Autor Wątek: Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?  (Przeczytany 10517 razy)

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?
« Odpowiedź #15 dnia: 28.11.2023, 22:06 »
Mam Monstera X 10 FT, cw. 40 g. Używam go do łowienia tuż przy brzegu. Może to błąd, bo przy brzegu zwykle biorą mi większe klocki. Ale z ponad 10 kg karpiami nie miał większych problemów. Dalszych rzutów nie próbowałem ale myślę, że z podajnikiem 30 g spokojnie sobie poradzi, nawet na dalsze rzuty. Gdybym potrzebował kolejnej wędki 3.30 to właśnie kupiłbym Monstera X.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline wojtas1986

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #16 dnia: 28.11.2023, 22:08 »
W tym roku kupiłem Monstera 11 ft. i nie żałuję wydanych pieniędzy. Świetny kij trochę komercyjnych karpi udało mi się wyholować, jednak największą frajdę miałem łowiąc nim liny na metodę. U mnie w parze z kołowrotkiem Preston Magnitude 420.

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #17 dnia: 28.11.2023, 22:09 »
Małe cw mnie zastanawia przy monsterze. Jakoś zwracam na to uwagę.

Nie masz się co martwić. Może nie Monsterem, ale Superą rzucałem na maksa 30g podajnikiem. To pewne kije. BTW supere 11ft też w tej cenie znajdziesz używkę.
Preston N'zon S jak znajdziesz też możesz brać. Miałem 10ft i mega kij jak za te pieniądze.

O tutaj jest:
https://moonfin.pl/wedki/11398-wedka-daiwa-n-zon-s-method-feeder-330m-50g-11135-330-5055545226540.html
Supera mega kijek jestem w posiadaniu od 3 sezonów i niema czego się czepić.Jedyne czego można to faktycznie cena bo moim zdaniem raczej za 500 nie kupisz używanej supery bo posiadacze wiedzą że rarytasy się nie sprzedaje,a jeśli się sprzedaje to w odpowiedniej cenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 28.11.2023, 22:57 »
Małe cw mnie zastanawia przy monsterze. Jakoś zwracam na to uwagę.

Nie masz się co martwić. Może nie Monsterem, ale Superą rzucałem na maksa 30g podajnikiem. To pewne kije. BTW supere 11ft też w tej cenie znajdziesz używkę.
Preston N'zon S jak znajdziesz też możesz brać. Miałem 10ft i mega kij jak za te pieniądze.

O tutaj jest:
https://moonfin.pl/wedki/11398-wedka-daiwa-n-zon-s-method-feeder-330m-50g-11135-330-5055545226540.html
Supera mega kijek jestem w posiadaniu od 3 sezonów i niema czego się czepić.Jedyne czego można to faktycznie cena bo moim zdaniem raczej za 500 nie kupisz używanej supery bo posiadacze wiedzą że rarytasy się nie sprzedaje,a jeśli się sprzedaje to w odpowiedniej cenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Fakt, tanio można wyrwać SL. Standardowe trzymają cenę. Mam 10ft i też ja bardzo lubię. Ja bym się przyczepił, że w tej cenie nie dali uchwytu kołowrotka Fuji ale może mam zbyt wysokie wymagania :D

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #19 dnia: 29.11.2023, 10:02 »
O którym modelu supery piszecie ? Nie ukrywam trafiła się oferta na Monstery używki.

Offline pr00

• Ekspert

Offline BaHu

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #21 dnia: 29.11.2023, 23:44 »
Witam, dołączę się do tematu. Chodzi mi po głowie Daiwa n'zon Z 330 60g i pytanie czy orientuje się ktoś jak ona wypada w porównaniu właśnie z monster x  albo ma jakąś opinie o niej ?

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 29.11.2023, 23:46 »
Witam, dołączę się do tematu. Chodzi mi po głowie Daiwa n'zon Z 330 60g i pytanie czy orientuje się ktoś jak ona wypada w porównaniu właśnie z monster x  albo ma jakąś opinie o niej ?

Rozumiem że piszesz o Nzon Power Method. To jest pała do walenia karpii w łeb. Monster to kij uniwersalny z mocą ale też elastycznością, Power to bardzo sztywny kij do dużych odległości jak na 11ft.

