Ankieta

Czy rezygnujecie z opłacania pozwolenia na rok 2023 ?

Rezygnuję.
20 (9.9%)
Nie rezygnuję.
95 (47%)
Jeszcze się zastanawiam.
39 (19.3%)
Już od kilku / kilkunastu lat nie opłacam.
48 (23.8%)

Głosów w sumie: 202

Głosowanie skończone: 31.05.2023, 18:51

Autor Wątek: Czy opłacacie kartę w 2023? Jakie są tego powody?  (Przeczytany 71629 razy)

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2229
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Czy opłacacie kartę w 2023? Jakie są tego powody?
« Odpowiedź #195 dnia: 07.01.2023, 15:08 »
;D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #196 dnia: 07.01.2023, 15:31 »
Fraszka.

"Kiedyś już pisałem,
Tajną prawdę objawiałem.
Mówiłem, radziłem, bo
swoje już w życiu przeżyłem.
W realu, a nie w necie,
tę dywizę dzielnie rzecze.
Nikt nie słuchał, wszyscy drwili,
Wariat! - tak o mnie mówili.
Dziś, kto miał racje? - pytam,
I choć wszyscy to już wiecie.
Ja przypomnę, nie zaprzeczę.
Tylko ja i moje słowa,
recepta na rybne wody już gotowa!
Więc Lucjanie, padawanie drogi,
przypomnę Ci te słowa przestrogi.
W realu a nie w necie, i jak JA szybko będziecie.
Mądry, oczytany, autorytet wciąż nie poznany... "

Piękna fraszka :bravo: :) :)

Offline Fisherman

• Ekspert
  • Reputacja: 47
« Odpowiedź #197 dnia: 07.01.2023, 15:58 »
:P :bravo: ;D

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #198 dnia: 07.01.2023, 16:10 »
:bravo: :beer:
Tomek

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #199 dnia: 07.01.2023, 17:40 »
Nie, nie. Mi zupełnie nie chodzi o opłacenie składki, co z resztą w trzecim zadaniu tam wyjaśniłem. Bardziej mi chodzi o rodzaj filmu, gdzie powstaje dysonans do poprzednich, Majki mnie mało interesuje bo to nie mój target. Do samego opłacania czy nie też mam zadanie "co komu" przecież jak ktoś nie łowi karpi to niespecjalny ma wybór i musi wybrać między kiłą a rzeżączką . Natomiast kategorycznie nie zgadzam się z promowaniem przez youtuberów WP czy PZW bo zostało im posypane kasą. Taki kanał przestaje dla mnie istnieć.

Ok, ale to, że Paweł ileś tam razy jechał po PZW, a teraz uważa, że jest to jednak najmniejsze zło, nie jest jakąś straszną zmianą frontu. Natomiast gdyby ktoś mu za mówienie czegokolwiek (czy to za PZW czy przeciwko) zapłacił i były na to dowody, to faktycznie byłby smród. A co do komentatorów na YT: pod poprzednimi filmami krzyczeli, że Paweł powinien zostać prezesem PZW, a teraz obrażeni, że zapłaci składkę i nie dąży do zniszczenia związku.
Moim zdaniem nie psioczył na PZW jako takie tylko na konkretne osoby, działania. A to ogromna różnica.
Jednak jak widać po komentarzach pod filmem nie ma on niestety zbyt bystrych odbiorców.
Sam non stop zarzucam coś swojemu okręgowi  czy związkowi mimo to wszedłem do zarządu koła po to właśnie aby próbować forsować to co uważam za słuszne i ganić to co uważam za bezdennie głupie.
Jestem przekonany,że popierdywania Pleciony to typowe plotkowanie dla wyświetleń i jak już się okaże,że to gunwoprawda to rozmydlą sprawę ale hajsik za wyświetlenia i tak wleci i tak.
Panowie, policzmy głosy:

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #200 dnia: 07.01.2023, 17:44 »
Zmiany, którymi się cieszysz, są możliwe właśnie między innymi dzięki pracy u podstawa, jaką Luk odwalił. Nie tylko on, oczywiście.

