Obawiam się, że to spławik żywcowy 
Właśnie zauważyłem, powinienem był lepiej wyszukać, ale cóż, podobno nie ma głupich pytań

Jutro sklepy będą otwarte, to postaram się kupić spławik i ciężarki odpowiednie dla moich celów.

Mimo wszystko dzięki.
Używam takiego spławika do żywcówki. Także daj ty sobie chłopie spokój z tą przystawką, pozostań przy tym spławiku 3 g i łów za główką na spokojnej wodzie a przynajmniej się nie zniechęcisz do tej metody. Musisz jeszcze dużo poczytać, bo to co kombinujesz to tak nie za bardzo w praktyce wypali. To nie jest spławik do przystawki.
Jestem świadomy tego, że moja wiedza wędkarska jest bardzo skromna, dlatego zadałem tutaj pytanie. Gdy łowiłem aktualnym zestawem na rzece efekty były zerowe i to na każdym odcinku na którym łowiłem, dlatego chcę przebudować zestaw na przystawkę. Spławik i ciężarki jestem w stanie zakupić

Nie uważam żebym był aż tak niedoświadczony, aby cały czas pracować na jednym zestawie. Czasami trzeba zrobić krok w tył, żeby zrobić dwa kroki w przód, w tym przypadku muszę zacząć pracować też na czymś innym niż na komfortowym zestawie na którym łowię od zawsze, aby nauczyć się czegoś nowego.

Rozumiem problem z brakami sprzętowymi. Zawsze warto coś kombinować. Czasy takie na szczęście że, źródeł wiedzy mnóstwo czy tutaj czy filmy na YT. Jest skąd się uczyć
No niestety w tym przypadku kombinowanie nie ma za bardzo sensu jak się okazuje. To prawda, źródeł wiedzy jest mnóstwo, sam nauczyłem się wielu rzeczy z YT lub artykułów, a także książek. Głupio mi było mówić Mamie, że nie jestem pewien czy będzie dobry jak już kupiła, samemu też chciałem coś zmienić w moim zestawie bo jest już trochę monotonny

No nic, może spróbuję zbudować ten zestaw żywcowy na innej wędce, w garażu Dziadka leży stos starego sprzętu wędkarskiego, którego nikt już nie używa. Jutro spróbuję przywrócić do życia najwięcej rzeczy ile mogę

Dzięki za pomoc !