Autor Wątek: Krzesło Preston Absolute 36 Feeder Chair  (Przeczytany 1269 razy)

Offline Grzechu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Krzesło Preston Absolute 36 Feeder Chair
« dnia: 10.12.2024, 06:54 »
Cześć

Czy ktoś z Was używa może tego krzesła: Preston Absolute 36 Feeder Chair https://sklepdrapieznik.pl/75469-krzeslo-preston-absolute-36-feeder-chair-p0120021.html.
Zastanawiam się nad zakupem i chciałem zasięgnąć opinii czy jest warte. Dodatkowo chciałbym podpytać, które ramię będzie lepsze, stabilniejsze:

1. OFFBOX36 - XS Feeder Arm https://sklepdrapieznik.pl/73850-ramie-preston-offbox36-xs-feeder-arm-standard-70-120cm.html
2. OFFBOX36 - Telescopic Feeder Arm https://sklepdrapieznik.pl/40527-ramie-preston-offbox36-telescopic-feeder-arm-standard.html

Krzesło będzie miało przeznaczenie głównie pod feeder i odległościówkę.
Pozdrawiam
Grzechu

Offline krzysssiooo

• Użytkownik
  • **
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Krzesło Preston Absolute 36 Feeder Chair
« Odpowiedź #1 dnia: 10.12.2024, 08:09 »
Hej, ja używam na "niedzielne wypady" z podnóżkiem wraz, przesiadłem się z cuzo quantuma które jakością bije prestona na głowę, za to preston w komplecie z podnóżkiem jest zauważalne 2-3kg lżejszy oraz ma dodatkowe uchwyty pomiędzy nogami co jest na plus. Ogólnie rzecz biorąc to krzesło nie ma minusów jeżeli go do czegoś nie porównujemy bezpośrednio, jest lekkie, wygodne etc. ale np. nie da się na prestonie rozłożyć oparcia na płasko żeby się legnąć, a na cuzo się da :).
Co do ramiona to zdecydowanie drugie, na fotelu oba i tak będą drgały po Twoich ruchach ale do tego to się idzie przyzwyczaić.

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 37
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 10.12.2024, 09:08 »

Offline Grzechu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 10.12.2024, 09:14 »
krzysssiooo Dzięki za info. Dla mnie waga ma znaczenie, rozkładane oparcie już nie. Co do drgań to zdaję sobie sprawę, że będą, ale powiedz mi są aż tak duże? Głownię będzie to uciążliwe przy feederze.
piszczu widziałem, że na Miętusie jest tańsze, ale dzięki :beer:
Pozdrawiam
Grzechu

Offline krzysssiooo

• Użytkownik
  • **
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 10.12.2024, 09:49 »
Jeżeli chodzi o drgania to przy methodzie ja na to nie zwracam już kompletnie uwagi, jak się będziesz wiercił albo skakał po krześle to wędka będzie to samo robiła z Tobą :)

Offline marcinb11

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5 dnia: 10.12.2024, 19:20 »
Ja mam taki zestaw, niedawno co kupiłem. Ogólne wrażenia jak w warunkach domowych pozytywne - przesiadka z cuzo 2. Myślę że w sezonie będzie się sprawdzał.

Offline Ashaki Takado

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #6 dnia: 10.12.2024, 19:54 »
Ja Ci polecę starsze krzesło Preston Inception. Ma składaną ramę przez co dużo szybciej się rozstawia. Jest lekkie. Do przenoszenia między złożone oparcie i siedzenie mieści się duży kosz podbieraka i podwójna największa półka Prestona z nogami. Stabilność ok.