Ja wiąże plecionka, która została mi np ze spiningu bądź sam kupuje małe szpulki
Używałem jaxon new concept czy cos takiego, o grubości 0,06, i dawała radę, chociaż ryby większej niż 3 kg akurat na tym zestawie, nie udało mi sie złowić. Wiązałem rowniez na power pro, czy mikado nihonto i rowniez było super.
Dla mnie wlasnie w plecionkach dobre jest to, ze o wiele łatwiej sie wiąże niż zylke. Ma rowniez zerowa rozciagliwosc, co przy metodzie w samozacieciu jest dobrym rozwiązaniem. Do tego przypon ten jest jest miękki i wydaje mi sie przez to lepszy, ponieważ, po opadnięciu koszyka na dno, gdzie jest lekka przynęta, nie powoduje ona jakoby wyprostowania sie zylki, co za tym idzie, wypadnięcia przynęty z podajnika
Berkley Nanofil o którym mowil moj poprzednik, jest hybryda czyli połączeniem zylki i plecionki
Czytałem, ze jest podatny na uszkodzenia, aczkolwiek nie używałem go jeszcze, mam zamiar kupic go w następnym sezonie do kijka pod okonie

Ogółem wracając do temat, mozesz kupic jakaś plecionke mikado, nie sa one drogie, a stosunkowo bardzo dobre

Duzo osob ma forach chwali je