Witajcie!
Jestem niezmiernie ciekaw czy ktoś ma jakieś doświadczenia z przytoczonym kołowrotkiem. Zastanawiam się nad spasowaniem go z mikado katsudo slim method feeder 3.5m/90g. Domyślam się, że zestaw nie byłby zbyt dobrze wyważony, gdyż kolowrotek waży aż 432g, jednak nie wiem czy się tym przejmować. Młynek ma raczej płytką szpulę, która jednak zmieści 190m 0.25-tki, co uważam za wynik w sam raz. Posiada przekładnie wormshaft, 7 łożysk i 1 oporowe. Udało mi się też zauważyć, że ma dwa klipsy, co po wymianie jednego na gumowy powinno poprawić zarówno komfort holowania większej ryby (gumowy), jak i zarzucania zaklipowanego zestawu (metalowy). Niestety producent nie podaje informacji o długości nawoju, jednak patrząc na rozmiar kołowrotka i uwzględniając jego przełożenie zakładam, że będzie to w okolicach 90-100cm. Jeśli ktoś byłby w stanie zweryfikować moje spostrzeżenia i podzielić się własną opinią o sprzęcie, to będę niezmiernie wdzięczny

Trudno o jakiekolwiek wartościowe informacje z pierwszej ręki na temat tego kołowrotka w sieci.
Połamania