Autor Wątek: Łódka zanętowa do kwoty 400-500 zł  (Przeczytany 11459 razy)

Offline Lohi

• Ekspert
  • Reputacja: 128
Odp: Łódka zanętowa do kwoty 400-500 zł
« Odpowiedź #15 dnia: 29.05.2024, 08:49 »
Witam, odświeżę trochę temat.
Na aliexpress można dostać w trochę większych pieniądzach (600 zł) łódkę V020. Jest ona wyposażona w GPS i baterię 12000 mah. Używa ktoś z forumowiczów tej zabawki? Jak to się sprawuje? Warto za te pieniądze?
Na grupach na fb łódka ta ma bardzo dobre opinie, ale chciałbym jeszcze to potwierdzić waszymi wnioskami ;D.
Też mnie interesuje opinia o tej łódce

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #16 dnia: 29.05.2024, 12:00 »
Piszesz, że do wywózki średni się nadaje, ale ją chwalisz, to do czego ją wykorzystujesz?
Do wywozu zanęty?
Średnio nadaje się do wywózki z wykorzystaniem GPS bo płynie do punktu po łuku. Natomiast sterując ręcznie nie ma żadnego problemu.

Offline Sławo 1

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #17 dnia: 29.05.2024, 17:07 »
Ok. Rozumiem.
Takie sterowanie bez GPS jak najbardziej mi wystarcza, tym bardziej, że dotychczas łowiłem z rzutu.

Offline Sławo 1

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 29.05.2024, 17:10 »
[/quote]

Offline Sławo 1

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 29.05.2024, 17:11 »
Witam, odświeżę trochę temat.
Na aliexpress można dostać w trochę większych pieniądzach (600 zł) łódkę V020. Jest ona wyposażona w GPS i baterię 12000 mah. Używa ktoś z forumowiczów tej zabawki? Jak to się sprawuje? Warto za te pieniądze?
Na grupach na fb łódka ta ma bardzo dobre opinie, ale chciałbym jeszcze to potwierdzić waszymi wnioskami ;D.
Tak, gdzieś już to pisałem, ta właśnie łódka, w ostatniej chwili pojawiła się jako jeden z faworytów.
Łódka V 020, praktycznie "wymiata" wszystkie pozostałe, najprostsze łódki z Chin czy składane w Polsce ( też z części z Chin-też te droższe, tzw, nie chińczyki)
W stosunku ceny do jakości ? Śmiem twierdzić, że tak!
Ma same dobre opinie, a to już nie przypadek.

Drugą taką łódką jest trochę droższa łódka Boatman, ta najtańsza w kolorze czarnym, BOATMAN ACTOR MK4 Compas.

Trzecią jest wspomniana jako łódka D 16.

Boatman ma przedstawicielstwo u Nas w Polsce, dystrybucję, wsparcie techniczne, serwis, zawsze można się poradzić w każdej chwili do nich zadzwonić ( w tej chwili mają chyba przerwę w kontakcie telefonicznym do 30.05)

Jakbym miał pieniądze i miejsce, to szczerze zamówiłbym wszystkie 3.
Zresztą "cenowo", to i tak wszystkie te 3 łódki "wyszły" by taniej niż jedna "droga" z wypasionymi dodatkami, z niby z części z Polski, a nie Chińczyk (?)

Na pewno po takim zakupie takich 3 łódek przedstawił bym rzetelne, prawdziwe zalety i ewentualne wady.

Piszę tak, bo zauważyłem, że mam wrażenie, że wiele osób wydaje pozytywne i negatywne opinie o danej łódce, czy to tych najtańszych, droższych czy tych przesadnie drogich.
Robią to tak myślę czasem, aby dane łódki chwalić podbijając sobie sprzedaż, albo innym, albo innemu sprzedawcy zrobić antyreklamę, aby nie sprzedawał swoich produktów.

