Autor Wątek: Ringers.pl  (Przeczytany 2524 razy)

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Ringers.pl
« dnia: 04.03.2025, 14:42 »
Witam.

Robił ktoś w tym sklepie zakupy ?, czy to jest sklep widmo.

https://www.ringers.pl/pl/static/o-firmie.html

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 338
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
Odp: Ringers.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 04.03.2025, 14:54 »
Byłbym mocno ostrożny. "Zaloguj się w naszym sklepie danymi z ALLEGRO wyrażając zgodę rejestrację jako Stałego Klienta w naszym sklepie. Jako zarejestrowany Użytkownik będziesz mógł(a) wziąć udział w Programie Partnerskim. Po weryfikacji Twoich danych, umieścisz dostarczone przez nas linki na swojej stronie. "
Żadnych danych rejestrowych firmy. Złotówki złamanej bym tam nie zostawił.

Offline Shiemano

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #2 dnia: 04.03.2025, 15:06 »
Wole zapytać kolegów, czy może już ktoś tam robił zakupy. Sklep już chyba długo istnieje, aż dziwne że nie ma recenzji sklepu. Szukam waftersów Marosa i tylko tam je mają. Wszędzie wyprzedane.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 04.03.2025, 17:00 »
A mają?Strona na której nie ma danych rejestrowych firmy jest tyle warta co nic, może dlatego nie ma recenzji bo ludzie wiedzą czym to pachnie? Jak utopisz kasę to napiszesz do Steve 'a by Ci oddał?

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 140
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 04.03.2025, 18:33 »
Widzę, że da się zamówić za pobraniem, więc jeśli większe zakupy, to można poświęcić dwie dyszki na przesyłkę pobraniową i wtedy wszystko się wyjaśni.
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 04.03.2025, 19:35 »
Ostatnie moje wypociny, bo w końcu kasa Wasza nie moja, jeśli człowiek nie potrafi przyswoić prostych komunikatów, to po prostu musi stracić kasę i dać się obłupić, w myśl powiedzenia: „CZEMUŚ BIEDNY? BOŚ GŁUPI. CZEMUŚ GŁUPI? BOŚ BIEDNY”
Domena należy do:
FOTODIGI Roman Bekier
al.Włókniarzy 225
90-642 Łódź
idąc dalej za netem Pan Romek deklaruje się mailem roman(małpa)bekier.pl ale już jego domena z nazwiska nie działa. Ostatnia zmiana na domenie ringers pl zrobiona 23.12.2024r.
Strona nie posiada żadnych przesłanek by być prawdziwą, czyli spełniać obecne wymogi: brak regonu, nipu sprzedawcy, brak adresu, brak polityki prywatności i cookies.
Nikt tam z forumowiczów nie robił zakupów, nikt z wędkarzy nie podzielił się w necie ŻADNĄ opinią, nie ma sklepu w mediach YT, FB, nie ma w porównywarkach typu ceneo, nie ma adresu stacjonarnego sklepu...nie ma nic.
Serio chłopaki dziwi mnie, że dywagujecie w ogóle nad jakąkolwiek próbą kupowania, a właściwie zostawiania swoich pieniędzy w takich miejscach. :facepalm:

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 140
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 04.03.2025, 22:16 »
Carl, ja się z Tobą zgadzam i masz pełną rację. Poradziłem jak nie stracić pieniędzy, skoro towar jest tylko tam, a sklep wątpliwy.
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline Wiśnia

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #7 dnia: 05.03.2025, 09:11 »
Pan Roman prowadzi sklep "Raj wędkarski" pod tym adresem, jeżeli nikt się pod niego nie podszył, to wszystko jest legitne.
Wprowadził Ringersa na rynek jako jeden z pierwszych (jak nie pierwszy) w Polsce.

https://www.facebook.com/RAJWEDKARSKILODZ/?locale=pl_PL

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 05.03.2025, 09:37 »
Pan Roman prowadzi sklep "Raj wędkarski" pod tym adresem, jeżeli nikt się pod niego nie podszył, to wszystko jest legitne.
Wprowadził Ringersa na rynek jako jeden z pierwszych (jak nie pierwszy) w Polsce.

