Autor Wątek: Nowe zanęty Górka  (Przeczytany 14810 razy)

Offline brendas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 64
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Nowe zanęty Górka
« Odpowiedź #60 dnia: 02.04.2023, 00:13 »
Jeśli chodzi o produkcje zanęt, dodając współpracę z hydrą przy produkcji matchówek, być może jest to kierunek włoski, sugerując się dodatkowo poniższym cytatem: "ALBORELLA Special to wyjątkowej jakości i klasy zanęta uklejowa powstała według kultowej włoskiej receptury - u producenta, który opracował ją już kilkadziesiąt lat temu."
Kuba

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 02.04.2023, 07:01 »
Michał coś zwyczajnie Cię boli i widać to było w postach u Ani. I nie chce mi się ciągnąć tej rozmowy. Ale powinieneś zacząć od siebie a nie pisanie tutaj swoich mądrości życiowych. A to czy dana zaneta lub flagowy tylefon dla kogoś na chwilę obecną jest najlepszy to za rok już taki być nie musi. Może a nawet powinien chwalić coś innego co jest faktyczni lepsze. A Twój tekst który skomentowałem był naprawdę smutny. Niektórzy coś starają się w życiu zrobić, osiągnąć. A niektórzy na kanapie go przespać i niczego nie osiągając. Tylko Ci pierwsi nie mają takich problemów jak Ci drudzy tutaj.

Chłopie na jakiej podstawie oceniasz mnie i moje życie? Dobrze się czujesz ? Kultura na tym forum nie była wysokich lotów,ale teraz mocno pikuje.
Niczego w życiu mi nie brak,i oby tylko wiodło mi się jak teraz,a będę szczęśliwy do końca swoich dni.
Nie każdemu zależy na kasie,rozgłosie i firmie,której musi podporządkowywać każdy swój dzień,365 dób w roku.
Facet (Górek) jest na topie,ma biznes,ale w momencie powinięcia się nogi,gorszej dyspozycji,wypalenia wędkarskiego,firma staje przed obliczem upadku,bo jej twarzy nie wiedzie się. To się nazywa bezlitosna zależność.
I co wtedy zostaje ? Rodzina której nie założył ? Przyjaciele,którzy trwają doputy,dopuki kasa gra ?
Nie wiem dla czego tak ciężko to zrozumieć. Być może świat faktycznie jest przewartościowany i fundamenty już się nie liczą.

Nęcę zanętę za 1.70 zł za kilogram,wyniki mam zadowalające,żeby nie powiedzieć znakomite,kto potrzebuje drogiej zanęty,droga wolna.

Założyciej tematu i Modus słusznie zaznaczyli sens marketingu Górka ,szkoda że mało kto to zrozumiał.

Nic mnie nie boli. O pewnych sprawach,trzeba mówić głośno,żeby dać ludziom chociaż do myślenia,czy przypadkiem ktoś nie chce nas wykorzystywać i nabijać w butelkę.

Hejt ,to najłatwiejsza droga,bezrefleksyjna,ale zupełnie nie jest moim udziałem.

Michał, a na jakiej podstawie Ty oceniasz życie Górka? Jest milion rzeczy, które mogły sprawić chociażby, że Górek nie ma lub nie będzie mógł założyć rodziny. Skąd wiesz czy nie próbował i co po drodze go spotkało? Bo chłopa zobaczyłeś 2 razy i wyczytałeś mu to z ruchu rzęs i brwi? Od kiedy też rodzina to taki gwarant, że wszystko będzie od teraz zajebiście? Co rodziny się nie sypią, a ludzie nie zostają z ręką w nocniku? Z przyjaciółmi to samo, nie musisz oceniać tym co Ciebie spotkało, może w przypadku Kacpra ma takich na całe życie. Najważniejsze, jest to że to nie Twoja sprawa. Patrz trochę szerzej niż czubek własnego nosa, bo ocenianie czyjegoś życia osobistego to zawsze frajerski numer, do którego dokładasz cegiełkę.

Co do marketingu się zgadzam akurat, ale gdybym prowadził firmę wędkarską to też bym dążył to wprowadzenia dobrej zanęty, która będzie mogła powalczyć w jakimś top(nawet jeżeli są przereklamowane i jest na nie za duży hype - jak chociażby champion feed).
Plum

Offline mironek

• Ekspert
  • Reputacja: 76
« Odpowiedź #62 dnia: 02.04.2023, 07:45 »

Michał, a na jakiej podstawie Ty oceniasz życie Górka? Jest milion rzeczy, które mogły sprawić chociażby, że Górek nie ma lub nie będzie mógł założyć rodziny.

Słuszna, bezdyskusyjna uwaga . :thumbup:

Offline Herman

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 55
« Odpowiedź #63 dnia: 02.04.2023, 08:33 »
Tak, zima tego roku jest zdecydowanie za długa ... :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #64 dnia: 02.04.2023, 08:34 »
Co do marketingu się zgadzam akurat, ale gdybym prowadził firmę wędkarską to też bym dążył to wprowadzenia dobrej zanęty, która będzie mogła powalczyć w jakimś top(nawet jeżeli są przereklamowane i jest na nie za duży hype - jak chociażby champion feed).

