Autor Wątek: Kuchenka turystyczna  (Przeczytany 2346 razy)

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
Kuchenka turystyczna
« dnia: 31.07.2024, 20:07 »
Potrzebuje zakupic na 3 dniowa zasiadke kakas kuchenke polecicie cos wartego zainteresowania?
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 903
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Odp: Kuchenka turystyczna
« Odpowiedź #1 dnia: 31.07.2024, 20:21 »
Posiadam taką od niedawna, ale na kilku zasiadkach już się sprawdziła. Lepszej nie miałem.

https://allegro.pl/oferta/kuchenka-turystyczna-gazowa-slim-rsonic-walizka-palnik-2w1-plus-4-kartusze-15427342991
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2 dnia: 31.07.2024, 20:24 »

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 391
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 31.07.2024, 20:24 »
Przegięta cena tych powyżej.

Bierz najtańszą, to wszystko robi jeden chinczyk i poszukaj u tego samego sprzedawcy gazów, powinny być po 4-5zł sztuka.

https://allegro.pl/oferta/polowa-turystyczna-kuchenka-gazowa-przenosna-reduktory-14250484269

Mam 5 rok alpena identyczną jak z tej aukcji za 26zł.
Dzierżno uzależnia

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 31.07.2024, 21:13 »
Też mam Happy Home, tyle, że nie kupiłem jej za 27 zł ale za jakieś 80 z dodatkowymi kartuszami.
Nie wiem, czym mogą się inne od niej różnić. Mają pasować standardowe kartusze, osłona przed wiatrem, możliwość podłączenia zewnętrznej butli, płynna regulacja gazu, zapalanie piezoelektryczne, co jeszcze potrzebne? Ta ma to wszystko. Grzeje szybko, szybciej, niż gazowy palnik w domowej kuchence.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline tench

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Kto czegoś CHCE szuka sposobów...aby to osiągnąć😉
« Odpowiedź #5 dnia: 31.07.2024, 21:19 »

Używam i polecam kuchenki Campingaz Camp Bistro 2
C'est la Vie

Offline Wojtek8583

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #6 dnia: 31.07.2024, 21:39 »
Równiez posiadam kuchenkę w walizce i tak jak radzą , bierz najtanszą,ja taką mam i działa już dwa lata.Lubi rdzewieć po czasie i się zacina ten docisk kartusza ,ale popsikalem WD 40 i śmiga dalej.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #7 dnia: 31.07.2024, 22:44 »
Czyli nie ma sensu przeinwestowywać :) swoje zadanie spełni najtańsza taka kuchenka w takim razie wielkie dzięki Panowie !
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Dyrek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 45
« Odpowiedź #8 dnia: 31.07.2024, 23:07 »
Poszukaj z ceramicznym palnikiem, ostatnio przez EMPIK za 60 PLN można było kupić.
albo tu:
https://allegro.pl/oferta/kuchenka-turystyczna-ceramiczna-gazowa-2w1-z-walizka-2-kartusze-gratis-15135561914

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #9 dnia: 01.08.2024, 06:43 »
Pytanie czy chcesz tylko ugotować wodę w czajniki , to wtedy bym brał najmniejsza składana . To jest pudełko 10x10x10 cm .

A jeśli chcesz np zrobić sobie rano jajeczniczkę lub na takim ala talerzu/ grillu kiełbasę lub mięso to kupił bym ta w walizce .

Tak jak pisałem wcześniej mam obie i obie robią suuper robotę.

....nic tak dobrze nie smakuje jak picie i jedzenie nad wodą 🙂🍻

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #10 dnia: 01.08.2024, 07:43 »
Czyli nie ma sensu przeinwestowywać :) swoje zadanie spełni najtańsza taka kuchenka w takim razie wielkie dzięki Panowie !

Wg mnie jest jak najbardziej sens inwestować tutaj, jeżeli nie chcesz gotować tylko latem. Chodzi o to, że te kuchenki walizki mają problem z niskimi temperaturami, gaz wtedy nie pali się wystarczająco mocno, co czasami w nocy gdy jest z 5 stopni sprawia, że wszystko długo się gotuje lub ogień gaśnie. Kuchenka jak na linku jest bardziej uniwersalna (ten typ, link poglądowy), do butli dokupujesz pokrowiec na nią, i nawet jak jest mróz, to będzie działać. Do tego ma większą moc, większy zakres ustawienia płomienia i można skrócić czas gotowania.

https://www.anglingdirect.co.uk/trakker-armolife-tri-lite-stove?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwae1BhC_ARIsAK4JfrwbQsjRVDp0fmJz9sC__a8_YUhPoSb8cbjWi_mX5QoTg7aKrNmEZL8aAp0yEALw_wcB

Ja dokupiłem sobie ochronkę przed wiatrem, taką składaną, i w skrzynce transportowej mam małą torbę, gdzie mam kuchenkę, butlę, czajnik i osłonę. Służy mi to juz trzeci czy czwarty rok z rzędu i jestm bardzo zadowolony, bo to znacznie lepsza jakość i niezawodność, nie trzeba niczego myć (jak się coś uleje z gotowanego rondla, to leci na ziemię a nie na kuchenkę).

Jeżeli jednak używasz kuchenki od czasu do czasu, kiedy jest ciepło, taka walizkowa wersja w zupełności wystarczy.
Lucjan

Offline Antoni

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #11 dnia: 01.08.2024, 08:40 »
A tak z ciekawości zapytam, na ile mniej więcej wystarcza taki kartusz z gazem zakładając że będzie gotowana tylko woda na kawkę. Ja też chce kupić podobną kuchnię bo jest mała i poręczna a teraz wożę dużą butlę z palnikiem co niepotrzebnie zajmuje miejsce.

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 414
« Odpowiedź #12 dnia: 01.08.2024, 09:19 »
Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz!
57,21zł | Kuchenka gazowa kempingowa przenośna składana kuchenka z plecakiem na zewnątrz sprzęt turystyczny do gotowania piesze wycieczki piknik 3500W
https://a.aliexpress.com/_EHi67ij

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 340
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #13 dnia: 01.08.2024, 09:46 »
Najtańszą walizkową kupiłem z 4 l wstecz-działa do dziś, używana nie tylko wędkarsko ale i rodzinnie na wypadach weekendowych, od wiatru osłania się walizką którą rozkładasz.
Niedawno w jakiejś promce za dwadzieścia parę złotych kupiłem od chińczyka to https://pl.aliexpress.com/item/1005006643318423.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.30d51c243qcTNK&gatewayAdapt=glo2pol
Zarąbiste, bo jest tak mała, że pudełko wrzucasz w plecak, kartusz gazu, pojemniki turystyczne i już można w plenerze na rowerach czy nawet spacerze wyjazdowym ogarnąć posiłek.

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 340
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #14 dnia: 01.08.2024, 09:50 »
A tak z ciekawości zapytam, na ile mniej więcej wystarcza taki kartusz z gazem zakładając że będzie gotowana tylko woda na kawkę. Ja też chce kupić podobną kuchnię bo jest mała i poręczna a teraz wożę dużą butlę z palnikiem co niepotrzebnie zajmuje miejsce.
Na kilka-kilkanaście gotowań. Nawet się nie zastanawiaj, bo super rozwiązanie w plener. Jak jestem na kempingu to wolę gotować na zewnątrz na takiej walizkowej aniżeli kisić się i smrodzić w przyczepie, gdzie mam normalną 4 palnikową.