Jak mi pozamykają moje NK, to będę płakał. Nie tylko ja, ale i ogromne rzesze wędkarzy, którzy je oblegają. Że gdy jest dzień wolny, to ciężko o miejsce.
Ale te NK by nie powstały, gdyby nie zmiany, jakie zaszły w mentalności. Choć ciągle piszesz, że się gówno zmienia i ludzie chcą tylko mięcha. W następnym wątku piszesz, ile to u siebie zmieniliście.

W którym z poniższych punktów byłeś krytykowany:

"Zmiana prawa - ustawa o rybactwie
Ochrona wód
Kary za złamanie regulaminów.
Rozwiązanie lub reorganizacja pzw by uzyskać efekt gospodarczy.
Zdrowe przepisy po zdrowej ustawie.
Urealnienie oplat.
Musi odejść część starszego pokolenia"

Puknij w tył kilka ładnych lat i zobacz jak tematy się rozkręcały....
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #201 dnia: 07.01.2023, 17:47 »

Lucjanie ja ci naprawdę życzę abyś realnie fizycznie włączył się w działanie pzw. Tyle o tym pzw od lat piszesz a w sumie nic realnie z tej wiedzy nie wynika na większą skale. Co innego jest pisać i mądrować w stosunku do każdej propozycji.... co innego jest włączyć się udział w realu.

A ty dalej swoje :P

Co to znaczy fizycznie? Uważasz, że bym mówił co innego? Ja mam taki umysł, mam wiele pomysłów jak coś poprawić, i też bym o tym mówił. Do tego więcej zrobisz odgórnie niż oddolnie, mowa o działaniu przez kanał youtube i portal. Po raz kolejny wbijasz szpilę nie tam gdzie trzeba. Poza tym ja ostatni rok byłem w mega realu,  miałem kontakt z ludźmi z całej Polski i wiele uzyskaliśmy. Naciskanie na wybór delegatów, wskazywanie ich roli to między innymi coś co ja robiłem, to było edukowanie wędkarzy. Ty nie wiesz ile postów z grupy Reforma w PZW było moich, bo niby skąd możesz wiedzieć. A założyłem grupy w swoim okręgu (około połowa postów tam to moje) jak i ogólnopolską. NIe o tobie też mówił Miś w swoim filmie, najbardziej paskudnej produkcji jaką zrobiło PZW. Tym filmem mocno się zaorał, jak i całe PZW, to między innymi mój wkład (nie tylko mój, Tomka Koconia przede wszystkim). Więc twoje mówienie o realu pokazuje, że nie masz o realu pojęcia :)

Na zebraniach zapoznał byś się z kolegami wędkarzami. Poedukowałbyś ich .... A potem na zebraniu abrał byś głos złożył wnioski  i czekał na wynik tych pomysłów.

Należałbym do koła Dzierżno Duże lub Elektrownia i na zebraniach miałbym ludzi podobnych do mnie. Ja mam lepsze koła niż ty, zdecydowanie lepsze, okręg opolski w porównaniu z bielskim to potęga. Pojedź na Śródlesie2, Malinę 2 czy inne wody i pokaż jakie ty masz wody w okręgu swoim. Bo stosując taką narrację jak twoja, mogę ci pokazać, ze twój okręg to bieda z nędzą, do tego w stanie wojny domowej, i to między innymi twoja zasługa :P Może ci z Opola ogólnie mają lepsze spojrzenie? :P 8)

I teraz kolejna rzecz, która pokazuje twoje lekkie oderwanie od rzeczywistości. Chcesz ostrych kar, ale czy znasz potrzeby wędkarzy? Uważasz, że na to pójdą? Jeśli tak, to jesteś naiwny, i to bardzo. Wędkarzy coś takiego tylko podzieli. Dlatego ja mówię o zjednoczeniu, o wspólnej drodze, od początku, szukam rozwiązań. Nie byłem też za upadkiem PZW, bo świadomy jestem przywilejów jakie ma związek, i głupotą jest rezygnacja z tego. Jeżeli jednak wędkarze nie chcą działać, to muszą się nauczyć na błędach, do takiego wniosku doszedłem. Do tego ja robię to z chęci pomocy ludziom, zrobienia czegoś, nie jestem klientem PZW, bo mieszkam w UK. Tym bardziej więc uważam za dziwne to co piszesz. Ja nie jestem tu biorcą ale dawcą, przy czym nie mam zamiaru zmieniać świata pod no kill, bo ja tak łowię. Akceptuję to, że w Polsce większość bierze ryby i szukam rozwiązań które są dobre dla większości, dlatego upatruję pozytywnych zmian w tym, że robi się rzeczy dla wszystkich, myśląc o nich również. Stąd na przykład naciskanie na to, aby nie walczyć z karpiem, bo to ryba która może pomóc w odbudowie rybostanu. Ty zarzucasz mi oderwanie od rzeczywistości. Przecież jakbym należał do koła, to do takiego które mi pasuje najbardziej, i tam bym działał.

