Autor Wątek: Przechowywanie pontonu  (Przeczytany 501 razy)

Offline Sych

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: method feeder
Przechowywanie pontonu
« dnia: 27.02.2024, 14:36 »
Witam. W tym sezonie zamierzam przewozić napompowany ponton na dachu auta. Czy ktos przechowuje napompowany ponton w garażu blaszanym? Mam obawy co do temperatury latem. Ponton miałby stać na burcie a miejsce jego składowania będzie w płycie osb i zamierzam zrobić wentylację (2 kratki 14x14cm jedna od frontu na dole a druga z tyłu na górze). Nie wiem na ile to może pomóc dlatego proszę o opinię osób które przechowują napompowany ponton latem w garażu.

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
Odp: Przechowywanie pontonu
« Odpowiedź #1 dnia: 27.02.2024, 19:13 »
Witam. W tym sezonie zamierzam przewozić napompowany ponton na dachu auta. Czy ktos przechowuje napompowany ponton w garażu blaszanym? Mam obawy co do temperatury latem. Ponton miałby stać na burcie a miejsce jego składowania będzie w płycie osb i zamierzam zrobić wentylację (2 kratki 14x14cm jedna od frontu na dole a druga z tyłu na górze). Nie wiem na ile to może pomóc dlatego proszę o opinię osób które przechowują napompowany ponton latem w garażu.

Niestety słabo to widzę, obawiam się, że szybko sparcieje. Mam blaszak i latem tam jest sauna.

Offline Sych

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Przechowywanie pontonu
« Odpowiedź #2 dnia: 27.02.2024, 19:18 »
Dzięki za odpowiedź, tego nie brałem pod uwagę bardziej martwiłabym się o klejone szwy czy aby nie puściły...