2 składy
Trzy elementy szczytowe: 1.5; 1.0; 0,75 oz
Długość – 335 cm
Długość transportowa – ~172 cm
Rzeczywista waga – 208 g
Ciężar wyrzutu – 1-50 g
Liczba przelotek- 15
Dolnik-
Całkowita długość dolnika- 60 cm
Długość od uchwytu kołowrotka- 47,5 cm
Odległość od pierwszej przelotki do początku uchwytu kołowrotka- 57,5 cm
Średnica pierwszej przelotki- 15 mm
Średnica blanku przy uchwycie- lekko poniżej 10 mm
Uchwyt na haczyk składany
Mój pierwszy budżetowy kij Guru. Wykonanie nie odbiega od Aventusa. Komponenty użyte do produkcji jak w topowych konstrukcjach Daiwy czy Prestona. Przelotki i uchwyt kołowrotka SeaGuide, dolnik piankowo-korkowy z ArmLock. Na końcu wędki ładny kapsel. Lakierowanie, grafiki czy choćby opis na kiju idealne z detalami typu polecane grubości linki (3-10Lb). Piankowa część pod uchwytem z przetłoczeniem N-Gauge na zakończeniu wytłoczone logo Guru oraz miejsce na palce. Jedyne co bym zmienił to nakrętkę od uchwytu kołowrotka wolałbym zakończone na ostro zamiast stożka.
Guru jest dość miękkim kijem, takie właśnie szukałem. Miało być coś co da przyjemność na PZW czy komercjach z mniejszymi rybami. Będzie służył także jako wędka do bagażnika na podróże służbowe. Akcje to parabola jednak nie gnie się po przysłowiową rękojeść, zostaje moc w samym dolniki która pozwala domniemywać, że z bonusem sobie poradzi. Najbliżej akcja jej do Team Daiwa Commercial czerwonego, którego kiedyś miałem. Moim zdaniem ta wędka to absolutny top ze wszystkich Kijów które miałem. Guru zawsze słynęło z produktów które wycenione są zbyt wysoko a tutaj niespodzianka. Gdyby metka pokazywała 1600 nikt nie mógłby niczego zarzucić.
Obciążenie ma wagę 0,5 kg.