Ale muszę cię  też pochwalić, poprawiłeś pisownię i stylistykę :thumbup: :beer:

Lucek czy zmienił się zarząd w twoim okręgu jeśli tak to czy ci nowi mają większość  ?
A ci nowi to ludzie których znasz ?

Czy zmienili się delegaci w twoim okręgu do ZG PZW ?

Idźmy dalej czy sam ZG się zmienił.... Czy nowe twarze mają większość...?

Jakie nowe przepisy nowi ludzie w okręgu przeforsowali ?

Nie pisz o moim okręgu bo nie ma o czym... jego jakby nie było.. A jest. 8)
Tak kończą się wojenki w imię ... No właśnie czego. :-X
W sumie nie wiadomo czy mają wody , czy nie - sądy trwają i pewnie potrwają.

Opolski to męska karpiarstwa z mnogością pięknych wód. I naprawdę nie ma o czym pisać. Ale z tego co mówią betonoza pzw trwa. Wyskakujesz z jakimś misiem i iszesz o jakimś mówieniu popuś bo to śmieszne jest.

I nie pisze tego jako zachętę abyś wydalił z siebie kolejny potok słów, lecz jako refleksję tego z czym mamy obecnie do czynienia w pzw.
Samo śledzenie tego wątu o zgrozo powoduje pytanie co dalej z pzw. Ludzie już nie chcą płacić i nie będą płacić.
Polak jest przyzwyczajony do taniej karty i z tąd problem.
Ja rozumiem jak by za większą wpłata poszło cokolwiek o czym od lat tu piszemy... A co mamy każdy widzi.
Stare podejście z nowymi przepisami oczywiście nie korzystnymi dla większości wędkarzy bo nikt lub znaczna mniejszość w ZG była przeciwna tematowi zanęt , markerów lub przynęt do 5cm w mazowieckim. A tak tematy przeszły i mamy co mam.
Do tego te podwyżki także jest pięknie :facepalm: :-[ :P :'(
Maciek

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #202 dnia: 07.01.2023, 20:23 »
Witam, zobaczcie co u nas od nowego roku się dzieje. Jakie występują u nas przepisy, a Łukasz, nasz forumowy kolega czyli Gruba Ryba, działa, jak to się mówi "nie pie*rzy się w tańcu" https://www.facebook.com/100005155742035/videos/699004365020479/

Oraz posłuchajcie też tego
https://www.facebook.com/100005155742035/videos/882361193106676/

Zresztą zajrzyjcie do Łukasza na Facebooka i obczajcie temat.
https://www.facebook.com/groups/134618360011436/user/100005155742035

Dla zainteresowanych chodzi o przepisy, które wprowadzili od tego roku w okręgu Świętokrzyskim.
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #203 dnia: 07.01.2023, 20:49 »
Szczecin 07.01.2023
Ha...ha... odcinke nie NK... tylko kill... ... miękkie przepisy. 8) :P :'(
Ludzie chcą mięcha.

https://www.facebook.com/groups/310723809327005/permalink/1850765265322844/
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #204 dnia: 07.01.2023, 22:59 »
Witam, zobaczcie co u nas od nowego roku się dzieje. Jakie występują u nas przepisy, a Łukasz, nasz forumowy kolega czyli Gruba Ryba, działa, jak to się mówi "nie pie*rzy się w tańcu" https://www.facebook.com/100005155742035/videos/699004365020479/

Oraz posłuchajcie też tego
https://www.facebook.com/100005155742035/videos/882361193106676/

Zresztą zajrzyjcie do Łukasza na Facebooka i obczajcie temat.
https://www.facebook.com/groups/134618360011436/user/100005155742035

Dla zainteresowanych chodzi o przepisy, które wprowadzili od tego roku w okręgu Świętokrzyskim.

