Wędka jak napisałem ma normalnie wyciąganą szczytowkę, jest wykonana bardzo dobrze(nawet lepiej od wyższych i sporo droższych modeli Daiwy które posiadam) Jak ktoś lubi paraboliki będzie zachwycony, wędka to "pełna klucha" i przy wymachach na "sucho" gnie się wraz z dolnikiem. Oczywiście hol ryby na takiej wędce to czysta przyjemnosć no i oczywiście ryba na takiej wedce zachowuje się w miarę spokojnie. Szczytówka jest dosć czuła(szklana). Wedka fajnie ładuje sie przy wyrzutach ja łowiłem max koszykami Drennana wielkości L -15g +zanęta -myslę zę jeszcze zostaje mały zapas. Rzuca sie tym całkiem fajnie(celnie) do 40m. Nie wiem czy to kompozyt jeżeli tak to wegiel jest w przewadze bo wedka waży około 190g blank ma małą średnicę. Jedyna wada która będzie przy każdym paraboliku jest taka że z większej odległości po prostu trzeba mocniej zacinać niż przy wędce ze sztywnym dolnikiem.Biorąc cenę do jakości to poprostu wędka "zabija" wszystko co jest na rynku. Myślę że jakby kosztowała 200zł też byłaby to dośc atrakcyjna cena ale kosztuje stówkę z groszem!!!
Znalazłem dostępny ten kij w sklepie internetowym. Czy macie namiar na film jak pracuje wędzisko? Nie moge na YouTube znaleźć.PozdrawiamPawełWysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Cytat: shmuggler w 29.10.2015, 18:34Znalazłem dostępny ten kij w sklepie internetowym. Czy macie namiar na film jak pracuje wędzisko? Nie moge na YouTube znaleźć.PozdrawiamPawełWysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu TapatalkaTu chłopaki używają tego kija://www.youtube.com/watch?v=t-flGouivB0
Kolego to pełny parabolik włacznie z rekojeścią ja osobiscie nie widziałem innego tak miękkiego feedera. Kij przechodzi w pełna parabolę nawet przy niewielkiej rybie, wadą jest mało czuła oryginalna szczytówka.