Autor Wątek: Poszukiwany kosz wędkarski do 1800zł  (Przeczytany 975 razy)

Offline pknr1

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
Poszukiwany kosz wędkarski do 1800zł
« dnia: 17.06.2024, 13:07 »
Cześć, szukam względnie stabilnego kosza pod łowienie tyczką rekreacyjnie czy okazjonalnie na jakiś zawodach. Nie mam jakiś wygórowanych wymagań. wiem że za tą cenę rewelacji pewnie nie będzie. Zależy mi tylko na tym by miał podest i był względnie stabilny po dołożeniu wszystkich dodatków (balkon, półka i fajka). Dobrze by było żeby był jeszcze w miare kompaktowy bo cały majdan woże sedanem. Ewentualnie jak znajdzie się coś naprawde ciekawego to 150-200zł mogę dodatkowo dołożyć.

Z góry dzięki za pomoc :)

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
Odp: Poszukiwany kosz wędkarski do 1800zł
« Odpowiedź #1 dnia: 17.06.2024, 13:17 »
Masz poniżej w dobrej cenie. Używam, jest naprawdę spoko, do stabilności nie mam uwag, pokrętła i kostki trzymają bdb, nie trzeba skręcać jakoś siłowo by to trzymało, a do tego jest mega lekki bez siedziska obrotowego. Ja do swojego kupiłem obrotowe, zabiłem jego wagę, ale kilka godzin bez podparcia bym się męczył (kręgosłup już nie najmłodszy, a robotę mam siedzącą również).
https://zlowokazje.pl/t/skrzynki-siedziska/seatbox-preston-inception#

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
« Odpowiedź #2 dnia: 17.06.2024, 15:45 »

Offline mdziam78

• Reputacja: 20
« Odpowiedź #3 dnia: 17.06.2024, 18:44 »
Widziałem na Alibabie kosze w stylu Mikado, Robinson, Nytro i dziesiątek podobnych w cenie poniżej grubo 1000,00. Haczyk taki, że minimalne zamówienie 500szt.
Dla mnie wniosek, że wszystkie jeden wuj, kup taki który ci się podoba i ma to czego szukasz. Może te firmowe są lepszej jakości, ale budżetowe na jedno kopyto.

Offline pknr1

• Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #4 dnia: 17.06.2024, 22:18 »
Widziałem na Alibabie kosze w stylu Mikado, Robinson, Nytro i dziesiątek podobnych w cenie poniżej grubo 1000,00. Haczyk taki, że minimalne zamówienie 500szt.
Dla mnie wniosek, że wszystkie jeden wuj, kup taki który ci się podoba i ma to czego szukasz. Może te firmowe są lepszej jakości, ale budżetowe na jedno kopyto.

Cholera, z ciekawości sam sobie to sprawdziłem a tam kosz chociażby pewnej znanej w polsce firmy na J za 160 USD. Siedzisko ze znaczkiem kosztuje prawie 2000...

Tak czy siak dzięki za podpowiedzi, na pewno skorzystam i póki co najbardziej skłaniam się ku temu prestonowi ze względu na cenę  ;)

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #5 dnia: 18.06.2024, 01:48 »

Do tego dojdzie koszt transportu i vat. Finalnie wyjdzie sporo więcej ale daje do myślenia :)

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #6 dnia: 18.06.2024, 06:51 »
Ale po co rozkminiać hurt i detal?Trzeba zamówić kontener, porobić cło, vat, sprzedać, zapłacić dochodowy, opłacić transport z chin, rozładunek, opłacić pracowników co rzucą na magazyn, sklep, dać gwarancję, wziąć na siebie uszkodzenia transportowe i pławić się w kasie. Nie ma co myśleć i liczyć kasę u kogoś w portfelu, trzeba działać :)