Cześć,
temat - kij karpiowy. Po przeczytaniu setek tematów na różnych forach/grupach facebookowych stwierdziłem, że aby nie oszaleć, spróbuję napisać czego konkretnie będę wymagał od kija i jak będzie przeze mnie wykorzystywany. Posiadam już daiwę black widow 3lb - jestem z niej zadowolony, bardzo miękka, ale nie mam porównania z innymi kijami, dlatego chętnie poczytam wpisów od osób, które już trochę patyków wypróbowały. Poniżej dam kilka wytycznych, które choć trochę Was naprowadzą.
* zbiorniki małe i średnie, bez zaczepów
* kij uniwersalny do wywózki jak i rzutu. Profesjonaliści napiszą, że to dwa różne kije, ale profesjonalistą nie jestem i chciałbym znaleźć kompromis. ALE - wywózka RC max 100-150 metrów i rzuty na kilkadziesiąt metrów zazwyczaj z pva. Dlatego proszę nie proponować kijów od szczotki, bo rekordy odległości rzutu nie będzie na nim pobijane
* koniecznie 3 skład z uwagi na możliwości transportowe
* długość 12ft - ugięcie 3lb , może 3,25lb
* budżet bez szaleństw - max 400? , z uwagi na fakt, że ma być to wędka "dodatkowa" do moich feederów, którymi głownie łowię.
Na co zwróciłem uwagę?
1. Prologic c-series 3,25lb
2. Delphin Etna 3lb
3. Delphin Armada 3lb
4. prologic c1 3lb
Będę bardzo wdzięczny, za wskazanie kierunku. Możecie też przedstawić swoje zestawy karpiowe - może się czymś zainspiruję - zarówno kijem jak i kołowrotkiem

pozdrawiam