Sam sprzęt nie zagwarantuje Ci rzutów pod 100m, to wymaga sporo praktyki.
Do ilu gram masz tego feedera? Być może wina leży po stronie zestawu końcowego a nie samego kija.
Z karpiówką musisz liczyć się również ze sposobem nęcenia. Albo dokupujesz spomba, albo rzucasz pva z tym, że duże pva kiepsko lata i raczej nie osiągniesz tym zawrotnych odległości. Na siłę można podpiąć metodę, ale przerzucanie karpiówki (w tym 3.5 lbs), co kilka minut może być uciażliwe.
W pełni się z tym zgadzam.
Sprzęt-sprzętem, ale do tego dochodzi technika, nad którą trzeba pracować. Sprzęt ma tylko pomóc, a nie zrobić całą robotę.
Z tym feederem dystans 100 m nie będzie łatwo,kwestia rozmieszczenia przelotek i ich średnica ,ja bym szedł w karpiowe wędzisko ,3,25lbs albo 3,5 lbs kij lepszy 13 ft, a młynek w Miętusie masz teraz na Promce Okuma Custom Black cb60 za 250 Zł świetny kołowrotek pod dystans jak znalazł i mocny

Okuma C-B 60 - fajny sprzęt za dobre pieniądze. Na tej cenie brałbym w ciemno.
Zbaru jeśli nie zależy Ci na smukłym blanku, znalazłem wędkę na promocji w NLT. Shimano Tribal TX-1 13ft., 3,50LB za 250 zł -
KLIK. Z pewnością zapewni Ci oczekiwany dystans. Jeszcze przeglądałem inne oferty (Mikado NoctisX) ale to już sporo ponad Twój zakładany budżet. Prologic-a nie znam, więc się nie wypowiem. Tak samo jak co do FOX-a, Nash-a nie miałem nigdy tego sprzętu w rękach. Shimano i Mikado posiadam i jestem z tego zadowolony.