Autor Wątek: Wycena naprawianej wędki matrix x pro slim Feeder 3.3  (Przeczytany 934 razy)

Offline Leszcz1989

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
Witam użytkowników mój problem polega na tym że kupiłem wędkę używaną w dobrej cenie Matrix horizon x pro slim 3.3 obejrzałem i wydawało się wszystko ok kij ma nawet folie na dolniku i nie wygląda na wyeksploatowany po czym odłożyłem wędkę na 3-4msce i po ponownym obejrzeniu doptrzylem się że kij był w dwóch miejscach naprawiany ( naprawiane elementy wyglądają tak dobrze zrobione ze myślałem że kij był tak produkowany ale po kilku znalezionych zdjęciach wędki w internecie zobaczyłem że te wędki nie mają takich łączeń na blanku na jednym z naprawianych elementów widać pęknięcia lakieru ) w międzyczasie dokupiłem szczytówkę 1.0oz ponieważ w 1.0oz była zerwana przelotka szczytowa która naprawiłem i wygląda idealnie jakby nie była naprawiana nawet nie jest skrócona. A moje pytanie polega na tym jaka jest wartość takiej wędki żeby obie strony były zadowolone? Kupujący i sprzedający

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
Odp: Wycena naprawianej wędki matrix x pro slim Feeder 3.3
« Odpowiedź #1 dnia: 01.12.2022, 09:56 »
Myślę że 200-300zł. Nienaprawiane wędki można nabyć za połowę ceny nowej wędki. Ja nie zaryzykowałbym nawet dwóch stówek, ale może się ktoś skusi.

Offline Leszcz1989

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 01.12.2022, 10:07 »
Myślę że 200-300zł. Nienaprawiane wędki można nabyć za połowę ceny nowej wędki. Ja nie zaryzykowałbym nawet dwóch stówek, ale może się ktoś skusi.
Powiedzmy że same szczytówki są warte ok 200zl bo do wędki są 3szt. Za 300zl plus koszty wysyłki byłbym w stanie sprzedać.

Offline Leszcz1989

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 01.12.2022, 10:13 »
Ogólnie gdybym miał więcej wędek z matrix zostawilbym sobie ze względu na szczytówki ale mam tylko tą z matrixa kupioną raczej z ciekawości w dobrej cenie.

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
« Odpowiedź #4 dnia: 01.12.2022, 10:37 »
Jak szczytówki w sklepie 300zl i masz 4(jedna naprawiana) to może ktoś da więcej niż te 300zł.

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #5 dnia: 01.12.2022, 10:59 »
Powiedzmy że same szczytówki są warte ok 200zl bo do wędki są 3szt. Za 300zl plus koszty wysyłki byłbym w stanie sprzedać.

Nowe szczytówki są tyle warte, używane mniej więcej połowę tej ceny. To za ile sprzedasz zależy od kupującego bo on płaci ;) Gdyby ode mnie zależało wyceniłbym szczytówki i resztę dołożył za symboliczną kwotę.