Autor Wątek: Zamienniki szczytówek do Daiwa Windcast Method feeder  (Przeczytany 634 razy)

Offline stefan-k

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
Witam,

Może ktoś przerabiał temat zamienników szczytówek do Daiwa Windcast Method, dostałem informację że oryginały nie są już dostępne u producenta. Najbardziej zależy mi na tych najbardziej delikatnych -żółtych 1oz -może jest coś co pasuje bez przerabiania(doszlifowywania)?
Z góry dziękuję za pomoc.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Zamienniki szczytówek do Daiwa Windcast Method feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 07.11.2023, 14:02 »
Witam,

Może ktoś przerabiał temat zamienników szczytówek do Daiwa Windcast Method, dostałem informację że oryginały nie są już dostępne u producenta. Najbardziej zależy mi na tych najbardziej delikatnych -żółtych 1oz -może jest coś co pasuje bez przerabiania(doszlifowywania)?
Z góry dziękuję za pomoc.

Chyba był taki temat o każdej wędce dostępnej na rynku. Zmierz suwmiarką koniec szczytówki a później szukaj w necie. Ja kupowałem jakieś robinsona do Prestona i były ok.

Offline stefan-k

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #2 dnia: 07.11.2023, 15:19 »
Jak bym był mało wymagający to bym się z tobą zgodził, a że jestem dość wymagający to się nie zgadzam. Dokupiłem już dwie szczytówki zamienne które pasują i to wszystko. Ale mają większe przelotki, są wyraźnie cięższe przez to oczywiście kij bez porównania dłużej gaśnie przy rzucie, co wyraźnie przekłada się na celność, więc szukam dobrych zamienników, a nie tylko czegoś co pasuje średnicą.

Offline darkon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 07.11.2023, 15:30 »
Jak znasz średnicę, to możesz poszukać w katalogu Daiwy na 2024 moze coś dobierzesz, jest sporo szczytówek.