Autor Wątek: Maver MVR- M2 Commercial Feeder 9ft/ 275 cm- angielska różdżka na kabany  (Przeczytany 4286 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
2 składy
Model- A3050
Dwa elementy szczytowe: 1,5; i 1.0 oz
Długość – 275 cm
Długość transportowa – ~140 cm
Rzeczywista waga – 117 g
Ciężar wyrzutu – 20-30 g
Liczba przelotek- 14
Dolnik- pianka, korek, pianka, korek zakończony ładnym kapslem, spłaszczenie rolnika w sekcji korkowej ala ArmLock od Daiwy, uchwyt Fuji skręcany od gory
Całkowita długość dolnika- 52,5 cm
Długość od uchwytu kołowrotka- 42 cm
Odległość od pierwszej przelotki do poaczatku uchwytu kołowrotka- 55 cm
Średnica pierwszej przelotki- 11 mm
Średnica blanku przy uchwycie- 10mm
Otwierany uchwyt na haczyk

Wygrzebałem z garażu kij o którym totalnie zapomniałem. Kij stworzony do łowienia spod nóg albo blisko wysp. Ma spory zapas mocy chociaż nie jest sztywna pałą, progresja z zapasem mocy wystarczającym do powstrzymania konika typu 8kg, powrownalbym jej moc i ugięcie do Aventusa 10ft od Guru. Używałem go do łowienia na Batorowce przy wyspie czy pod nogami tam gdzie mogę się spodziewać dużych sztuk.
To jest mój pierwszy Maver i jestem zachwycony tym jak ten kij jest wykonany. Żadnych niedoróbek, omotki i lakierowanie perfekcyjne, korek bez zastrzeżeń.

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
Mega opis właśnie myślę o zakupie czegoś krótkiego na bombkę, gdzie kupowałeś i jaka cena kijka ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pr00

• Ekspert
Kupowałem z eBay, akurat była opcja z międzynarodową wysyłka. Cena coś chyba 600-700 zł.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2244
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Długość transportową w opisie zjadło. Ile ma, to wstawię.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
Potwierdzam, ze to bardzo dobry kij. Ja używałem wersji 2.40 metra, i był to mój ulubiony pickerek, do czasu aż nie straciłem go razem z kołowrotkiem (chwila nieuwagi) 8) Wg mnie jest o wiele lepszy niż Preston Monster i ma niesamowitą amortyzację. Dla mnie jeden z najlepszych krótkich patyków. Przy podajnikach 20 gramów Preston Hybrid Banjo XR lub cięższych spokojnie zarzucałem na 20-25 metrów. Największe karpie to 7-8 kilo, ale kij nawet nie jęknął. Doskonały do łowienia 'pod nogami'.
Lucjan

Offline pr00

• Ekspert
Długość transportową w opisie zjadło. Ile ma, to wstawię.

140 z tego co pamiętam.

To co chciałbym podkreślić to ten patyk ma 117 gr wagi, mniej niż Acolyte, robi to mega wrażenie.
Szkoda że Mavera mało u nas na rynku, bo kij za 700zl jest lepiej wykonany i z lepszych komponentów niż topowy Preston. Jeśli ktoś ma szansę coś od nich kupić niech bierze w ciemno.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
Niestety, ale ja nie byłem w stanie kupić tego kija w UK ponownie i z tego co widzę, to dalej ich nie ma, kto wie, czy ta seria będzie kontynuowana :(
Lucjan

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
Krwawy Michał

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
http://sklep.mavermatch.pl/wedka-maver-mv-r-commercial-9-ft-2-70m-mini-feeder-p-955.html
Cześć,przeglądałem ten sklep i wydaje się że to nie jest ten model,bo chętnie bym zassał do bombki.pr00 jak będziesz miał ochotę odsprzedać to ustawiam się w kolejce do zakupu

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
Hmm, no to kurde nazwy mają mylące, bo się wszystko chyba zgadza w opisie?
Krwawy Michał

Offline pr00

• Ekspert
Hmm, no to kurde nazwy mają mylące, bo się wszystko chyba zgadza w opisie?

Moja to wersja 2, ty wrzuciłeś linka do pierwszej wersji.

Luk ja nie widziałem nigdzie 2,4 metra wędki.

Dzisiaj dodam zdjęcia ugięcia kija bo widzę cieszy się zainteresowaniem.

Co do odsprzedaży to długo wisiała na OLX, teraz zamówiłem sobie kręciołek pod nią pasujący kolorystycznie i czekam na nowy sezon.
Ten zielony magseal będzie się idealnie komponował.

]

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
A fakt :thumbup:
Krwawy Michał

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
Luk ja nie widziałem nigdzie 2,4 metra wędki.

Zapewniam, że ją miałem. Kupiłem ją w promocji, bo mieli jedną sztukę przecenioną do 100 funtów na sklepie u mnie, a szukałem krótkiego feedera. Z braku wszedłem w kije 2.10 m  Daiwy i Prestona, ale Monster to nie to samo, choć jest jednoczęściowy. U mnie kije 2.70 lub 3 metry to długie pały :) Na większości łowisk u mnie nie jest potrzebne osiąganie dystansów, zaś przy umiejętnym nęceniu ryba podchodzi pod nogi, i chodzi o to aby sobie nie przeszkadzać. Jakby co to na stronie Angling Direct jest opis serii i opisy, i tam jest wersja 8ft.
https://www.anglingdirect.co.uk/maver-mv-r-feeder-rods

Gdyby ta seria była do kupienia, brałbym ją w ciemno. Niestety, słuch o niej zaginął. Rozmyślam nawet, czy nie pojechać na targi wędkarskie i tam być może coś dokupić. Ale jeżeli ta seria jest wycofana, to raczej są to marne szanse. Spodziewam się jednak, że Maver będzie miał coś podobnego.

I sorry za mały off top, ale u mnie padają sklepy wędkarskie, a czasem upadłe przejmuje Angling Direct. Jakość obsługi jest tam bardzo słaba i ciężko pomacać jakiś kij. Mogą sprowadzić coś jak się zamówi, ale na sklepie wybór jest gorzej niż kiepski. Ogólnie chyba tylko na targach ma się szanse na szerszy kontakt ze sprzętem i z fachową poradą. Do tego sprzedawcami zaczynają być przede wszystkim karpiarze, co uja wiedzą o spławiku i feederze. To jest nowa rzeczywistość w UK.
Lucjan

Offline pr00

• Ekspert
Luk już wszystko jasne, piszesz o pierwszej serii ja mam drugą, parametry jednak są podobne z ego co wiem, niestety 8ft już nie ma.

Zdjęcie ugięcia z butelką około 1kg.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
Mam nadzieję, że wejdzie wersja trzecia wobec tego :) Kiedyś :)

Warto też widzieć, jak firmy typu Maver wcale nie są wielkimi firmami. Normalnie taka seria powinna być kontynuowana, a tu ani widu ani słychu. Gdyby mieli kasę, byłaby jakaś ciągłość, ewentualnie krótkie przerwy w dostawie. Ja straciłem ten kij w maju, i już wtedy o MV-R słuch zaginął, były pojedyncze dłuższe kije gdzieniegdzie. Tak więc oni nie mieli kasy aby ściągnąć transport na rok 2024, i mam wrażenie, że ogólnie jakoś nie istnieje oferta ich wędek i nic nie zasiliło rynku w tym roku, jakby skupili się na tyczkach i osprzęcie. Ogólnie widać kto jest potęgą, w UK są to Preston, Daiwa i Drennan, ostatnio ściga ich może Shimano. Reszta to mniejsi gracze.
Lucjan