Autor Wątek: Map Parabolix Ultra II SUV 10ft vs map parabollix black ed suv 10 ft  (Przeczytany 1984 razy)

Offline Sothan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Witam kolegów czy ktoś ma porównanie tych patyków ?
na pierwszy rzut oka black ed. suv wydaje się mocniejszy z cw do 45 g  i grubszym blankiem gdzie ultra suv ma do 35 g i jest cieńszy. Głównie ciekawi mnie opinie osób posiadających 10 ft ultra II suv, tego drugiego mam i to w ilości 2 szt. 

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
Na you tube jest porównanie 11ft.
Może różnica będzie analogiczna.

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
Odgrzeje nie co kotleta. Z racji że w tym sezonie nie było zbyt dużo czasu na wędkowanie, to mam zamiar zrobić sobie prezent na nowy sezon, ale do rzeczy. Pytanie czy faktycznie można analogicznie podejść do tematu, ja wiem ze niby te 30 cm, ale mam wrażenie że może faktycznie zrobić różnicę chodź nie powiedziane że musi.
Ktoś ma, może porównać, poświadczy. Po przeczytaniu kilku tematów (wymiany argumentów ) głównie od nas z forum kolegów ;) to zdania są podzielone odnośnie wersji suv ultra 2 i blacka ed - co do mocy i pracy
Czy faktycznie cos zostało zmienione, typu użyta inna mata bądź domieszka do węgla, teraz to już oczywiście parafrazuję, jednak fakt że cw zostało zmniejszone i blank cieńszy od starszej wersji świadczy ze jakieś zmiany nastały.     
Nie chce tu wszczynać jakiejś gówno burzy ale pytam ponieważ kolega który zachwalał wędzisko dość szybko od zakupu  wystawił go na sprzedaż, wiadomo przyczyn morze być masa,  pytanie brzmi co nie pasowało..     

podepnę filmiki Michała dla zainteresowanych tymi wedkami aby nie szukali

W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
Czy faktycznie cos zostało zmienione, typu użyta inna mata bądź domieszka do węgla, teraz to już oczywiście parafrazuję, jednak fakt że cw zostało zmniejszone i blank cieńszy od starszej wersji świadczy ze jakieś zmiany nastały.     

Seria BE Pro ma podobno ulepszone blanki (wykonane z japońskiego grafitu Toray), bardziej "responsywne" w porównaniu z poprzednikiem, czyli serią BE, ale nie są to blanki z serii Ultra II, która pozostaje topową serią MAP, o czym świadczą m. in. bardziej ekskluzywne komponenty (przelotki Fuji K z pierścieniami SiC).

O porównanie BE Pro i Ultra II pod względem akcji/ugięcia może być obecnie trudno, bo seria BE Pro jest nadal słabo dostępna :)

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
No właśnie i teraz ciekawe czy warto zaczekać czy brać co jest, czyli ultra 2  - i oto jest pytanie ;)
W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline Deftones

• Ekspert
  • Reputacja: 76
  • Ulubione metody: method feeder
Ja mam porównanie odnośnie 3.6 Suv BE Ultra i najnowszej Pro.
Jak dla mnie najnowszy Pro i Ultra to te same blanki i różnica jest w przelotkach.
Wizualnie blanki tak samo wyglądaja i wg mnie praca jest podobna.
Najstarsza wersja czylu BE jest wizualnie inna i bardziej paraboliczną pracę ma.
Najlepiej pasuje mi najstarsza wersja ale to chyba kwestia sentymentalna 🙂
Wszystkie Mapy z serii Parabolix są super

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
10 miałem BE i Ultre, teraz nie mam żadnej. Starsza bardziej miękka ale z zapasem mocy, nowsza bardziej responsywna, szybciej gaśnie. Mocą podobnie chociaż z małym plusem dla nowszej.

Offline n0nam3

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
A dlaczego już nie masz żadnego MAP-a ? Co Ci w nich nie pasowało ?