Autor Wątek: MAP Generation Pro 9ft  (Przeczytany 5741 razy)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
MAP Generation Pro 9ft
« dnia: 16.01.2025, 17:01 »
    Świeżynka od wyspiarzy, MAP Generation Pro w wersji 9 stopowej czyli 2,7m. Kije te występują w długościach 9, 10, 11 oraz 12ft  i  modele do pellet wagglera 10, i 11ft. Z czystej ciekawości kupiłem tego budżetowego MAPa przy czym sama cena nie należy do najniższych, bo przedział 370-500zł to wciąż sporo kasy dla wielu z nas. Informacji o nim jest jak na lekarstwo, ze 3 filmy od producenta i tyle.

Kij przychodzi w dosyć porządnym pokrowcu jak na tę półkę cenową. Posiada zaskakująco cienki blank z węgla 30T którego na próżno szukać w konstrukcjach za 3-4 stówy. Przy foregripie jego średnica to 8,7mm, cały w błyszczącej czerni z dwiema niewielkimi niebieskimi wstawkami na dole oraz białymi napisami, dolnik standard korek + pianka, dolna pianka dodatkowo ma przetłoczenia dla palców. Długość od początku dolnika do środka uchwytu kołowrotka to 46cm, od środka uchwytu do pierwszej przelotki 51cm. Uchwyt kołowrotka jak i przelotki typu K (pochylone trzystopkowe) są firmy Seaguide. Pierwsza przelotka ma światło 11,7mm, ostatnia na szczytówce 2,2mm, łącznie jest ich 7 na blanku i 7 na szczytówkach. Waga 153g, cw 30g, 3 szczytówki 0.5, 0.75 i 1oz.

Ugięcia jeszcze nie sprawdzałem, ale będzie to zapewne parabola, tutaj nie mam złudzeń, przy czym sama akcja kija jest dosyć szybka za sprawą wyższej klasy węgla.

To tyle z suchych faktów, kij nadzwyczaj pozytywnie mnie zaskoczył, chociaż miałem pewne oczekiwania widząc specyfikację czyli Seaguide i 30T. MAP odwalił kawał solidnej roboty, ta seria powinna urwać kawałek tortu zawładnięty przez wszechobecne Daiwy SuperSlim oraz Prestony Monster.

Dzierżno uzależnia

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
Odp: MAP Generation Pro 9ft
« Odpowiedź #1 dnia: 16.01.2025, 17:06 »
Ładny kijek Rafał - niech służy jak najlepiej

A jak się spotkamy to chętnie go pomacam

Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #2 dnia: 16.01.2025, 17:17 »
Fajna bestyjka oby walczyła z pięknymi kabanami.Jeśli to nie problem to zrób siłę ugięcia i wrzuć foto

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #3 dnia: 16.01.2025, 19:29 »
zrób siłę ugięcia i wrzuć foto

Butelka 0.5L w górze, spodziewałem się głębszego ugięcia, jednak węgiel 30T jest wyraźnie sztywniejszy niż 24T, może być ciekawy kij, zważywszy na to, że dosyć długi dolnik w tak krótkim kiju może świadczyć o jego dobrych właściwościach rzutowych. Zobaczymy czy 40m ogarnie.
Dzierżno uzależnia

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #4 dnia: 16.01.2025, 20:22 »
Bardzo fajny kij, jakość i design bardzo fajny. Do szczęścia mi brakuje jedynie wypłaszczenia na dolniku. Ten kij w tym budżecie może namieszać i Guru N-gauge ma godnego konkurenta w fajnej cenie.

