Autor Wątek: Daiwa n'zon z czy Matrix Horizon pro commercial  (Przeczytany 986 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Daiwa n'zon z czy Matrix Horizon pro commercial
« dnia: 20.07.2023, 09:57 »
Pomóżcie w wyborze. Oba kije mam w podobnej cenie, Matrix używany na gwarancji Ztka nowa. Oba w długości 10ft. Komponenty w sumie podobne za Daiwa przemawia marka i technologia ale może Matrix lepszy.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
Odp: Daiwa n'zon z czy Matrix Horizon pro commercial
« Odpowiedź #1 dnia: 20.07.2023, 10:35 »
Będę mało obiektywny i wybrałbym Daiwę - chociażby ze względu na własną i sprawdzoną technologię (swoje blanki, sprawdzone komponenty), oraz ogólną jakość wykonania. Nie ukrywam że praca i wyważenie tych patyków też bardziej mi "leży".
Horizon to najwyższa półka Matrixa i też nie można mu niczego odnowić. Kij lekki, ładnie wykonany, praca też niczego sobie.

Ogólnie to ciężki wybór i osobiście najchętniej wziąłbym oba do ręki i wybrał ten który bardziej podpasuje. Jeżeli w grę wchodzi tylko zakup internetowy, to ze względu na dotychczasowe pozytywne wrażenia z użytkowania Daiw, poszedłbym w tą stronę.

Wysłane z mojego Lenovo TB-J607Z przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 20.07.2023, 10:59 »
Też szedłbym w Daiwe osobiście :beer:

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #3 dnia: 20.07.2023, 17:30 »
Pomacałem Zetke u znajomego. W międzyczasie przyszła Ska. Kurde jak wędka w takim bierzecie może być dobrze zrobiona to jestem w szoku. Zastanawiam się czy nie odpuścić Z i nie zostawić S skoro już mam. Różnicy w akcji też zbytnio nie zauważam.

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
« Odpowiedź #4 dnia: 20.07.2023, 17:52 »
eSki były zdecydowanie za nisko wycenione. Niebieskie N'zon Method Feeder były tańsze ledwo 50zł, srebrne powinny być ustawione od 600-650zł co najmniej. Teraz SuperSlim na blanku HMC jest wyceniona tak jak niegdyś eSki. Sam rozważam dokupienie trzecoej eSki 3m, po pierwsze ze względu na szczytówki - chcąc dokupić 2 szczytówki wykladamy 240zł - a po drugie żeby zrobić 3 kij na stałe pod bombkę/sinking bomb.
Dzierżno uzależnia