Autor Wątek: Daiwa D Fish  (Przeczytany 16012 razy)

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: feeder
Daiwa D Fish
« dnia: 15.10.2015, 14:39 »
Witam
Czytałem opinie o tym kiju i zastanawiam się nad nim, ale zastanawia mnie szczytówka zamontowana na stałe. Czy osoby używające go mogą coś o nim więcej powiedzieć?

Pozdrawiam
Paweł

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Edit:
O ten kij chodzi:
http://www.wedkarskisprzet.pl/product_info.php?products_id=4182

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
Odp: Daiwa D Fish
« Odpowiedź #1 dnia: 15.10.2015, 18:20 »
Pytaj co chcesz wiedziec.
Staś
Klasyczny Feeder

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15.10.2015, 18:25 »
Mam ten kijek i w moim szczytówka jest normalnie wyciągana jak w każdym innym feederze.

Offline shmuggler

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 15.10.2015, 18:25 »
Najbardziej to o tej szczytówce.
Zastanawiam się czy uniwersalna na stałe daje radę. Koszyki 15-20g do metody.

Wyczytałem, że bardzo dobrze się ryby nią wyciąga.

Powiesz coś więcej o jej pracy i wykonaniu?

Z góry dziękuje ;)

Edit
W opisie jest;
"Delikatny feeder (quiver) do połowów leszczy i płoci. Idealny na wody stojące i powoli płynące kanały oraz rzeczki. Świetnie nadaje się do połowu z lekkim ciężarkiem lub sprężyną czy koszyczkiem zanętowym. Pełne ugięcia gwarantuje świetną pracę podczas holu i mało spięć holowanych ryb. Model ten wyposażony jest tylko w jedną niewymienną (!) szczytówkę. Wędka wykonana jest z kompozytu węglowo - szklanego. Posiada lekki, smukły blank, porządny skręcany od góry uchwyt kołowrotka, a także wysokiej klasy przelotki. Znakomita relacja jakości do ceny."

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15.10.2015, 18:55 »
Wędka jak napisałem ma normalnie wyciąganą szczytowkę, jest wykonana bardzo dobrze(nawet lepiej od wyższych i sporo droższych modeli Daiwy które posiadam) Jak ktoś lubi paraboliki będzie zachwycony, wędka to "pełna klucha" i przy wymachach na "sucho" gnie się wraz z dolnikiem. Oczywiście hol ryby na takiej wędce to czysta przyjemnosć no i oczywiście ryba na takiej wedce zachowuje się w miarę spokojnie. Szczytówka jest dosć czuła(szklana). Wedka fajnie ładuje sie przy wyrzutach ja łowiłem max koszykami Drennana wielkości L -15g +zanęta -myslę zę jeszcze zostaje mały zapas. Rzuca sie tym całkiem fajnie(celnie) do 40m. Nie wiem czy to kompozyt jeżeli tak to wegiel jest w przewadze bo wedka waży około 190g blank ma małą średnicę. Jedyna wada która będzie przy każdym paraboliku jest taka że z większej odległości po prostu trzeba mocniej zacinać niż przy wędce ze sztywnym dolnikiem.
Biorąc cenę do jakości to poprostu wędka "zabija" wszystko co jest na rynku. Myślę że jakby kosztowała 200zł też byłaby to dośc atrakcyjna cena ale kosztuje stówkę z groszem!!!

