Kijek dojechał. Wykonanie świetne, przelotki równiutko ustawione, omotki bez żadnych nadlewek lakieru, świetny uchwyt ze spłaszczona rękojeścią pod przedramię, dobrze spasowane złącza kij jak na 13ft bardzo dobrze wyważony, blank dość podobny(wizualnie też) do niebieskiej serii feederów Ultegra Shimano -jest moc, mięso i fajna akcja, kij ładuje się do rzutu zaraz powyżej rękojeści -takimi kijami rzuca się bez wkładania dużej siły, akcja typowo progresywna, dość szybko gaśnie po wymachu. Wdług mnie jest prawidłowo opisany -do 100g. Górny element trochę bardziej miękki, dla mnie ideał pod słabo zapięte leszcze, ten kij nie ma nic wspólnego z np. mocno pałowatymi Nzonami w tej długości. Przelotka startowa niezbyt duża -wewnątrz 20,5mm, pozostałe wraz z tymi na szczytówkach dośc duże. Trochę skłamali z tym opisem że blank jest smukły(ale widziałem też grubsze w tej cenie), za to pisali że Alan Scotthorne i Dean Barlow testowali te dwa modele przez 18 miesięcy i coś w tym jest, bo przerobiłem już wiele podobnych kijów i to naprawdę jest przemyślana konstrukcja, bo w odróżnieniu od innych podobnych kijów które maja w opisie distance nie jest tak pałowaty i spokojnie powinien wyholować każdą słabo zapiętą rybę i dać frajdę z holu. To tyle tak na szybko, jak za te pieniądze -600zł w promocji -rewelacja. Myślę że takiego kija szukałem do uzupełnienia na Wisłę, ostatecznie zobaczymy nad wodą.