Wasz film ma być edukacyjny, ale kormoran to kormoran, można zrobić coś więcej niż edukację. Wędkarzom nie spodobają się rybacy, wielu nie będzie chciało go oglądać i będzie im się nóż otwierał w kieszeni
Niestety, takie są realia. Lepiej aby zrobić takiego muwiesa o kormoranach. Mogę dodać linki na filmie do pełnej wersji filmów - wtedy też na pewno więcej ludzi go obejrzy w całości, bo jest bardzo dobry (choć czasami tendencyjny)
Mam nadzieję, że zależy Wam na tym aby ludzie go oglądali, tam nie będzie nic o Spławik i Grunt jakby co...
Film bym tak zrobił, aby połączyć tylko kilka rzeczy, oczywiście poszedłby wpierw do zaakceptowania przez Was.
Co do psioczenia. Kormoran jest naszym wspólnym wrogiem,więc można zrobić coś wspólnie. Ja nie wymagam od Ciebie abyś kochał wędkarzy, popierał zarybienia karpiami lub zaczął stosować C&R...
Nie wymagaj ode mnie abym pisał hymny pochwalne odnośnie wszystkiego co robicie (lub czego nie robicie) w IRŚ lub na kolanach szedł na pielgrzymkę pokutną do Częstochowy z racji bólu zadanego rybom (nie chcę myśleć o robakach, bo okażę się kreaturą pokroju Stalina lub PolPota i do Częstochowy będę musiał kulać się przez Amerykę i Azję).
Kotwic, rozchmurz się