Teraz trochę o wadach (?)
Postępując zgodnie z instrukcją, wiele wad można uniknąć?
To prawda? Napiszcie.
Przykład, pilot zamoknie, dostanie się woda, a później pretensje, że nie działa.
Kolejny problem, to akumulatory, D 16, tam w tych najtańszych ofertach jest akumulator o małej pojemności (?)
Jednak można od razu wybrać ofertę z 12000 mAh
Pilot trzeba pilnować naładowanie baterii.
Co do GPS-ów w łódkach się nie wypowiadam, że myli się o 2-3 metry, itd.
Może trzeba prawidłowo kalibrować ( za każdym nawet razem (?) , może zakłócenia są, nie wiem.
Jednak jest jeszcze coś.

Mianowicie jak się trafi na wadliwy egzemplarz czy to łódki czy to GPS-u czy też (i) pilota, to wtedy jest jakiś tam problem, bo trzeba wtedy zgłaszać reklamację.

Z aliexpress jest problem, ale z np. z allegro czy od sprzedawcy z Czech już pewnie takiego nie ma.
Z łódkami, takimi jak D 16, V 020 jest, tak, że pewnie ( jak ktoś też tak napisał na facebooku na grupie o łódkach) jak jakaś nie działa, jest pechowym egzemplarzem, to nikt tego za bardzo nie chciałby tam w Chinach naprawiać, tylko od razu wysłali by ( jeśli w ogóle by to zrobili, jeśli byłby to uczciwy i rzetelny sprzedawca) kolejny już lepiej sprawdzony egzemplarz.

Dziwię się, że jeszcze ktoś nie zrobił i nie opublikował wiarygodnego testu łódek w jednym teście ( tych 3, które wymieniłem powyżej z zaznaczeniem, że Boatmana można dowolnie modyfikować pod względem modelu-ceny, koloru i wyposażenia)
Z uwagą śledzę wszelkie wpisy, głównie na facebooku, gdzie właśnie o te 3 łódki pojawiają się najczęściej posty i zapytania czy to o zakup czy o rady w sprawie zakupu.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 29.05.2024, 17:22 »
Ale czego oczekujesz...?
Dlaczego wymagasz czegoś od kogoś....
Skoro ciebie nie stać (tak piszesz) aby zrealizować tą swoją wizualizacje...
Jesteś ciekawy to sobie sam z wizualizuj swój pomysł...
Maciek

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #21 dnia: 29.05.2024, 17:35 »
Ja wziąłem D16 za 250 zł i jestem zadowolony. Za takie pieniądze nie ma czego oczekiwać, a jednak pozytywnie mnie zaskoczyła. Te z GPS w niskiej cenie to raczej nie ma fajerwerków. Już bym wolał na raty lub z kumplami na wspólne kupić coś droższego. Przy tych cenach też serwis biorę na siebie, bo szkoda by mi było czasu na wysyłkę na gwarancję.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #22 dnia: 29.05.2024, 21:19 »
To w łódce za 250 zł może być gps....
Maciek

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #23 dnia: 29.05.2024, 21:48 »
To w łódce za 250 zł może być gps....

Producent może tak twierdzić ale jak to wygląda w praktyce to strach pomyśleć :)

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #24 dnia: 29.05.2024, 22:14 »
Pytam bo jestem bardzo ciekawy co to za wynalazki....
Maciek

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 389
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #25 dnia: 29.05.2024, 22:30 »
Wujek ma taką podobną wizualnie - pewnie wszystkie mają takie same bebechy, gps do wywózki to komedia, zamiast prosto to wali po sporym łuku, tak że ryzyko utknięcia w trzcinach jest wysokie. Często potrafi się na powrocie zatrzymać 1-3m od brzegu, więc pewnie taka jest dokładność tego gps'u. Jak jest minimalna fala - nie piszę o tarce - to już jest ciężko z dopłynięciem. Ogólnie tak chińska zabawka, uj wie do czego.
Dzierżno uzależnia

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #26 dnia: 29.05.2024, 23:08 »
Jak dla mnie temat łódki za 250 zł jest nie do ogarnięcia...
Nie wiem ck o tym myśleć...
Maciek