Nie doceniasz Maćku,potęgi aerodynamiki podajników do metody. To się nazywa postęp. Drżyjcie karpiarze 😁.
Tak swoją drogą, karpiówka 13 stopowa 3.5lb ,ciężarek dystansowy 110-120g i dystans 125m,to żaden wyczyn dla takiego kija.
Nie rozumiem jednej rzeczy... mówimy o skutecznym łowieniu z odległości 125m. Systematycznym podawaniu kolejnych porcji towaru. Odławianiu ryb i skuteczności wybranego miejsca...
Gdzie takie obślizguny leszki nic nie warte do 2.5kg potrafią męczyć całą noc...
Czy walenie na pałę i pisanie o .....125m bo poleciało.
Uspokoję cię uskuteczniam łowienie około 100m na karpiówkę z koszykami do metody od ładnych paru lat. Ale na karpiówkę gdzie mam komfort zapasu i możliwość regulacji sp
osobu łowienia.
Dla Ciebie takie '' obślizguny do 2.5kg'',może i biorą co chwila,ja u siebie muszę się nakombinować,żeby takiego leszka złowić i daję mi to wiele radochy.
Na ten moment najdalej łowiłem na 105 metrze ,a żeby skutecznie łowić na takim dystansie,trzeba móc rzucać 115-120m.
Ale to już napewno wiesz kolego Maćku 😊
Pod względem komfortu łowienia,mocny feeder w niczym nie ustępuję karpiówce,tak samo można go postawić na sygnalizator.
Rzutność karpiówka ma lepszą,ale to jest oczywiste.