Myślę, że nie ma co porównywać holu 5 kg ryby a wyrzutu 100 gr koszyczka, wtedy na wędkę działają chyba trochę inne siły.
Cytat: Marcin w 24.10.2015, 22:05Myślę, że nie ma co porównywać holu 5 kg ryby a wyrzutu 100 gr koszyczka, wtedy na wędkę działają chyba trochę inne siły. Masz rację. Ale wg mnie producent określa akcję pod obciążeniem,a nie przy rzucie. Szukam właśnie na YT. Co wg. mnie to progres. Zależy mi by porównać doświadczenia i jasno określić co jest co! Chyba znalazłem. //www.youtube.com/watch?v=1chnqVHCFxQ Od 18.25s jak dla mnie to jest progres!
Ja już gdzieś pisałem, selektorem rzucam mając koszyk 80g + zanęta a cw ma 75g więc logika że CW jest to pisane z dolną tolerancją . na gwiazdkę fundnę sobie albo drugiego selektora bo jest mega albo coś z innej serii Trabucco. Wędki na lata !
Wiesz ja to zawsze biorę wg. prostego schematu gdzieś wykukanego. Akcja szczytowa to max ugięcie 1/4 .Progres 1/3.Semi 1/2. a parabolic powyżej ,aż do rękojeści! No tak mam! Nie twierdzę w zaparte że słusznie.
Cytat: Marcin w 24.10.2015, 21:31Ostatio będąc w sklepie usłyszałem od sprzedawcy, że Mikado planuje w 2016 totalnie podbić rynek "metodowy" w polsce, wykańczając rywali z wysp cenami i jakością ... Będę im kibicował. Wędkowałem na różne feedery Mikado ponad 10lat . Ale wiadomo że zachciało się czegoś nowego jak finanse pozwoliły. Uważam że serwis jak i jakość cena jest niezmiernie zadowalający!
Ostatio będąc w sklepie usłyszałem od sprzedawcy, że Mikado planuje w 2016 totalnie podbić rynek "metodowy" w polsce, wykańczając rywali z wysp cenami i jakością ...
Cytat: Arunio w 24.10.2015, 22:27Wiesz ja to zawsze biorę wg. prostego schematu gdzieś wykukanego. Akcja szczytowa to max ugięcie 1/4 .Progres 1/3.Semi 1/2. a parabolic powyżej ,aż do rękojeści! No tak mam! Nie twierdzę w zaparte że słusznie. Ja to się z tym tematem dot. wędziska w 100% zgodzę. Arunio w mojej ocenie jesteś wędkarzem starej daty ja też tak uważam że dawniej było to określane jako akcja A,B,CiD. Nawet więcej w przeszłości liczyły się na polskim rynku wędziska B ale to już historia. A pan M z tego filmiku niech sie schowa. Sam mnie przekrecił na duza kase jak miał jeszcze sklep przy kinie Ochota do którego schodziło sie po schodkach w dół
Czyli istnieją kije o szybkiej akcji i pełnym ugięciu, to są te kije progresywne?