No właśnie nie jest, bo strona w żaden sposób nie spełnia obecnych standardów, więc wyjścia są dwa: albo to stary, zapomniany projekt i stany magazynowe są również z dawien dawna, albo została przejęta i ktoś sobie chce zarobić. Jeśli człowiek prowadzi stacjonarnie sklep, i posiada towar jaki kogoś interesuje to może go sprzedać np. przez olx gdzie trochę poprawili ochronę kupującego i obie strony są zabezpieczone. Jeśli prowadzi biznes internetowy, to dane firmy mają być transparentne, wdrożona polityka prywatności, plików cookies itd itd.
 Czasy mamy takie, że trzeba dbać o to co i gdzie się wpisuje, bo może zostać użyte do zupełnie innych celów później i sromotnie się można zdziwić, a przykłady można mnożyć.

Offline Wiśnia

« Odpowiedź #9 dnia: 05.03.2025, 09:52 »

No właśnie nie jest, bo strona w żaden sposób nie spełnia obecnych standardów, więc wyjścia są dwa: albo to stary, zapomniany projekt i stany magazynowe są również z dawien dawna, albo została przejęta i ktoś sobie chce zarobić. Jeśli człowiek prowadzi stacjonarnie sklep, i posiada towar jaki kogoś interesuje to może go sprzedać np. przez olx gdzie trochę poprawili ochronę kupującego i obie strony są zabezpieczone. Jeśli prowadzi biznes internetowy, to dane firmy mają być transparentne, wdrożona polityka prywatności, plików cookies itd itd.
 Czasy mamy takie, że trzeba dbać o to co i gdzie się wpisuje, bo może zostać użyte do zupełnie innych celów później i sromotnie się można zdziwić, a przykłady można mnożyć.

Przedzwonie i dam znać. Fakt, że od strony technicznej można mieć zastrzeżenia, tu się nie spieram.

Do sklepu stacjonarnego mam jakieś 10 minut jazdy, co by mi nie brakowało na ostatnią chwilę, zawsze się znajdzie.

Offline Wiśnia

« Odpowiedź #10 dnia: 05.03.2025, 10:25 »
Jestem po rozmowie, dostałem szczere info, że strona jest bo jest. Nie mają nikogo, kto by mógł ją prowadzić na 100%. Zasugerowałem zamknięcie.

Ciężki temat, teraz jak nie idziesz w internety, to masz problem, Raj jako dystrybutor Ringersa polega na mailach i telefonie, potem towar ląduje w sklepach, które wiedzą co i jak.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #11 dnia: 05.03.2025, 10:42 »
Nie trzeba zamykać, nie stać, nie ma potrzeby, nie ma czasu na sprzedaż w sieci-zrobić z tego wizytówkę do stacjonarnego sklepu z danymi kontaktowymi i kto będzie zainteresowany to przedzwoni, ustali z pracownikiem co mają i czy da się to wysłać i tyle.

Offline Wiśnia

« Odpowiedź #12 dnia: 05.03.2025, 10:53 »
Nie trzeba zamykać, nie stać, nie ma potrzeby, nie ma czasu na sprzedaż w sieci-zrobić z tego wizytówkę do stacjonarnego sklepu z danymi kontaktowymi i kto będzie zainteresowany to przedzwoni, ustali z pracownikiem co mają i czy da się to wysłać i tyle.
Takie info dostałem, wszystko można załatwić mailowo i telefonicznie.

Offline Shiemano

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #13 dnia: 05.03.2025, 15:06 »
To do kogo należy ta strona: ringers.pl ? do RajWędkarski ? edit: Dodzwoniłem się do RajWędkarski.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 05.03.2025, 15:17 »
To do kogo należy ta strona: ringers.pl ? do RajWędkarski ?

Domena i zwroty towaru wskazują na to co powyżej wklejałem:
"Jak zgłosić reklamację?
Kupujący może składać Sprzedawcy reklamacje dotyczące zawartej umowy pod adresem piotr@ringers.pl lub w formie pisemnej na adres FOTODIGI Roman Bekier 90-642 Łódź ul. al.Włókniarzy 225. "
Więc być może sklep wędkarski RajWędkarski to jedna z gałęzi działalności tego człowieka. Niemniej z ustaleń Wiśni wynika, że "strona jest bo jest" zatem nieliczyłbym specjalnie na stan magazynowy poprawny. Jeśli ta sama osoba prowadzi sklep RajWędkarski to spróbuj namierzyć jakiś telefon do nich i zapytaj czy mają towar co Cię interesuje, niech wrzucą na olx i kupisz w miarę bezpieczny sposób.