Nowe władze....
Faktycznie ten zapis o spombie , kobrze , łyżce zanętowej  - poprostu kabaret. Nie wiem ale te  przepisy wymyślają jakieś zajebusy z betonem w czaszce .... :facepalm:
Maciek

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #205 dnia: 08.01.2023, 01:34 »
Ale ten temat się rozjechał , przepisy są po to żeby je przestrzegać i egzekwować. Ci którzy świadomie nie opłacają składek , nawołują żeby inni tego nie robili i kłusował , po tym jak się ich złapie nad woda powinni być przykładnie i dotkliwie ukarani . Chcesz nie opłacaj ale wara wtedy od wody i ryb. Tak samo nie podoba się PZW nie opłacaj i jedz na komercje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pozdrawiam Łukasz

Offline Oman

• Ekspert
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #206 dnia: 08.01.2023, 02:31 »
Nie
Dominik

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #207 dnia: 08.01.2023, 07:43 »
Ci którzy świadomie nie opłacają składek , nawołują żeby inni tego nie robili i kłusował , po tym jak się ich złapie nad woda powinni być przykładnie i dotkliwie ukarani . Chcesz nie opłacaj ale wara wtedy od wody i ryb. Tak samo nie podoba się PZW nie opłacaj i jedz na komercje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
:thumbup:
Panowie, policzmy głosy:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #208 dnia: 08.01.2023, 08:25 »

Lucek czy zmienił się zarząd w twoim okręgu jeśli tak to czy ci nowi mają większość  ?

W Opolu była ustawka, do tego nie było kogoś, kto chciałby być prezesem okręgu, to znaczy nie mieliśmy swojego kandydata, a jak już się objawił, to na samym końcu, gdy było za późno aby go odpowiednio zareklamować, zawalczyć o głosy dla niego. Miś wygrał, przekupił wielu gości, mieliśmy w okręgu deszcz nagród, wielu sprzedało się za odznakę. ALe łatwo nie miał i trząsł gaciami.

Mówiłem na jednym z filmów, Miś i jego dwóch wiceprezesów, jeden to Mach, esbek który jest rzecznikiem dyscyplinarnym związku, drugi to gość który na zjeździe delegatów złożył wniosek o zamknięcie listy, od września do końca grudnia brali udział w zebraniu wszystkich praktycznie kół okręgu opolskiego, ktoś z nich był na każdym, czasem i dwóch. Jak się okazało, wielu którzy mieli walczyć o nowe nie zabrało głosu lub nie mieli odwagi by się sprzeciwić, po prostu się bali się czy to esbeka czy to 'pana w kształcie kuli'. Jak się okazuje też, specjalnie termin zjazdów był tak długi (od września do końca grudnia), aby Miś mógł właśnie taką operację wykonać. W czasie pandemii było to wręcz głupotą, bo wszystkie zebrania powinny się odbyć w miesiącu październiku, przed wzrostem zachorowań. A tak narażano wędkarzy, niepotrzebnie. A jaja były już takie, że jak MIś dostał covida, to przełożono zjazd jego koła, bo nie mógłby brać w nim udziału.  Jeden wielki cyrk, nie mający nic wspólnego z wyborami. Będąc na każdym zebraniu wiedzieli kto jest im przeciw, wszędzie praktycznie mieli swoich kandydatów do władz koła, jak coś było nie po ich myśli to szukali sposobów aby uwalić zebranie, podważając jego ważność. To oni wymyślali przepisy odnośnie 'wyborów' i skrzętnie to wykorzystywali.

Jednak okręg nie jest za Misiem jeśli chodzi o wędkarzy, i była to mocna walka, do samego końca. NIe zmienia to faktu, że nie mam dobrego zdania o wędkarzach, bo wielu stchórzyło przed Misiem i jego akolitami, co innego mówić rzeczy w necie a co innego w realu. Mamy też wciąż wielu podatnych na kupczenie głosami, sam byłem w szoku, że ludzie mogą sobie dać 'ogolić jajca' za to aby mieć odznakę i mieć specjalne ulgi. Bardzo tanio można ludzi w PZW kupić jak się okazuje.

