Autor Wątek: Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?  (Przeczytany 10525 razy)

Offline MaRaS!

• Ekspert
  • Reputacja: 63
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?
« Odpowiedź #45 dnia: 01.12.2023, 23:00 »
Daiwa N'zon Z 3.3m power method feeder 60g, bardzo fajna wędka o dużym zasięgu jak na wędkę 11ft która posiada bardzo duży zapas mocy i przy małych rybach nie ma co liczyć na frajdę z holu aczkolwiek mam kilku kolegów którzy z powodzeniem (mistrzostwo okręgu) łowią tymi wędkami na klasyka płoteczki i sprawdziłem to i faktycznie można takie ryby tym łowić, na pewno bardziej uniwersalny kij niż 3,3m do 50g z uwagi właśnie na to że można tym bez problemu łowić ryby 10+ i płotki 15cm.

Daiwa N'zon Z 3.3m method feeder 50g ta wędka bardzo mnie urzekła swoją pracą, smukłym blankiem i przyjemnością jaką daje z łowienia ale nie jest to wędka którą komfortowo łowi się na dystansie 50+, za to daje frajdę już z niewielkimi rybkami :)

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?
« Odpowiedź #46 dnia: 05.12.2023, 23:22 »
MaRaS co ty wystartowałeś z reklamą Daiwa N’zon Z?perkusista szuka kija za 500 PLN na sztywno
W tej cenie ciężko będzie znaleść Zetkę,tym bardziej że wielu wędkarzy kiepsko ocenia te kijki.Sam również byłem posiadaczem ale na szczęście w krótkim czasie, ze względu na szczytówki bardzo kruche,i w wysokiej cenie.(wędkarstwo to moje hobby a nie sport),i to tylko moja ocena nie „mistrza okręgu”. Wydaje mi się że sam swojego chciałeś sprzedać  na giełdzie,jeśli się nie mylę jak możesz opisz z jakich względów chciałeś sprzedać tak reklamowany przez siebie kijek.Chyba że najpierw reklamujesz  i nagle pojawi się na giełdzie
Ps:ja długo próbowałem sprzedać swoją Zetkę i udało się dopiero po zjechaniu z ceny na grubo.Daiwa robi świetne kołowrotki ale rozwijać się trzeba i w końcu zrobią święty Graal .Sparzyłem się na nie tanim kijku i Daiwa poszła w odstawkę jeśli chodzi o kijki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #47 dnia: 06.12.2023, 08:32 »
Też nie rozumiem zachwytu na Power Method, sprzedałem po kilku użyciach a przerobiłem chyba wszystkie "dystansowe" 11ft od Daiwy.

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #48 dnia: 06.12.2023, 09:23 »
Co wędkarz to różne opinie :)
Mi np. Wszystkie pałowate Zetki bardzo odpowiadają.
Przewaliłem praktycznie w całości całą gamę wędzisk Daiwa N'Zon Z i myślę, że następca, czyli seria Special Feeder również będzie u mnie dobrze współpracowała :thumbup:

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #49 dnia: 06.12.2023, 10:31 »
Co wędkarz to różne opinie :)
Mi np. Wszystkie pałowate Zetki bardzo odpowiadają.
Przewaliłem praktycznie w całości całą gamę wędzisk Daiwa N'Zon Z i myślę, że następca, czyli seria Special Feeder również będzie u mnie dobrze współpracowała :thumbup:

Special Distance ? Miałem, to całkowicie inne wędki. Jest na forum moja recenzja.

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #50 dnia: 06.12.2023, 10:59 »
Oczywiście że będą to trochę inne wędki, szczególnie że to Nowość i coś tam lekko musieli skorygować.
Ja preferuje wędziska w miarę pałowate i Twoja była już 11ft Special Distance Feeder będzie idealnie u mnie współpracowała przy rzecznych Kleniach.

Wszystko wyjdzie w praniu, jak wędki będę miał już w pokrowcu :)

Offline Thompson

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #51 dnia: 06.12.2023, 16:18 »
Hmm dla mnie special distance feeder Daiwa-y nie jest pałowaty. Tak się złożyło że akurat na tej wędce zakończyłem swój sezon karpiowo-feederowy rybkami 5kg+. Moze odczuje to pałowatosc przy łapaniu typowej handlówki do 3kg.

Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #52 dnia: 06.12.2023, 16:55 »
Hmm dla mnie special distance feeder Daiwa-y nie jest pałowaty. Tak się złożyło że akurat na tej wędce zakończyłem swój sezon karpiowo-feederowy rybkami 5kg+. Moze odczuje to pałowatosc przy łapaniu typowej handlówki do 3kg.

Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka

On nie jest pałowaty, ma zapas mocy ale jest przyjemnie sprężysty. Pałowaty jest Power Method Feeder lub Yank'n'Bank Distance. Special to taki Aventus Distance z mniejszymi przelotkami.

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #53 dnia: 08.12.2023, 10:40 »
Raczej zdecyduje się na Daiwe S method feeder 11ft/50 mam możliwość kupna w dobrej cenie.

Offline MaRaS!

• Ekspert
« Odpowiedź #54 dnia: 08.12.2023, 10:54 »
MaRaS co ty wystartowałeś z reklamą Daiwa N’zon Z?perkusista szuka kija za 500 PLN na sztywno
W tej cenie ciężko będzie znaleść Zetkę,tym bardziej że wielu wędkarzy kiepsko ocenia te kijki.Sam również byłem posiadaczem ale na szczęście w krótkim czasie, ze względu na szczytówki bardzo kruche,i w wysokiej cenie.(wędkarstwo to moje hobby a nie sport),i to tylko moja ocena nie „mistrza okręgu”. Wydaje mi się że sam swojego chciałeś sprzedać  na giełdzie,jeśli się nie mylę jak możesz opisz z jakich względów chciałeś sprzedać tak reklamowany przez siebie kijek.Chyba że najpierw reklamujesz  i nagle pojawi się na giełdzie
Ps:ja długo próbowałem sprzedać swoją Zetkę i udało się dopiero po zjechaniu z ceny na grubo.Daiwa robi świetne kołowrotki ale rozwijać się trzeba i w końcu zrobią święty Graal .Sparzyłem się na nie tanim kijku i Daiwa poszła w odstawkę jeśli chodzi o kijki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podoba mi się jak ludzie nie wiedzą o czym piszą i im się coś wydaje :D. Owszem sprzedawałem wędkę z serii N'zon a dokładnie kij daiwa n'zon z medium feeder 3,6m 80g w 3składzie którego wygrałem a zarówno jego długość jak i fakt że wędka jest 3częściowa mi nie odpowiadało. Także nijak się to ma do Twoich insynuacji jako bym reklamował te wędki, używam różnych modeli od kilku lat i jestem z nich bardzo zadowolony zwłaszcza że większość została kupiona w cenie ok 600zł co uważam za bardzo dobrą cenę. Druga sprawa nie rozumiem ludzi którzy twierdzą że te wędki mają kruche szczytówki bo ja do tej pory uszkodziłem tylko jedną i to tylko dlatego że przeciążyłem kij na szczytówce 1,5oz, jeżeli ktoś nie sprawdza czy żyłka lub plecionka nie jest owinięta na szczytówce to kończy się jak się kończy i to nie wina szczytówki a użytkownika. Moi koledzy z ekipy też je mają i też chwalą a to co napisałem to jest moja subiektywna opinia do której mam prawo. Pozdrawiam

Offline MaRaS!

• Ekspert
« Odpowiedź #55 dnia: 08.12.2023, 10:56 »
Raczej zdecyduje się na Daiwe S method feeder 11ft/50 mam możliwość kupna w dobrej cenie.

Będziesz zadowolony :) widziałem te patyki ostatnio poniżej 400zł ;)

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #56 dnia: 08.12.2023, 11:01 »
Miał być monster ale będzie Daiwa. Nie wiem na ile to kij mocny a na ile nie ale zobaczę. Mam też różne inne ale z Daiwy nic.

Offline MaRaS!

• Ekspert
« Odpowiedź #57 dnia: 08.12.2023, 11:06 »
Kupiłem kiedyś ten kij własnie z uwagi na jego atrakcyjną cenę ale że trafiła się zetka niewiele drożej to ten sprzedałem, akurat w tym przypadku nie widzę sensu dopłacania do serii Z no chyba że jest to niewielka dopłata bo wędki są bardzo zbliżone.

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #58 dnia: 08.12.2023, 11:10 »
Najgorsze jest to, że jest dużo modeli Daiwa n'zon i tak na dobrą sprawę nie wiem czym różni się jeden do drugiego.

Offline mdziam78

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #59 dnia: 08.12.2023, 17:44 »
Nie miałem Zki w ręku, ale mam S i widząc na YT u Ja Feederowy jak pracuje Z to chyba są to kompletnie różne kije. Wczoraj w Feederland był w promce fajny Guru NGauge. Sprawiał wrażenie kozackiego, po przecenie ok 750pln chyba.