Cześć
To mój pierwszy post na forum, generalnie forum znam od wielu lat ale nigdy nic nie pisałem. To pierwsze miejsce gdzie piszę o aplikacji, nigdzie indziej jeszcze się nie chwaliłem a myślę, że tutaj uzyskam najbardziej merytoryczne argumenty:)
Generalnie myślą przewodnią było zapisywanie "raportów" z połowów. Czasem sobie zapisywałem ręcznie ale później to najczęściej gdzieś znikało. No i nie miałem pogody albo miałem podstawowe rzeczy zapisane, później też było ciężko sprawdzić jaka pogoda była rok temu w ten dzień albo jaki był kwiecień. Nie chciałem mieć gotowej listy łowisk i na ten moment tego nie planuję, chciałem, żeby aplikacja była jak najbardziej prywatna. Można w raporcie dodać swoje łowisko i zapisać je szyfrem jak ktoś się boi;). No i tak przedstawiłem znajomym pomysł i wzięliśmy się do realizacji.
Na razie zrobiliśmy 3 rzeczy takie, które chciałem mieć w podstawowej wersji.
- zapis raportu, edycja, lista itd + pogoda dla regionu (województwa), pogodę zbieramy dla wszystkich województw codziennie (chyba tak od 4 miesięcy więc jak ktoś doda raport z zeszłego roku to pogoda będzie niedostępna).
- pogoda aktualna (tutaj już dla wybranych miejscowości)
- proste statystyki, ile godzin nad woda itd
Link do aplikacji, możecie też zobaczyć screeny:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hooklogger.app&pcampaignid=web_share Pomysłów to mamy sporo jak dalej ulepszać, tylko wyszliśmy z założenia, że im szybciej zaczną korzystać wędkarze tym lepiej, może macie swoje przemyślenia. Tak więc prośba o jakąś informacją zwrotną co myślicie o takiej aplikacji, co fajne, co lipa, co chcielibyście ewentualnie dodać lub zmienić. Na razie tylko android.
Z góry dzięki.
Bartek