Autor Wątek: Kamera do relacji znad wody  (Przeczytany 679 razy)

Offline Razor88

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
Kamera do relacji znad wody
« dnia: 03.02.2024, 14:29 »
Cześć wszystkim,
Chciałbym prosić o youtuberów którzy są na naszym forum o pomoc.
Jaką kamerę/zestaw wybrać do nagrywania relacji z ze swoich zawodów i wędkowania.
Szukam czegoś o dobrym stosunku ceny do jakości :P i nie za miliony :money:

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
Odp: Kamera do relacji znad wody
« Odpowiedź #1 dnia: 03.02.2024, 14:38 »
Z tego co kiedyś się orientowałem to ludziska nagrywają Go pro (lub dobry zamiennik) z klatki piersiowej lub czoła, a do tego kamera boczna i tu nagrywane jest aparatami fotograficznymi, do tego od razu mikrofon "w klapę" by dźwięk był na właściwym poziomie. Żeby to miało ręce i nogi, ok 5k trzeba położyć, chyba że poszukasz używek. Alternatywą dla takiego wydatku jest kamerka sportowa ze średniej półki, albo przetestowany chińczyk i smartfon. Na potrzeby własne starczy, na podzielenie się w necie szybko stracisz zapał/nerwy. Natomiast do spróbowania wystarczy i będziesz wiedział czy to dla Ciebie. Dla mnie nie ;) na szczęście tę naukę przyjąłem bezkosztowo.

Offline Ania

• Ekspert
  • Reputacja: 223
  • Trotka Warszawa
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Kamera do relacji znad wody
« Odpowiedź #2 dnia: 04.02.2024, 00:22 »
Cześć! O:)
Jeśli masz możliwość to najszybciej i najłatwiej zacząć od telefonu - zobaczysz czy jest zajawka, bo nagranie materiału to początek, a do tego idzie obróbka i montaż, a jest z tym trochę zabawy ;D Planujesz na własny użytek czy do publikacji? YT? Czy inne platformy? Live czy bardziej materiał pod montaż? Obecnie jest mnóstwo opcji, ale wszystko wiąże się z inwestowaniem i to niekończąca się opowieść, podobnie jak wędkarstwo :D Ostrzegam: wciąga! :P
Możesz odezwać się też na priv, postaram się doradzić konkretniej :thumbup:
Ania