Autor Wątek: Browning Backfire Method Mania vs Trabucco XS Master feeder  (Przeczytany 5903 razy)

Offline Manfred1979

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
Browning Backfire Method Mania 3,6 m 80 g vs Trabucco XS Master feeder 3,6 m 75 g - ktoś jest w stanie porównać te kije?
Trabucco zgarnia na tym forum super recenzje, ale Browning wydaje się lepszą firmą. Cena korzystniejsza w przypadku Trabucco... A może zaproponujecie coś innego?

Chodzi oczywiście o sprzęt do metody.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Browning Backfire Method Mania vs Trabucco XS Master feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 22.10.2015, 21:25 »
Browning to ceniona firma fakt. Ale firma "omnibus". Trabucco to wyłącznie sprzęt wędkarski!
Arek

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #2 dnia: 22.10.2015, 21:31 »
Browning to ceniona firma fakt. Ale firma "omnibus". Trabucco to wyłącznie sprzęt wędkarski!
Może i "omnibus" , ale przynajmniej opis wędzisk mają  prawdziwy .
Maciek

Offline Manfred1979

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 07.11.2015, 21:00 »

Sorry - ale co z tego? :)
Jaxon też ma tylko sprzęt wędkarski, ale dośc blado wygląda na tle Browninga. Matche i Feedery JAxona nie mają nawet prawa być porównywane z Browningiem - inna liga.

Naprawdę nikt nie miał w ręku Method Manii Browninga?

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #4 dnia: 07.11.2015, 22:16 »
Manfred1979 - na Twoim miejscu Browninga omijałbym szerokim łukiem. Z 7 lat temu ich hi-endowa produkcja kosztowała mnie prawie 4 paki. Dziś pomacałem kolejne. Dla mnie to shit i badziewie. Feederowy kręcioł pracuje jak wyżymaczka w pralce Frani. Przepraszam za ton, ale ja swoje wydałem - szkoda Waszej kasy. Niech dalej robią strzelby albo gów... nożyki. Ale jak się upierasz, dam Ci namiar na sklep w ZG. Dostaniesz czapeczkę w gratisie 😍  Wędek Browninga dziś nie macałem. Jaxona również. Kiedyś tam i owszem. Dla mnie Trabucco i Browning to jak Adidas i Adidos. Tylko cena podobna. Nie wiem, co ćpa ich marketing, ale grubo pływają z klientami.

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #5 dnia: 08.11.2015, 10:38 »
Moim zdaniem ta firma już się skończyła. Kiedyś wszystko lepiej tam wyglądało teraz to mam wrażenie że coś chcą ale nie bardzo wiedzą co. Próbują we wszystkie strony wędkarstwa ale przeważnie to co teraz wydają to lipa. A cenowo zdecydowanie zawyżają. Lata 90te to fakt wtedy można było tyle płacić za ich sprzęt. Dziś w ogóle nie biorę tej firmy pod uwagę.
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 08.11.2015, 11:16 »
E tam. Ja się zasadzam na Black Viper MK11 jeśli uzbieram, bo mam masę niezbędnych rzeczy do kupienia.
Po zakupie rewelacyjnej matchówki Force Silver Match 3,9 m do 15 g nie mam żadnych zastrzeżeń do tej firmy. Tylko żałuje, że kołowrotek Black Viper MK nie występuje w mniejszym rozmiarze, bo 850 jest za ciężka
Marcin