Ale czy zanęty z własnym logo wprowadza się aby o coś powalczyć lub połechtać własne ego? :) Kaman, chodzi głównie o kasę, o zarabianie, po to ma się taką firmę. Na zanętach Milewskiego Górek ma marżę od sprzedaży, reszta idzie do jego kompana. A tutaj on na wszystkim zarabia, czyli podwójnie. NIe dorabiałbym tu ideologi i nie bawił w psychoanalizę, w biznesie chodzi o robienie kasy. Tym bardziej, że to dopiero początek, obszar ekspansji jest bardzo mocny.Kto wie czy sam Górek nie zacznie startować za jakiś czas w zawodach na wodach z karpiami, i pojawią się kolejne zanęty, przynęty. Tak bym robił aby więcej sprzedać :) I jeśli nie sam Górek, to będa to ludzie z jego 'stajni'. A rozpoznawalność ma tak dużą, że wiele rzeczy sprzeda.

Ja tam podziwiam go za przenikliwość i sposób w jaki buduje swoją firmę, doskonale sobie daje tu radę, i właśnie dzięki swojej wiedzy. To nie Lucio, co pojęcia wielkiego o wędkowaniu nie miał a żenił jakies pellety, w odjechanych smakach, na które nabierali się  kupujący. Tutaj jest solidność i jakość, która dość dobrze cechuje jego produkty.

I ostatnia rzecz. Im większa oferta firm w Polsce, tym większa konkurencja między nimi, tym silniejsze parcie aby znaleźć skuteczny produkt, którego cena nie będzie kosmiczna, więc jesteśmy tego beneficjentami, bo powstaną zapewne coraz lepsze rzeczy, w tym prawdziwe killery, i powinno być przyjemniej dla naszych kieszeni :)
Lucjan

Offline azga

• Ekspert
« Odpowiedź #65 dnia: 02.04.2023, 08:52 »
Jedno nie wyklucza drugiego :D jednak sprawa piorytetowa i w ogóle bezsprzeczna to kasa, bo jest to firma. Firma musi zarabiać i tyle :)
Plum

Offline LUKAPIO

• Ekspert
  • Reputacja: 39
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #66 dnia: 02.04.2023, 11:06 »
Dajmy ludziom robić biznesy... rynek i tak zweryfikuje produkt. Widać, że nadal dla wielu szokującym faktem jest, że ludzie zakładają kanały na YT, firmy itd. dla pieniędzy.
Profil na Instagramie: lukapio_fishing
Profil na Facebooku: Lukapio Fishing

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #67 dnia: 02.04.2023, 11:08 »
Azga:
Michał, a na jakiej podstawie Ty oceniasz życie Górka?
[/quote]

Zdecydowanie masz rację. To nie było dojrzałe,ani mądre z mojej strony. Każdy obiera drogę życiową jaką uważa.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #68 dnia: 02.04.2023, 11:26 »
Azga:
Michał, a na jakiej podstawie Ty oceniasz życie Górka?

Zdecydowanie masz rację. To nie było dojrzałe,ani mądre z mojej strony. Każdy obiera drogę życiową jaką uważa.
[/quote]
 :bravo:
Warto by każdy nauczył się napisać "pomyliłem się". Wtedy dyskusje miałyby więcej sensu. :thumbup:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #69 dnia: 02.04.2023, 11:35 »
Fajnie że z takim zrozumieniem podchodzicie do tego że ktoś robi na nas kasę , w sumie tak powinno być , ciekawy tylko jestem który z najbardziej wyrozumiałych wyrwie się z wpisami „że drogo albo nie łowi” jak towar pojawi się na rynku.

Pozdrawiam Łukasz

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #70 dnia: 02.04.2023, 11:44 »
Eleganko opisujecie temat.
W sumie każdy podejżewam z was chce by rynek w polsce się rozwijał.
I jak to sie ma do idiotów z pzw gdzie wprowadzaja z roku na rok nowe obostrzenia... jak np. Zakazy nęcenia zanętami sypki....
Szkoda słów.
Maciek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #71 dnia: 02.04.2023, 11:52 »
Fajnie że z takim zrozumieniem podchodzicie do tego że ktoś robi na nas kasę , w sumie tak powinno być , ciekawy tylko jestem który z najbardziej wyrozumiałych wyrwie się z wpisami „że drogo albo nie łowi” jak towar pojawi się na rynku.
Jak to "ktoś robi na nas kasę"? Nie rozumiem kompletnie, o co Ci teraz chodzi. Może wróćmy do PSS Społem i państwowych produktów tylko.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline azga

• Ekspert
« Odpowiedź #72 dnia: 02.04.2023, 11:57 »
Otóż to :) Szacun za przyjęcie na klatę.
 :bravo: :beer: :thumbup: 
Plum

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #73 dnia: 02.04.2023, 12:01 »
Jak to "ktoś robi na nas kasę"? Nie rozumiem kompletnie, o co Ci teraz chodzi. Może wróćmy do PSS Społem i państwowych produktów tylko.
Michał dużo z naszych Userow na oczy nawet nie widziało państwowych produktów , bardziej chodziło mi o to że łatwo jest przejść z jednej strony na drugą.

Pozdrawiam Łukasz

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #74 dnia: 02.04.2023, 12:15 »

Tu już trzeba mieć odpowiednie umiejętności, czas i łowiska, żeby zrobić rzetelne testy porównawcze i stwierdzić czy zanęta "łowi", czy nie. I to jeszcze w relacji do ceny :P
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.