Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 275920 razy)

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #210 dnia: 05.03.2023, 21:27 »
chyba w tym miejscu feedery trzeba będzie zamienić na spinning...

Ładny jazik :thumbup:
ostatnio ze spinningiem za takimi chodziłem a czepiały się okonie ,kluczem do sukcesu był feeder . W twoim przypadku może być odwrotnie.

Pozdrawiam Łukasz

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #211 dnia: 05.03.2023, 21:35 »
Cthulhu, w Kisielinie nie ma pstrągów. Są okonie a w dolnym biegu sporo drobnych kleni i szczupaczków. W czwartek nad Dunajcem widziałem rójkę chruścików. A miejsce ze zdjęcia z ogniskiem to ostatnia tama w .... ;) W zeszłym roku na tej tamie kolega znalazł głowę brzany, takiej 80+ A chwilę wcześniej tamę opuściły dwa wąsate dziady >:O

Dziś, jak niemal co tydzień od późnej jesieni do wczesnej wiosny szukałem kleni. Przynęta to chleb tostowy i skórka zwykłego chleba do której dopiero nabieram przekonania dzięki koledze Sławkowi, forumowemu pogromcy wiślanych kleni ;)  Dziś zamiast klenia wpadł piękny jaź, w miejscu które "rzeźbię" od dłuższego czasu i nadal nie mogę go rozgryźć. Niemal na każdym wyjeździe tam woda się gotuje, spławy kleni (i jazi jak teraz przypuszczam) są co chwilę. Rekord to naliczone ponad trzydzieści spławów! Ale brania są niezdecydowane, tylko trącają, konkretnych przygięć do cięcia bardzo mało. Cały czas kombinuje z zestawem, przyponem, sposobem podania, przynętą itd. W końcu dwa tygodnie temu, gdy Dunajec mocno szedł do góry nastąpił przełom, doczekałem się brania kabana na skórkę chleba. To był kleń grubo powyżej 50 cm. Ale go zerwałem na jakimś zaczepie tuż przed podbierakiem :'( Tydzień temu stan wody nie pozwolił mi tam zajrzeć, zrobiłem to dziś. Znów ponad 20(!) spławów kleni i jazi, w tym kilku kabanów grubo ponad 50, moim zdaniem tam są klenie 60. Z jednej strony to niesamowite jak woda żyje, z  drugiej można zgłupieć patrząc na te ryby nie mogąc się do nich dobrać! Powoli kończą mi się pomysły, chyba w tym miejscu feedery trzeba będzie zamienić na spinning...

Wow. Gratuluję. Fajnie, że odkryłeś takie miejsce. Dla mnie Dunajec to rzeka, która ma potencjał ale nie umiem go wykorzystać. Czasem zdarzają się dni konia , ale raczej to kwestia szczęścia niż umiejętność i poznania rzeki.

Pytałem o Kisieline bo jakoś ostatnio mnie naszło by pochodzić po jakichś małych rzeczkach i poszukać pstrągów gdzieś w dołkach. Jutro w takim razie pewnie gdzieś nad Białą poza Tarnów na spina pojadę.

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #212 dnia: 06.03.2023, 10:21 »
Artku jeszcze raz gratuluję :thumbup:, jaź piękny, szkoda że do kpl. nie wpadł kleń, ale jeszcze ci się uda. :beer:
Sławek

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #213 dnia: 06.03.2023, 18:23 »
Nie zwalniam tempa, 3 godziny po południu na ulubionym łowisku pzw no kill. 7 sztuk, 5 ryb 2-3kg oraz 6 i 6.8kg pełnołuskie :)

Dzierżno uzależnia

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #214 dnia: 06.03.2023, 18:26 »

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

Sławek

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 341
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #215 dnia: 06.03.2023, 18:26 »
:bravo: :bravo: :bravo: :thumbup: Pięknie. A u mnie zlodowacenie :(

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #216 dnia: 06.03.2023, 18:27 »
Nie zwalniam tempa, 3 godziny po południu na ulubionym łowisku pzw no kill. 7 sztuk, 5 ryb 2-3kg oraz 6 i 6.8kg pełnołuskie :)

Jak ja zazdraszczam Wam tam na dole tych no killi :'( Gratki :)
Plum

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #217 dnia: 06.03.2023, 18:29 »
Niezły wynik :bravo: :bravo:
Tomek

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #218 dnia: 06.03.2023, 18:48 »
Brawo Rafał

Wysłane z mojego Lenovo TB-J607Z przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
« Odpowiedź #219 dnia: 06.03.2023, 19:27 »

Rafciu Gratuluje ci to mało powiedziane :bravo: :beer: :thumbup:,obym znalazł jakiś czas i usiadł z tobą na No killu ::)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
« Odpowiedź #220 dnia: 06.03.2023, 19:35 »
Tomek, prawdopodobnie jutro po południu znowu usiądę, wbijaj ;D

Azga, zapraszamy na Ślask, skoczymy na leszczodonty na Dzierżno, z Patrykiem i resztą na Mokate z pellet wagglerami a później usiądziemy u mnie na no killu ;)
Dzierżno uzależnia

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
« Odpowiedź #221 dnia: 06.03.2023, 19:38 »

Azga, zapraszamy na Ślask, skoczymy na leszczodonty na Dzierżno, z Patrykiem i resztą na Mokate z pellet wagglerami a później usiądziemy u mnie na no killu ;)
Chętnie Rafciu tylko z roboty jestem 17 >:(

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #222 dnia: 09.03.2023, 21:29 »
Dawno mnie nie było, a widzę koledzy sezon rozpoczęli. Gratuluję szczególnie klusek i Jazi. A propos wspomniany rybek. Dzisiaj po raz pierwsze od niepamiętnych czasów wybrałem się w poszukiwaniu Kleni.  Wypad planowany od dawna, ale zawsze coś  stawało na przeszkodzie. Dla odmiany zamiast spinningu ubzdurałem sobie przepływankę, a że spławik to ogólnie nie mój konik filmy Górka odnośnie Kleni obejrzałem wszystkie. Obdzwoniłem kolegów specjalistów od klusek.  Co poniektórzy zaoferowali swoje towarzystwo i pomoc praktyczną . Grzecznie podziękowałem, a w głowie " co oni będą mi pierd.... o łowieniu kleni, sam doskonale sobie poradzę" Uzbrojony w bolonkę, matchówkę, podbierak, wiaderko, chleb tostowy( a jak ) pojechałem nad wodę. Pogoda piękna, tzn taka jaką lubię. Zero słońca, słaby wiaterek, delikatnie na plusie. Rzeka pięknie snuje się wśród pół. Żadnych domostw, cisza, spokój. Warunki idealne, no tak, szkoda tylko że ryby o tym nie wiedziały. Do rzeczy jednak, oto wyniki. Przeszedłem 8 km, spędziłem 5 godzin nad wodą,  wykonałem kilkaset rzutów spławikiem, wpierd.... się w dwie jamy bobrowe. Złowiłem ZERO ryb. Chyba jednak poproszę kolegów o towarzystwo podczas następnego wyjazdu. ;)
Adam

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #223 dnia: 09.03.2023, 21:37 »
Witamy z powrotem ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
« Odpowiedź #224 dnia: 09.03.2023, 22:11 »

A mnie to już nie zaprosisz :( zobaczymy się na Mokate na Czesionaliach :beer: :beer: :beer:
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)