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 16.01.2025, 22:39 »
Butelka 0.5L w górze, spodziewałem się głębszego ugięcia, jednak węgiel 30T jest wyraźnie sztywniejszy niż 24T, może być ciekawy kij, zważywszy na to, że dosyć długi dolnik w tak krótkim kiju może świadczyć o jego dobrych właściwościach rzutowych. Zobaczymy czy 40m ogarnie.
40 m raczej nie ogarnie, ze względu na bliskie osadzenie pierwszej przelotki od kołowrotka. Ale może się mylę.
Ale to w końcu to jest nie kij dystansowy. Wędka ładnie pracuje. Powinna dać sobie radę z drobnicą ale też z bonusami. Akcja na oko to progres.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline Festusus

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #6 dnia: 13.03.2025, 08:21 »
Ktoś Ci skopiował recenzję na FB :facepalm:
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 13.03.2025, 09:15 »
Widziałem i ja rano teraz nie mogę namierzyć gamonia

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #8 dnia: 13.03.2025, 14:45 »
Wiem, dzięki za czujność. Dzban został zgłoszony na fb za kradzież własności intelektualnej, na grupach zostały te posty pousuwane. Pisałem do niego, okazało się że to zwykły kryminalista, zaczął mnie straszyć, chwalić się więzieniem. Normalni ludzie takich rzeczy nie robią, jedynie debile z ilorazem inteligencji poniżej 80. Kradzieże ma we krwi najwidoczniej.
Dzierżno uzależnia

Offline pknr1

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #9 dnia: 13.03.2025, 14:57 »
Wiem, dzięki za czujność. Dzban został zgłoszony na fb za kradzież własności intelektualnej, na grupach zostały te posty pousuwane. Pisałem do niego, okazało się że to zwykły kryminalista, zaczął mnie straszyć, chwalić się więzieniem. Normalni ludzie takich rzeczy nie robią, jedynie debile z ilorazem inteligencji poniżej 80. Kradzieże ma we krwi najwidoczniej.

Brak słów, co ci ludzie mają w głowach :facepalm:

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #10 dnia: 13.03.2025, 15:11 »
Mam nadzieję, że jest na to jakiś paragraf. A jak już siedział, to szybko pójdzie...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #11 dnia: 13.03.2025, 15:58 »
Art. 115 KK traktuje o radzieży własności intelektualnej, od grzywny do 3 lat. Zapewne gdybym to zgłosił to wpadło by kilka stówek odszkodowania od niego, ale że póki co jest to jeden taki "wyskok" to szkoda mi mojego czasu na latanie po komisariacie, pewnie nie raz, i branie urlopu na sprawę sądową. Jeśli znowu zdarzy się to ponownie przez niego, wtedy zgłoszę całą sytuację.

Nie wiem co za procesy myślowe musiały tam zajść, że doszedł do wniosku "a skopiuje tą recenzję ze zdjęciami i wrzucę do neta". Ten idiota nawet w swojej relacji to udostępnił, tzn. tekst oraz zdjęcia.
Dzierżno uzależnia

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #12 dnia: 13.03.2025, 17:12 »
A wystarczyłoby podać link do oryginalnego wpisu lub na samym początku umieścić informacje o cytowaniu bądź ściągnięciu recenzji z takiego lub innego forum i inaczej by to wyglądało... No ale do tego trzeba trochę "podumać"

Wysłane z mojego Lenovo TB-J607Z przy użyciu Tapatalka
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #13 dnia: 13.03.2025, 22:01 »
Fajny kij, osobiście posiadam 12ft kija. Zastanawiam się nad zakupem 11, miałem kupić właśnie Super Slima bo Monstera już mam:)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #14 dnia: 20.03.2025, 18:52 »
Trochę połowione, karp jeszcze nie wpadł na niego, ale linki 40cm, karasie złotka po 30cm, jazie 40cm tak. Kij gnie się pięknie pod takim linkiem czy karasiem, będzie fajną zabawką do małych i średnich ryb. Ultra czułe i elektryczne szczytówki, chyba jeszcze z takim szczytówkami nie miałem styczności, przepięknie widać na nich dosłownie każde drgnięcie, i to pomimo żyłki 0.28.
Dzierżno uzależnia