Autor Wątek: Deeper, hit czy kit?  (Przeczytany 7295 razy)

Offline Zaba

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Deeper, hit czy kit?
« Odpowiedź #30 dnia: 07.05.2023, 11:45 »
{...}
Dziwne.. Mój Deeper po każdym rzucie dalszym jak jakieś 40m gubi zasięg GPS i trzeba poczekać zanim go złapie.
Jeśli nie odczekam i natychmiast zwijam to w tym czasie nie skanuje.
Rzucam, dajmy na to po 50-70m a i tak mam mapę od 30-40m.
A zanim doczekam się sygnału GPS to wiatr potrafi mi go przestawić już nawet kilka metrów w bok.
Więcej nerwów jak pożytku z tego badziewia.

Z tego co wiem to Deeper start nie ma wbudowanego GPS'a, łączy się z telefonem przez Deeper Wi-Fi. Używam Aplle-8 i nie mam kłopotów z łącznością na 60m. Dalej nie zarzucałem bo nie było takich potrzeb. Istnie opcja przesyłania skanów z telefonu na mapy, ja jednak z tego nie korzystam.

Jesli masz Deepera Start to chyba nie zrobisz map, właśnie przez brak GPS.
Ja mam Chirp + , tego zielonego.

Offline Mikołaj Burkiewicz

• Ekspert
  • Reputacja: 116
« Odpowiedź #31 dnia: 16.05.2023, 13:02 »
{...} W dodatku z racji tego, że łowię wyłącznie z rzutu i to na odległościach nierzadko ponad 100m, mam solidne obawy o to, czy dorzucę echosondą w interesujące mnie miejsce, oraz o zasięg sygnału.

Bez większego wysiłku dorzucam na 60-70m i nie mam kłopotu z sygnałem. Dalej nie zarzucałem bo nie miałem potrzeby. Hmm... na rybę nie poluję - wszystko co złowię wypuszczam. Używam też haczyków bez zadziorowych, dodam że, inni bywalcy - uważają mnie za dziwaka ;D, no i ...  za możliwość wędkowania na dwóch stawach uiszczam roczną opłatę (własność prywatna i dzierżawa) ;).

Dziwne.. Mój Deeper po każdym rzucie dalszym jak jakieś 40m gubi zasięg GPS i trzeba poczekać zanim go złapie.
Jeśli nie odczekam i natychmiast zwijam to w tym czasie nie skanuje.
Rzucam, dajmy na to po 50-70m a i tak mam mapę od 30-40m.
A zanim doczekam się sygnału GPS to wiatr potrafi mi go przestawić już nawet kilka metrów w bok.
Więcej nerwów jak pożytku z tego badziewia.

Wyłącz transmisję danych komórkowych. To powinno pomóc.

Offline Mikołaj Burkiewicz

• Ekspert
  • Reputacja: 116
« Odpowiedź #32 dnia: 16.05.2023, 13:10 »
Ja używam deepera pro+ i jestem zadowolony. Robi mapy, pokazuje twardość dna i ryby. Ma też eksperymentalną funkcję pokazywania odległości od brzegu ale działa ona póki co kapryśnie. Co prawda jak już działa to jest dokładna (sprawdzałem na kijkach).

W znanych miejscówkach przydaje się choćby o tyle, że jak nie ma brań to można sprawdzić czy coś się w ogóle kręci w pobliżu. Muszę przyznać, że z mojego doświadczenia wynika iż brak brań w 99% oznacza brak ryb w łowisku co oszczędza mi czasu na kombinowanie z cudownymi zanętami i przynętami :)

Niestety po ostatnim wypadzie mój deeper się rozszczelnił w miejscu czujnika zanurzenia w wodzie. Rozkręciłem, suszę i będę kombinował czy uda się go uratować.

Offline ma1234

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #33 dnia: 16.05.2023, 16:16 »
Ja też używam Deepera pro+ i też jestem zadowolony. 8)
Polecam i na pewno kupiłbym go drugi raz.
Deeper dla mnie jest szczególnie przydatny nad rzeką, choć nie tylko - dużo łowię nad Odrą.
Na rzece wystarczy, że przejdzie wysoka woda i już może zmienić kształt dna.
Dodatkowo rzeka przenosi różne przeszkody, drzewa, kłody, gałęzie itp. - jednego dnia dno jest czyste a następnego już nie.
Dzięki Deeperowi łowiąc nad rzeką szybko mogę sprawdzić czy na dnie nie pojawiły się zawady.
Bawienie się i sprawdzanie za każdym razem gruntomierzem, nawet na tej samej miejscówce, czy dno jest bez przeszkód to IMO strata czasu.
Wolę skrócić ten czas Deeperem i dłużej wędkować.
A czasu niestety mam mało.
Poza tym Deeper pro+ dobrze pokazuje roślinność, twardość dna, robi mapy, które się później też przydają.
Do lokalizacji ryb Deepera raczej nie wykorzystuję, ale przy okazji sprawdzania dna zawsze zerkam sobie gdzie coś tam pływa.

Offline Leszek_R

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #34 dnia: 28.04.2025, 22:01 »
Jestem raczej niedzielnym wędkarzem i zastanawiam się czy warto kupić dostęp do aplikacji Deeper Premium...
Czy mógłbym Was prosić o sprawdzenie w Waszej aplikacji, czy jest w niej dostępna mapa głębokości zbiornika Zalew Jawornik, w mieście Jawor (59-400), województwo dolnośląskie.
Współrzędne: 51.043441, 16.179578

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 104
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 29.04.2025, 09:55 »
jest, typowy zalew z jednej strony płycizna z drugiej glebiej :P

Offline Leszek_R

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 29.04.2025, 10:07 »
Majki, a mógłbyś mi wrzucić jakiegoś screena? Oczywiście, jeśli to nie jest jakiś problem

Offline Szpadel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 177
« Odpowiedź #37 dnia: 29.04.2025, 12:35 »
Jestem raczej niedzielnym wędkarzem i zastanawiam się czy warto kupić dostęp do aplikacji Deeper Premium...
Czy mógłbym Was prosić o sprawdzenie w Waszej aplikacji, czy jest w niej dostępna mapa głębokości zbiornika Zalew Jawornik, w mieście Jawor (59-400), województwo dolnośląskie.
Nie warto. Zbiornik jest tak malutki, że w ogóle nie wiem czy go ktoś zmapował. W Quicdrawie nie ma np nic

Offline ziolkow

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #38 dnia: 29.04.2025, 14:59 »
Cześć,
Ja korzystam od jakiegoś czasu z Premium w aplikacji Deeper i bardzo sobie chwalę.
Zbiornik o którym wspominasz jest zmapowany, załączam screen'a.
Pozdrawiam,
Mateusz

Offline Leszek_R

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 29.04.2025, 15:27 »
Super, dziękuję Ci bardzo.