Czołem Panie i Panowie (zapewne jakieś Panie się tu znajdą

)
Mam na imię Jasiek, aktualnie mieszkam w Warszawie a pochodzę z dzikiego wschodu gdzie również wędkuję, jednak nieodwiedzane przez nikogo starorzecza i dziewiczy Bug graniczny są niezastąpione. Od dłuższego czasu zaglądam na nasze forum więc postanowiłem się zarejestrować w celu wymiany doświadczeń i osiągów.
Wędkowaniem zaraził mnie Św.P. dziadek - zapewne wielu z Was pamięta bambusowe wędki i ruskie kołowrotki typu 'gwiazda'

niestety, potem zachłysnąłem się internetem i komputerami i miałem ok. 10 letnią przerwę. W tym roku wróciłem do tego na całego ponieważ co może być lepszym odpoczynkiem od pracy w korpo niż wypoczynek na dziewiczymi i malowniczymi jeziorkami oraz Bugiem i Krzną!
Metody które stosuję to przede wszystkim spławik (w tym roku oszalałem na jego punkcie), feeder oraz znowu zakochałem się w spinningu.
W 100% popieram ideę C&R, próbuję ją propagować wśród wędkarzy w mojej okolicy, kolegów z którymi jeżdzę powoli dało się przekonać (przynajmniej co do mniejszych ryb) natomiast ze starymi wiejskimi dziadkami jest trudniej.
To tak po krótce o mnie, witam wszystkim i liczę że będę mógł się z Wami podzielić swoimi doświadczeniami