Jak dla mnie Lucjan, to oba obozy prasy (i te pro rządowe, i te anty rządowe) są na tym samym dennym poziomie. Dziennikarstwo jak dla mnie ratują pojedynczy dziennikarze którzy pracują ma siebie indywidualnie.
Wracając do tematu, jeśli dostali takiego cynka, to moim zdaniem elementarna sprawiedliwość i rzetelność zawodowa kazałby postawić znak zapytania i drążyć temat tak długo, aż ustalili by czy faktycznie Morawiecki sypie kasa, czy w szatni jest jakiś szczur który próbuje rozbić kadrę z jakiegoś prywatnego powodu (mało minut na boisku, zazdrość, itp).
Ja z natury żadnej info nie biorę na serio, tylko czekam czas jakiś, i patrzę czy sprawa się potwierdza, czy jednak ktoś nie miał racji (nigdy żadnego sprostowania jeszcze w mediach niestety nie widziałem za fake newsy), albo temat umiera śmiercią naturalną i nikt nie wraca do niego.
Ja osobiście do mediów głównego nurtu w Polsce (TVP, TVN, Polsat, Wyborcza, Onet, Interia, Niezależna, itp itd) mam zerowe zaufanie. Wielokrotnie skompromitowane, złapane na kłamstwie, manipulacjach, przekręcaniu faktów. Cytując klasyka, nie wierzę skurwysynom