Do tego moim zdaniem okręg opolski był tu bardzo ważny w wyborach. Moim zdaniem mamy sporo malwersacji finansowych, zwłaszcza jeśli chodzi o wyłudzanie pieniędzy na kilometrówki, wiele z nich nie ma nawet miejsca. MIś przegrywając miałby wielki problem, wraz z nim Mach. Bo nie dość, żę mieliby na sobue prokuraturę jakby coś znaleziono, to jeszcze inne okręgi mogłyby dołączyć do delegatów z opolskiego, to jest piąty okręg w Polsce pod względem liczebności. Krajowy Zjazd Delegatów mógł więc wyglądac inaczej, tym bardziej, że wyczuwam, że to Miś jest mistrzem ustawek i działań esbeckich, czemu nie ma się co dziwić, bo jego prawa ręka to właśnie major esbecji, szkolony do tego przez KGB w Moskwie. To naprawdę były skuteczne działania, w którym okręgu prezes lub jego ludzie byli na zebraniach w każdym kole? A wał na zjeździe delegatów krajowych? To był Kazik Kuprian, z Opola, ten drigi wiceprezes. Przypadek?

Dlatego tak trudno pokonać ten system, zwłaszcza jak wędkarze nie są uświadomieni i sami nie wiedzą czego chcą. Stąd zmiana mojego podejścia - polski wędkarz musi się jednak nauczyć na własnych błędach co jest dobre a co złe. NIech mu Polskie Wody pogospodarzą to zobaczy co ma za łowisko, w PZW niech obserwuje też degradację wód. Zatrucie Odry to doskonały przykład, można było tego uniknąć, gdyby PZW działało jak trzeba.
Lucjan

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #209 dnia: 08.01.2023, 11:04 »

W Opolu była ustawka, do tego nie było kogoś, kto chciałby być prezesem okręgu, to znaczy nie mieliśmy swojego kandydata, a jak już się objawił, to na samym końcu, gdy było za późno aby go odpowiednio zareklamować, zawalczyć o głosy dla niego. Miś wygrał, przekupił wielu gości, mieliśmy w okręgu deszcz nagród, wielu sprzedało się za odznakę. ALe łatwo nie miał i trząsł gaciami.

Mówiłem na jednym z filmów, Miś i jego dwóch wiceprezesów, jeden to Mach, esbek który jest rzecznikiem dyscyplinarnym związku, drugi to gość który na zjeździe delegatów złożył wniosek o zamknięcie listy, od września do końca grudnia brali udział w zebraniu wszystkich praktycznie kół okręgu opolskiego, ktoś z nich był na każdym, czasem i dwóch. Jak się okazało, wielu którzy mieli walczyć o nowe nie zabrało głosu lub nie mieli odwagi by się sprzeciwić, po prostu się bali się czy to esbeka czy to 'pana w kształcie kuli'. Jak się okazuje też, specjalnie termin zjazdów był tak długi (od września do końca grudnia), aby Miś mógł właśnie taką operację wykonać. W czasie pandemii było to wręcz głupotą, bo wszystkie zebrania powinny się odbyć w miesiącu październiku, przed wzrostem zachorowań. A tak narażano wędkarzy, niepotrzebnie. A jaja były już takie, że jak MIś dostał covida, to przełożono zjazd jego koła, bo nie mógłby brać w nim udziału.  Jeden wielki cyrk, nie mający nic wspólnego z wyborami. Będąc na każdym zebraniu wiedzieli kto jest im przeciw, wszędzie praktycznie mieli swoich kandydatów do władz koła, jak coś było nie po ich myśli to szukali sposobów aby uwalić zebranie, podważając jego ważność. To oni wymyślali przepisy odnośnie 'wyborów' i skrzętnie to wykorzystywali.

Jednak okręg nie jest za Misiem jeśli chodzi o wędkarzy, i była to mocna walka, do samego końca. NIe zmienia to faktu, że nie mam dobrego zdania o wędkarzach, bo wielu stchórzyło przed Misiem i jego akolitami, co innego mówić rzeczy w necie a co innego w realu. Mamy też wciąż wielu podatnych na kupczenie głosami, sam byłem w szoku, że ludzie mogą sobie dać 'ogolić jajca' za to aby mieć odznakę i mieć specjalne ulgi. Bardzo tanio można ludzi w PZW kupić jak się okazuje.

