Autor Wątek: Okulary polaryzacyjne Poznań  (Przeczytany 1378 razy)

Offline Wojtek44

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Okulary polaryzacyjne Poznań
« dnia: 10.02.2025, 11:56 »
Gdzie w Poznaniu znajde okulary z polaryzacją i przy okazji korekcyjne? Polaryzacja to wiadomo na ryby a korekcja niestety starość nie radość. Żeby można było zrobić badania i w jednym miejscu załatwić wszystko. Macie namiar na dobry punkt?

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
Odp: Okulary polaryzacyjne Poznań
« Odpowiedź #1 dnia: 10.02.2025, 15:10 »
Gdzie w Poznaniu znajde okulary z polaryzacją i przy okazji korekcyjne? Polaryzacja to wiadomo na ryby a korekcja niestety starość nie radość. Żeby można było zrobić badania i w jednym miejscu załatwić wszystko. Macie namiar na dobry punkt?

Od lat robię w Vision Express zapewne znajdziesz w swoim mieście, internety 3 punkty podpowiadają w Poznaniu. Ja sobie robię 2 komplety, jeden przyciemniany i polaryzacyjny, a drugi normalny z najlepszymi filtrami które mają, bo kilkanaście godzin dziennie przy kompie daje znać o sobie.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 10.02.2025, 15:16 »
Obawiam się, że Wojtek jest tu dla reklamy.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 10.02.2025, 15:17 »
To przeminie z wiatrem :P

Offline Wojtek44

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11.02.2025, 22:32 »

Od lat robię w Vision Express zapewne znajdziesz w swoim mieście, internety 3 punkty podpowiadają w Poznaniu. Ja sobie robię 2 komplety, jeden przyciemniany i polaryzacyjny, a drugi normalny z najlepszymi filtrami które mają, bo kilkanaście godzin dziennie przy kompie daje znać o sobie.

O to widzę jesteś profesjonalistą. Dzięki za info, pogrzebię to znajdę ten najbardziej odpowiedni, bo przed kompem to też lubie siedzieć szczególnie wieczorami i wiem że są też z filtrami na dzień i na wieczór. Polecisz coś konkretnego?

Offline Wojtek44

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 17.02.2025, 12:11 »
To przeminie z wiatrem :P

Ale okulary znajdę :D

Offline greg227

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 38
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 17.02.2025, 18:36 »
Kup oddzielnie okulary i dokup nakładkę.
Kupowałem okulary w VE z funkcją przyciemniania ale jak słońce daje to gówno to pomaga. Lepiej kup sobie nakładek na Ali i lepiej na tym wyjdziesz.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 17.02.2025, 21:51 »
Kupowałem okulary w VE z funkcją przyciemniania ale jak słońce daje to gówno to pomaga. Lepiej kup sobie nakładek na Ali i lepiej na tym wyjdziesz.

Kolego-nie okulary z funkcją przyciemniania, tylko ciemne okulary polaryzacyjne-a to diametralna różnica. Mowa o szkłach ciemnych (szare, czy brązowe) jak w zwykłych przeciwsłonecznych tylko z korekcją. O polaryzacji chyba wspominać nie trzeba co daje.
O to widzę jesteś profesjonalistą. Dzięki za info, pogrzebię to znajdę ten najbardziej odpowiedni, bo przed kompem to też lubie siedzieć szczególnie wieczorami i wiem że są też z filtrami na dzień i na wieczór. Polecisz coś konkretnego?
Oni tam na pakiety mają rozbite, brałem utwardzane, pocieniane szkła, z powłoką antyrefleksyjną, ułatwiającą czyszczenie, blue coś tam (odbijająca światło niebieskie od kompa). Z 7 setek szkła kosztowały z tego rabat wyszło chyba ok 550zł za szkła, no i oprawki to już co tam sobie wybierzesz.

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #8 dnia: 17.02.2025, 22:27 »

Oczy mamy na całe życie i nie ma implantów. Można pożałować kupowania nakladek na ali. Mnie boli głowa kiedy używam przyciemniany plastik a okulary polaryzacyjne mogę nosić cały dzień bez problemu. Takie z wędkarskiego wystarczą na moje potrzeby.

Offline Wojtek44

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 18.02.2025, 12:21 »

W internetach pogrzebałem i znalazłem Aurum Optics z parametrami które mnie intersują.Punkt na Wrocławskiej nabliżej mnie. Dzięki