Autor Wątek: Kolowrotek Drennan FD 3000  (Przeczytany 32176 razy)

Offline Hawran

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Kolowrotek Drennan FD 3000
« Odpowiedź #75 dnia: 20.06.2016, 14:53 »
Witam serdecznie; mam pytanie głównie do Mateo bo właśnie miałem zakupić ten kołowrotek czyli  Drennan FD 3000 lub FD4000 a po tej opinii  mam teraz wątpliwości rolka to dość istotny element. Z drugiej strony każdy kołowrotek ma jakieś niedomagania no może prawie każdy.Czy radził byś zakup tego kołowrotka czy darować sobie i jaki rozmiar 3000 czy 4000  bo jestem mimo mojego wieku początkującym wędkarzem że tak to ujmę.
Piotr

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 20.06.2016, 14:58 »
Kolego szkoda kasy na tego Drennan, masz to samo w lepszej cenie :

Mistrall AQUA MATCH 30 FD

Macałem i tego i tego, różnicy brak, ten sam Chinol robił :)
Michał

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
« Odpowiedź #77 dnia: 20.06.2016, 15:05 »
Nie jestem Mateusz ale może Ci pomogę.
Mam 4000 od dwóch sezonów i jest eksploatowany dość intensywnie.
Na pewno ma wadę z pękającą blaszką pod hamulcem. Dorabiałem i jest ok ale nie wiem na jak długo.
Oddałem nim setki a może i tysiące rzutów, wyholowałem setki płotek sporo karpi i ze dwa jesiotry, spisywał się ale już wymaga serwisu, przesmarowania a może i wymiany jakiegoś łożyska lub podkładek. Dostał trochę luzów. Jakbyś mógł go kupić za 200 zł  i nie będziesz nim łowił co tydzień to warto (na trzy cztery sezony będzie) jak więcej kosztuje to juz szkoda bo możesz pójść w kierunku Exage 3000 i chyba to będzie lepszy wybór (na allegro są po 300 zł chyba).

Offline Hawran

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #78 dnia: 20.06.2016, 15:46 »
Dzięki za odpowiedż łowił będę dużo rzadziej, natomiast za ten kołowrotek trzeba dać  od 300 do 350 zł
Piotr

Offline meteo76

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #79 dnia: 20.06.2016, 16:13 »
Kolego szkoda kasy na tego Drennan, masz to samo w lepszej cenie :

Mistrall AQUA MATCH 30 FD

Macałem i tego i tego, różnicy brak, ten sam Chinol robił :)
ale jest różnica w użytkowaniu, mam i jeden i drugi różnica w cenie jak kupowałem to jakieś 50 zł ale już nigdy nie kupie kołowrotka Mistrall, skręca żyłkę strasznie, jakiś taki nie spasowany natomiast co do kołowrotka firmy drennan to jestem bardzo zadowolony
moze i robił jeden chinol natomiast z całą pewnością Drennan ma lepszą kontrole jakości.

Dzięki za odpowiedż łowił będę dużo rzadziej, natomiast za ten kołowrotek trzeba dać  od 300 do 350 zł.

http://osc.aquas.com.pl/drennan-fd3000-p-1465.html?cPath=7_9_190&osCsid=48d7e5ded3a8764e1c561cf0b3adfeb2
Jak zadzwonisz i pogadasz to może uda się coś jeszcze urwać, a uwierz mi że czasem warto dołożyć kilkadziesiąt pln niż się później denerwować.
Wojtek

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #80 dnia: 20.06.2016, 22:15 »
właśnie miałem zakupić ten kołowrotek czyli  Drennan FD 3000 lub FD4000

W okolicach 300 zł można znaleźć kręciołki jakościowo/materiałowo solidniejsze (np. nowa Okuma Inspira C-40X FD - w UK wyraźnie droższa od Drennana), natomiast nie znajdzie się raczej innego kręciołka z trzema płytkimi szpulami. Czy potrzebujemy szpul zapasowych i w jakim stopniu zniechęca nas ewentualna konieczność nawinięcia podkładu - to trzeba pilnie ustalić, a wtedy wybór stanie się prostszy :)

Offline alek1408

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #81 dnia: 17.10.2016, 19:12 »
Witam, proszę o pomoc. Proszę przesłać zdjęcie jak wygląda oryginalna blaszka pod dociskiem hamulca górnego, ta która tak często ulega uszkodzeniu. Pozdrawiam.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #82 dnia: 18.10.2016, 00:38 »
Ja już niestety nie mam tych kołowrotków.
Może ktoś z kolegów pomoże.
W razie braku odzewu w tym wątku, możesz skorzystać z wyszukiwarki na forum, odnaleźć osoby, które posiadają ten model i napisać do nich PW z prośbą o zdjęcie. Powodzenia!
Pozdrawiam
Mateusz