Autor Wątek: Mikado Ultraviolet Twin Feeder 330/390  (Przeczytany 8736 razy)

Offline kacpero2000

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Wędkarstwo to nie hobby, to styl życia.
  • Ulubione metody: method feeder
Mikado Ultraviolet Twin Feeder 330/390
« dnia: 05.10.2015, 19:49 »
Panowie ! Od pewnego czasu poszukuje dobrego feedera i na komercje i na jezioro, będę łowił rybki tak 2 -3 kg ale większe też mogłyby być. Znalazłem Mikado Ultraviolet Twin Feeder 330/390 , oto moje pytanie czy ma ktoś te wędkę i może mi go polecić , lub czy ktoś mógłby mi polecic wlaśnie feeder 330 m do 90 g (250 zł) , Prosze o pomoc i z góry dziękuje dziękuje!

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Mikado Ultraviolet Twin Feeder 330/390
« Odpowiedź #1 dnia: 05.10.2015, 19:56 »

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 05.10.2015, 20:10 »
Miałem doczynienia z Mikado Ultraviolet ale w wersji standard. I te kije są warte polecenia. Tego z dopałką nie trzymałem w dłoniach.
Arek

Offline andrzejm

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • "..plaża to wylęgarnia hipisów." - Skipper
« Odpowiedź #3 dnia: 05.10.2015, 20:18 »
Ja Ci z kolei polecam:
1. http://sklep.niwafishing.pl/p/52/340/wedka-mivardi-imperium-feeder-ii-3-60m-h-feedery-wedki.html
2. http://sklep.niwafishing.pl/p/52/338/wedka-mivardi-imperium-feeder-ii-3-30m-m-feedery-wedki.html

Mam tą pierwszą od 3 sezonów i jestem bardzo zadowolony. Łowiłem na nią i sumy i leszcz i karpie i nawet na Bałtyku ją miałem. Wędka mnie nigdy nie zawiodła, do tego jest lekka, szybka i naprawdę dobrze wykonana.
Error Team Poland

Offline Martines

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 05.10.2015, 20:20 »
Posiadam Mikado Ultraviolet 390 i dziś byłem na rybkach :), kijek jest świetny, bardzo ładnie pracuje i szybko męczy rybę, złowiłem kilkanaście karpi w tym 2 powyżej 6 kg. Wędka warta zakupu za stosunkowo niewielkie pieniądze.
Tu jest w dobrej cenie
http://www.okonek.com.pl/mikado-wdka-ultraviolet-twin-feeder-p-163.html

Offline andrzejm

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 05.10.2015, 20:21 »
Ciekaw jestem gdzie ten kevlar w tej cenie... 8)
Osobiście uważam, że najlepsze feedery  w przystępnej cenie robi Tubertini. Mam Telicę i dla mnie to jest najlepszy feeder jaki miałem. Niestety Kolega kacpero2000 nie zmieści się w swoim budżecie.
Error Team Poland

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #6 dnia: 06.10.2015, 17:29 »
Jakie masz porównanie praktyczne Andrzeju? To naprawdę nie złośliwość tylko ciekawość . Z natury jestem Gadżeciarzem i lubę wiedzieć! :)
Arek

Offline andrzejm

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 06.10.2015, 21:00 »
Miałem kilka Kongerów, jakiś Mistral się trafił, Mikado też miałem, jakiegoś Jaxona. Ogólnie trochę tego było, ale raczej budżetowe. Wszystkie te feedery mój ojciec "wykończył" na Wiśle. Teraz mam Mivardi Imperium II 360 H, do tego Tubertini Telica 11st 10-40g, Tubertini Telica 12st 20-70g, i na lekko Tubertini Trinity Feder Medium Light 11 ft. Poza tym jestem bardzo wybredny co do sprzętu, lubię lekko i sztywno.
Error Team Poland

Offline bulciu17

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #8 dnia: 14.10.2015, 20:13 »
Posiadam Ultraviolet do koszyka, idealny kijek ostatnio zacząłem łapać na metodę i dużo ryb z niego schodzi dlatego zastąpiłem go pickerem :)

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
« Odpowiedź #9 dnia: 15.10.2015, 11:41 »
Posiadam 2 UV twinfeedery 330-390 ...
Są to moje wędki tzw wakacyjne - do poniewierania w bagażniku, gdy obawiam się zrobienia kuku zapakowany z całą rodziną, które Kupiłem wyłącznie do łapania na 3.30 w czasie gdy na rynku nie było tak mocnych konstrukcji przy tej długości wyposażonych przy tym W tak subtelne tipy (5szt w tym typowo 3 jeziorowe)

Na 3.30 całkiem przyzwoity kijek na średnie rzeki , ciekawe ugięcie , dość płynne, moc jest  (dla ciekawości podam, że przeciążałem ten kij koszami zanętowymi z towarem (duże jaxona) ważącymi 150gram i ani nie kwiknął - ale trzeba oddać że komfortu (poza psychicznym) nie było.
Dzięki bardzo czułym tipom (biały i żółty szkło) spokojnie można połapać na stojącej.
Generalnie kij na grubszą rybę z komercją włącznie Żyłki rzędu 0.25 z hamulcem na beton spokojnie.

Nieszczęsny dopalacz powoduje, że kij mimo swej sztywności - pracuje dołem - tzn majta przy dolniku  (na dopalaczu jest przesztywnienie) = fatalnie rzuca. Przydaje się wyłącznie gdy nie trzeba daleko machnąć a woda ciągnie znacznie.

Największym mankamentem kija (poza nieszczęsną dopałką) jest średnica przelotek na tipach, które szybko łapią syf

Nie lubię promować chińskiej tanizny i gustuję w znacznie lepszych konstrukcjach ale prawdzie oddać trzeba, że uv twin330-390 to uniwersalny kijek za śmieszne pieniądze (220 za kija z 5 tipami którym można  obłowić i rzeczkę i stojącą (w tym metodę - choć tu przyda się amortyzator w podajniku).
Pozdrawiam
Olo

Offline Buba

• Ekspert
  • Reputacja: 39
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 03.02.2017, 13:37 »
Miałem kilka Kongerów, jakiś Mistral się trafił, Mikado też miałem, jakiegoś Jaxona. Ogólnie trochę tego było, ale raczej budżetowe. Wszystkie te feedery mój ojciec "wykończył" na Wiśle. Teraz mam Mivardi Imperium II 360 H, do tego Tubertini Telica 11st 10-40g, Tubertini Telica 12st 20-70g, i na lekko Tubertini Trinity Feder Medium Light 11 ft. Poza tym jestem bardzo wybredny co do sprzętu, lubię lekko i sztywno.

Odświeżę.
Czy ten federek Tubertini Telica 12ft 20-70g jest rzeczywiście taki "sztywny"?