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #5 dnia: 15.10.2015, 21:36 »
"Delikatny feeder (quiver) do połowów leszczy i płoci. Idealny na wody stojące i powoli płynące kanały oraz rzeczki. Świetnie nadaje się do połowu z lekkim ciężarkiem lub sprężyną czy koszyczkiem zanętowym. Pełne ugięcia gwarantuje świetną pracę podczas holu i mało spięć holowanych ryb. Model ten wyposażony jest tylko w jedną niewymienną (!) szczytówkę. Wędka wykonana jest z kompozytu węglowo - szklanego. Posiada lekki, smukły blank, porządny skręcany od góry uchwyt kołowrotka, a także wysokiej klasy przelotki. Znakomita relacja jakości do ceny."
Wędka jak napisałem ma normalnie wyciąganą szczytowkę, jest wykonana bardzo dobrze(nawet lepiej od wyższych i sporo droższych modeli Daiwy które posiadam) Jak ktoś lubi paraboliki będzie zachwycony, wędka to "pełna klucha" i przy wymachach na "sucho" gnie się wraz z dolnikiem. Oczywiście hol ryby na takiej wędce to czysta przyjemnosć no i oczywiście ryba na takiej wedce zachowuje się w miarę spokojnie. Szczytówka jest dosć czuła(szklana). Wedka fajnie ładuje sie przy wyrzutach ja łowiłem max koszykami Drennana wielkości L -15g +zanęta -myslę zę jeszcze zostaje mały zapas. Rzuca sie tym całkiem fajnie(celnie) do 40m. Nie wiem czy to kompozyt jeżeli tak to wegiel jest w przewadze bo wedka waży około 190g blank ma małą średnicę. Jedyna wada która będzie przy każdym paraboliku jest taka że z większej odległości po prostu trzeba mocniej zacinać niż przy wędce ze sztywnym dolnikiem.
Biorąc cenę do jakości to poprostu wędka "zabija" wszystko co jest na rynku. Myślę że jakby kosztowała 200zł też byłaby to dośc atrakcyjna cena ale kosztuje stówkę z groszem!!!
Wędka jest zajebista to powinno wystarczyć.Zgadzam się z opisem i przedmówcą
Staś
Klasyczny Feeder

Offline shmuggler

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 15.10.2015, 21:49 »
No to mnie przekonaliście. Mam nadzieję, że będzie dostępna.
Wszędzie na zamówienie :(

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #7 dnia: 15.10.2015, 22:16 »
Spoko zakup tani i dający frajdę z łowienia ten właśnie kijek odkrył na nowo moje kanały odrzańskie do tego jest stworzony,kiedyś byłem pewien że szczytówka jest nie wymienialna odkryłem to przypadkiem dorobiłem jeszcze cieńsza,używam go dwa sezony,może trzy,nie straciłem na nim ani jednej ryby,koszyków 30 z ładunkiem się nie boi,trzeba ładnie się ułożyć do rzutu i tyle,Będzie Pan zadowolony :)
Staś
Klasyczny Feeder

Offline shmuggler

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 15.10.2015, 22:20 »
Z ciekawości spytam jaki macie kołowrotek do tego kija?

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 15.10.2015, 22:27 »
Mocniejszą wersją jest karp feeder,także szkocki ,też parabolik, takie rybki bierze bez zająkniecia,kołowrotek ja mam ryobi ecusima 2500coś tam,żyłka główna 0.18,nie symetynczna pętla przeważnie koszyk 20gr,przypon 0.10 hak 16
Staś
Klasyczny Feeder

Offline shmuggler

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 29.10.2015, 18:34 »
Znalazłem dostępny ten kij w sklepie internetowym. Czy macie namiar na film jak pracuje wędzisko? Nie moge na YouTube znaleźć.

Pozdrawiam
Paweł

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 29.10.2015, 18:38 »
Kolego to pełny parabolik włacznie z rekojeścią ja osobiscie nie widziałem innego tak miękkiego feedera. Kij przechodzi w pełna parabolę nawet przy niewielkiej rybie, wadą jest mało czuła  oryginalna szczytówka.

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #12 dnia: 29.10.2015, 18:44 »
Znalazłem dostępny ten kij w sklepie internetowym. Czy macie namiar na film jak pracuje wędzisko? Nie moge na YouTube znaleźć.

Pozdrawiam
Paweł

Tu chłopaki używają tego kija:

Maciek

Offline shmuggler

• Ekspert
« Odpowiedź #13 dnia: 29.10.2015, 18:44 »

Pozdrawiam
Paweł

Tu chłopaki używają tego kija:

Dziękuję ;)

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #14 dnia: 29.10.2015, 19:17 »
Kolego to pełny parabolik włacznie z rekojeścią ja osobiscie nie widziałem innego tak miękkiego feedera. Kij przechodzi w pełna parabolę nawet przy niewielkiej rybie, wadą jest mało czuła  oryginalna szczytówka.
Chyba łowimy innymi d fishami,parabolik to jest ale nie przy małej rybie
Staś
Klasyczny Feeder