Autor Wątek: Przygotowania do dłuższej zasiadki karpiowej  (Przeczytany 2358 razy)

Offline Lohi

• Ekspert
  • Reputacja: 128
Odp: Przygotowania do dłuższej zasiadki karpiowej
« Odpowiedź #15 dnia: 19.01.2024, 09:41 »
https://a.aliexpress.com/_EHEhzu5 jedna wersję z dodatkową przejściówka na kartusz gazowy 227gr. Bez tej przejściówki będzie pasował większy kartusz np Coleman.
Masz tę dokładnie kuchenke z ali? Jak się sprawuje?
Mój kumpel jakies tam kuchenki z ali miał, ale zawsze sprawiały mu jakieś problemy.

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #16 dnia: 19.01.2024, 10:04 »
Ja i kumple mamy od lat takie kuchenki:

https://allegro.pl/oferta/kuchenka-turystyczna-campingaz-camp-bistro-3-srebrny-2200-w-14811617519

Przypuszczam, że większość z nas używa tego typu kuchenek. Są stabilne, nie trzeba taszczyć ze sobą ciężkich butli gazowych, ale nie są tak kompaktowe jak niektóre palniki na nóżkach z wężykiem do gazu. W zamian można na tym ugotować nawet garnek kukurydzy bez obaw o wywrócenie się całości. Ja dodatkowo dorobiłem sobie 4 regulowane nóżki, dzięki czemu nierówności terenu mi nie straszne :).
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 19.01.2024, 10:10 »
Co oznacza pogrubione zdanie z opisu? :D

Praktyczna konstrukcja: obsługa z nabojem gazowym Campingaz CP 250, który podczas pracy chowa się do zintegrowanej komory na naboje; Wkładu nie można wyjąć, gdy jest całkowicie pusty.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #18 dnia: 19.01.2024, 10:32 »
Wrzuciłem poglądowo pierwsze, lepsze ogłoszenie z allegro. Trzeba oczywiście poszukać samemu najbardziej korzystną opcję, np. tutaj w komplecie z 4 kartuszami:

https://allegro.pl/oferta/kuchenka-gazowa-turystyczna-przenosna-2w1-4x-gaz-14897327453
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 415
« Odpowiedź #19 dnia: 19.01.2024, 10:33 »
https://a.aliexpress.com/_EHEhzu5 jedna wersję z dodatkową przejściówka na kartusz gazowy 227gr. Bez tej przejściówki będzie pasował większy kartusz np Coleman.
Mój kumpel jakies tam kuchenki z ali miał, ale zawsze sprawiały mu jakieś problemy.
Mam, działa idealnie.

Offline Kozi

• Ekspert
« Odpowiedź #20 dnia: 19.01.2024, 10:36 »
Ja i kumple mamy od lat takie kuchenki:

https://allegro.pl/oferta/kuchenka-turystyczna-campingaz-camp-bistro-3-srebrny-2200-w-14811617519

Przypuszczam, że większość z nas używa tego typu kuchenek. Są stabilne, nie trzeba taszczyć ze sobą ciężkich butli gazowych, ale nie są tak kompaktowe jak niektóre palniki na nóżkach z wężykiem do gazu. W zamian można na tym ugotować nawet garnek kukurydzy bez obaw o wywrócenie się całości. Ja dodatkowo dorobiłem sobie 4 regulowane nóżki, dzięki czemu nierówności terenu mi nie straszne :).
Duży klamot z małą mocą. Od kiedy kupiłem palnik gazowy z Ali przestałem jej używac.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 19.01.2024, 10:52 »
Mam, działa idealnie.

Zamówione. :thumbup:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Kozi

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 19.01.2024, 10:54 »
Będziesz zadowolony, moc ma konkretną no i wymiary super kompaktowe po złożeniu.

Offline koperek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #23 dnia: 19.01.2024, 13:23 »
Palniczek zamówiony :thumbup: :D

Co do lodówki to czy samodzielne napełnianie kartuszy jest bezpieczne ? Z tego co się orientuję nie są one przeznaczone do ponownego napełniania. Nie lepiej podpiąć do takiej lodóweczki małej 3kg butli ? Wiem, że to kolejny grat ale przyda się też do palnika a same zapasowe kartusze to też jakiś bagaż.

Offline koperek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #24 dnia: 21.01.2024, 14:49 »
Kompletowania gratów ciąg dalszy. Na tapetę wziąłem teraz strzałówki. Panowie co wybrać? Materiały mono typu np. PB Products Shield Snagleader lub Carp'R'Us - Clearwater Shockleader czy też plecione jak np. PB Products Mussel 2-Tone, PB Products Hollow Kevlar? Można przyjąć, że któreś są lepsze w przypadku łowienia wśród małży, a inne w sąsiedztwie drzew ? Łowił będę głównie na żwirowniach gdzie spotkam zarówno małże jak i zatopione drzewa. Może się zdarzyć, że zestawy położę na jakimś blacie za górką, a więc strzałówka będzie miała kontakt ze żwirowym/kamienistym dnem.

Offline Kozi

• Ekspert
« Odpowiedź #25 dnia: 21.01.2024, 15:01 »
Napełnianie jest bezpieczne, są do tego przejściówki. Jeśli kartusz na pojemność 227gr to napelniasz nie więcej niż 200gr gazu. Na YT jest pełno filmików jak to robić. Do wywózki strzałówka grube mono, małże nie są zbytnim problem, drzewa tak samo. Gorzej gdy te drzewa są oklejone racicznicą. Używam strzałówke z carp rusa, nie narzekam.