Fajnie, że jest SIG i szkoda, że dawno nie było żadnego zlotu. Ja i znamienici koledzy ( przyjaciele od wędek ) dumnie dzierżmy znak SIG Polska Północ na różnorakich zawodach niosąc przesłanie "dobrego" wędkarstwa w Polskę. Ja po sporych problemach zdrowotnych, w tym roku wróciłem z przytupem ( choć jeszcze nie jest mega super i pewnie już nigdy nie będzie...ale walczę, bo podobno ma to starczyć na 20lat ) Na pomorzu mamy bardzo poważną konkurencje w kilku dobrych zespołach, ale często na tarczy....choć to bardzo dobrzy wędkarze.
Od kiedy Trójkąt SIG Polska Północ zakończył działalność postawiliśmy na Team zawodniczy...Bierzemy udział w wielu zawodach o różnej randze. W tym roku nie udało nam się dostać do finału Polskiej Ligi Method Feeder, ale zabrakło odrobiny doświadczenia. Michał ( Omum ) startuje co roku w Feederfans, a reszta walczy w Cresta, PLMF i innych zawodach na feederze klasycznym...Większość zawodników i tak brała inspiracje z SIG i nawet jak nie mają koszulek z logiem to i tak są to wędkarze z naszej społeczności.
Ja osobiście tęknie za zlotem , by znów zobaczyć zanjome twarze i oczywiśćie tych , których zna się tylko z nicków. Bobawić się i podzielić doświadczeniem, ale tak twarzą w twarz.