Autor Wątek: Wędka Delphin Symbol Feeder 2 360/120 - prośba o opinie  (Przeczytany 2066 razy)

Offline mewash97

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Witam forumowiczów ;D

Nie mogę nigdzie znaleźć zbyt wiele informacji na temat wędki Delphin Symbol Feeder 2. Ciekawi mnie czy rzeczywiście jest tak jak pisze producent, a mianowicie że mimo swojej ceny jest półkę wyżej (tu już się domyśliłem) niż wędki innych producentów w tych cenach. Co prawda już zakupiłem tą wędkę o parametrach 360 cm i cw 120g. Kij przyjdzie do mojego domu rodzinnego w Polsce ale z racji, że mieszkam zagranicą to będę miał okazję ją wypróbować dopiero za miesiąc. Potrzebna jest mi wędka feederowa (nawet dwie wędki) do nauki method feedera oraz do już lekko mi znanego feedera klasycznego do 500 zł za dwie wędki. Delphina wybrałem ponieważ na forach zawsze są chwalone w przeciwieństwie do innych firm „premium” i ich budżetowych wędzisk.

Jeżeli chodzi o łowiska z jakimi mam do czynienia to zwykle kanały i małe jeziorka i starorzecza. Kanały maja szerokość do 50m. W niektórych miejscach rozszerzają się nawet do 100m i głębokość około 3-5m. Nastawiam się raczej na duże leszcze, liny oraz karpie do 10kg.  Wiem, że w tych łowiskach trafiają się dużo większe karpie 15-20kg dlatego chciałbym mieć lekki zapas mocy w razie gdyby taki karpiszon się trafił przypadkiem.

Do wędek zakupiłem na promocji kołowrotki karpiowie Prologic Avenger BF SST w rozmiarze 4000.

Jeżeli chodzi o moje zapytanie to poprosiłbym o opinie na temat wyżej wymienionych sprzętów, a mianowicie czy wybrałem dobrze czy lepiej odsyłać ten sprzęt i szukać czegoś innego. Od razu mówię, że jestem amatorem i tych łowisk będę się dopiero uczył.

Pozdrawiam serdecznie :)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wędka Delphin Symbol Feeder 2 360/120 - prośba o opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 06.06.2023, 06:06 »
Delphin robi dobre wędziska,cenowo dość przystępne,co do jakości że niby półkę wyżej ,to raczej chwyt marketingowy :beer:,ale wybór w tej cenie jaki dokonałeś jest oki,bardziej bym się skupiał na zmianie młynków te avangery  Prologica to niezbyt udana konstrukcja według mnie :thumbup:

Offline mewash97

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Wędka Delphin Symbol Feeder 2 360/120 - prośba o opinie
« Odpowiedź #2 dnia: 06.06.2023, 10:48 »
Delphin robi dobre wędziska,cenowo dość przystępne,co do jakości że niby półkę wyżej ,to raczej chwyt marketingowy :beer:,ale wybór w tej cenie jaki dokonałeś jest oki,bardziej bym się skupiał na zmianie młynków te avangery  Prologica to niezbyt udana konstrukcja według mnie :thumbup:

Jeżeli chodzi o te kołowrotki to wyrwałem je w cenie 250 zł. Na jednym ze sklepów są te promocje 1+1 gratis na młynki savage gear i prologic. Nie wiem czy w tej cenie mógłbym wyrwać coś lepszego ale jeżeli tak to prosiłbym o propozycje.