Do tego moim zdaniem okręg opolski był tu bardzo ważny w wyborach. Moim zdaniem mamy sporo malwersacji finansowych, zwłaszcza jeśli chodzi o wyłudzanie pieniędzy na kilometrówki, wiele z nich nie ma nawet miejsca. MIś przegrywając miałby wielki problem, wraz z nim Mach. Bo nie dość, żę mieliby na sobue prokuraturę jakby coś znaleziono, to jeszcze inne okręgi mogłyby dołączyć do delegatów z opolskiego, to jest piąty okręg w Polsce pod względem liczebności. Krajowy Zjazd Delegatów mógł więc wyglądac inaczej, tym bardziej, że wyczuwam, że to Miś jest mistrzem ustawek i działań esbeckich, czemu nie ma się co dziwić, bo jego prawa ręka to właśnie major esbecji, szkolony do tego przez KGB w Moskwie. To naprawdę były skuteczne działania, w którym okręgu prezes lub jego ludzie byli na zebraniach w każdym kole? A wał na zjeździe delegatów krajowych? To był Kazik Kuprian, z Opola, ten drigi wiceprezes. Przypadek?

Dlatego tak trudno pokonać ten system, zwłaszcza jak wędkarze nie są uświadomieni i sami nie wiedzą czego chcą. Stąd zmiana mojego podejścia - polski wędkarz musi się jednak nauczyć na własnych błędach co jest dobre a co złe. NIech mu Polskie Wody pogospodarzą to zobaczy co ma za łowisko, w PZW niech obserwuje też degradację wód. Zatrucie Odry to doskonały przykład, można było tego uniknąć, gdyby PZW działało jak trzeba.

Cyt.
" była ustawka"
"nie mieli odwagi by się sprzeciwić"
"nie mieliśmy swojego kandydata "
"a jak już się objawił, to na samym końcu, gdy było za późno"
"Dlatego tak trudno pokonać ten system"

Sam napisałeś jak to w realu wygląda.
I tu masz przykład  w tych cytatach czym jest pisanie w necie a walka w realu.
Ta sekwencja cytatów opisuje dzisiejsze pzw.
Niestety właśnie to jest real o którym pisze cały czas. Lucjan jak pisze o realu to nie pisze o tym że ciebie tu niema. Chłopie właśnie tacy ludzie jak ty powinni tu być i jeśli właśnie chcą coś zmieniać to należy to robić a nie pisać w necie o tym.
 I nie odbieraj mojego pisania o realu jako atak na ciebie i wytykanie.

NIE to ani natak , ani wytykanie.

Bez takich ludzi jak ty którzy nie boją drżeć  mordy nic nie zdziałamy w pzw.
Po swoich doświadczeniach mogę powiedzieć...
Również była ustawka ale mieliśmy kandydat z tym że ten co wygrał wycieczki robił po kołach i budował politykę stołkową.
I co z tego że mordę darłem skoro większość to ma w dupie i polityka ich tylko obchodzi a nie dobro wód , rybne łowiska , młodzież,  ochron wód , a co dopiero my wędkarze....
Po raz  kolejny napisze to co kilka lat temu tutaj pisałem.
Musi odejść pokolenie 60-70 latków z pzw aby co kolwiek drgnęło.

Kolejna kadencja ucieka a to lata i tak zamiast coś zmieniać cofamy się jako związek. Ten link od Pyzy gdzie Gruba Ryba mówi o nowym regulaminie to jakiś matrix w Świętokrzyskim.
Ale do tego doprowadza debilizm starych dziadów którzy nie mają pojęcie o nowoczesnym wędkarskie.

Jeśli samo środowisko wędkarskie czyli ludzi którzy z tego żyją patrz roducenci , you tuberzy , i zaangażowani wędkarze tego nie zrobią to szeregowi wędkarze tym bardziej bo mają to w dupie. Przykład Szczecina z dnia wczorajszego to właśnie rzeczywistość pzw I na terenie Polski gdzie kolewiek jest ryba są właśnie takie sztafety...
Mięso , mięso , mięso... To jest ważne.
Maciek