Miałem kiedyś kosz, który miał siatkę 4 mm, ale zmieniłem na inny, ponieważ ciężko operowało się nim w wodzie. Pamiętaj, że im gęstsza siatka, tym więcej wody pije i większe stawia opory, a co za tym idzie, ciężej się nią operuje. Podany przez Ciebie kosz ma oczko 2 mm, a to oznacza, że może być jeszcze ciężej niż w przypadku mojego. Pod koniec zeszłego sezonu mój kosz był już na ostatnich nogach i po przeczytaniu wieeelu wątków na forum, zmieniłem go na Korum Folding Spoon Net 26", ale jeszcze nie był nad wodą, więc wiele o nim nie powiem.
Jeśli chodzi o sztycę, to ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nawet nie ma podanego materiału, z którego jest zrobiona, ale patrząc na cenę, to zapewne jest to szklak. Jeśli chcesz mieć spokojną głowę, to dopłać 15 zł i weź innego szklaka - sprawdzonego i polecanego Jaxon Harmony 325 cm (niezniszczalna, dobrze leży w ręku, gnie się jak diabli, ponieważ to szklak), a jeśli chcesz węglową, to licz się ze sporo wyższą ceną i poszukaj Preston C-Drome (o ile jeszcze gdzieś znajdziesz). Było już wiele wątków na ten temat, więc na pewno uda się Tobie coś wybrać.
Jakiś czas temu Trotka nakręciła film o sztycy Flagman Cast Master 4 m, ale jest również dostępna wersja 3 m.