Offline GSK

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #23 dnia: 30.11.2023, 10:16 »

Rozumiem że piszesz o Nzon Power Method. To jest pała do walenia karpii w łeb. Monster to kij uniwersalny z mocą ale też elastycznością, Power to bardzo sztywny kij do dużych odległości jak na 11ft.
Mam co prawda nie z ale s i nie nazwałbym jej pałą. Dodatkowo power to były chyba wedki z gramaturą od 100g.

Offline BaHu

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #24 dnia: 30.11.2023, 10:32 »

Tak Nzon Z Power Method Feeder. Właśnie chciałbym coś z Daiwy ale o podobnej pracy co Monster, a wersja  Nzon Z Method Feeder  do 50g wypada trochę lepiej czy nadal pała ?

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #25 dnia: 30.11.2023, 11:39 »
Daiwa N zone Z method 50 gr świetny kijek ,żadna pałka :thumbup:,cieniutki smukły blank ,wersja power method to inna bajka blank grubszy ,mięsisty jak ktoś lubi typowe wykałaczki to raczej wersja power nie dla niego :beer:

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #26 dnia: 30.11.2023, 11:48 »

Mam co prawda nie z ale s i nie nazwałbym jej pałą. Dodatkowo power to były chyba wedki z gramaturą od 100g.

To są całkowicie inne kije. Jeśli nie miałeś ich w ręku jakiekolwiek porównywanie czy dywagacje nie mają sensu. Jeśli masz wątpliwość najpierw sprawdź specyfikację później się wypowiadaj bo ktoś przez ciebie może kupić coś absolutnie różnego od oczekiwań.

Co do Z 50g to nie miałem jej w ręce, gdzieś pytałem, szukałem ale nie było zbyt dużo informacji. Wydaje mi się, że będzie to patyk bardziej miękki ale ze sporą mocą, na pewno większa niż Monster ale mniejsza niż PMF i dużo uniwersalniejszy. Miałem Z 10ft i najbliżej było jej do Aventusa, miała dużo mocy ale zachowywała elastyczność. Nadal polecam Map Suv 11ft, świetny zasięg rzutowy, fajna elastyczność ale i zapas w dolniku. Moim zdaniem jedne z najlepszych wędek jakie miałem w ręku włączając w to Aventusy, Tournamenty I Acolyte. Na nowy sezon wziąłem Ultra 2 ale to już całkowicie inny budżet.

Offline GSK

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 30.11.2023, 12:24 »

To są całkowicie inne kije. Jeśli nie miałeś ich w ręku jakiekolwiek porównywanie czy dywagacje nie mają sensu. Jeśli masz wątpliwość najpierw sprawdź specyfikację później się wypowiadaj bo ktoś przez ciebie może kupić coś absolutnie różnego od oczekiwań.

Co do Z 50g to nie miałem jej w ręce, gdzieś pytałem, szukałem ale nie było zbyt dużo informacji. Wydaje mi się, że będzie to patyk bardziej miękki ale ze sporą mocą, na pewno większa niż Monster ale mniejsza niż PMF i dużo uniwersalniejszy. Miałem Z 10ft i najbliżej było jej do Aventusa, miała dużo mocy ale zachowywała elastyczność. Nadal polecam Map Suv 11ft, świetny zasięg rzutowy, fajna elastyczność ale i zapas w dolniku. Moim zdaniem jedne z najlepszych wędek jakie miałem w ręku włączając w to Aventusy, Tournamenty I Acolyte. Na nowy sezon wziąłem Ultra 2 ale to już całkowicie inny budżet.

Toteż napisałem że mam s i jak dla Ciebie to jest pała no to sory. Chyba many różne definicje jeśli chodzi o to słowo :). Ale jak już napisałeś ja się nie znam i nie wypowiadam więcej.

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #28 dnia: 30.11.2023, 12:28 »
Polecam zrobić kurs z czytania ze zrozumieniem :P

Offline GSK

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 30.11.2023, 12:31 »
Polecam zrobić kurs z czytania ze zrozumieniem :P

Poleć jakiś.