Autor Wątek: Guru N-Gauge Pro Feeder 11ft- flagship killer  (Przeczytany 3443 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 310
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Guru N-Gauge Pro Feeder 11ft- flagship killer
« Odpowiedź #15 dnia: 23.04.2025, 20:06 »
Jaki rozmiar TDR ki masz podpięty pod ten kijek, właśnie do mnie jedzie i zastanawiam się czy centris 420 będzie ok rozmiarowo czy lepiej coś z większą szpulą?

Mam 3012, Centris wydaje mi się spoko. Nic większego nie potrzeba, chyba, że lubisz betoniarzy przy lekkich kijach. Do innych feederow używam kołowrotków Daiwa w rozmiarze 4000 więc to samo co 3012.

Offline bartekmat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #16 dnia: 26.04.2025, 10:38 »
Widziałem w wynikach, że kijek był testowany. Ja dziś przetestowałem swój i podzielam opinie, że kij jest mega. Chyba kupię też 10 ft.

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #17 dnia: 26.04.2025, 13:27 »
Widziałem w wynikach, że kijek był testowany. Ja dziś przetestowałem swój i podzielam opinie, że kij jest mega. Chyba kupię też 10 ft.

10ft akurat mam Aventusa ale jakbym miał ograniczony budżet na kije to bym właśnie zgromadził N-gauge Pro w wersjach 10, 11 i 11 Distance.

Standardowa 11 jest absolutnie genialnym kijem, dość miękki ale ma trochę mocy w dolniku. Moim zdaniem to nowa wersja TD Commercial.

Offline bartekmat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #18 dnia: 26.04.2025, 15:07 »
A jak w porównaniu do aventusa, czy jest jakaś znaczna różnica?  Obecnie moje najdroższe kije to supery 10 ft i 12 ft. Ale guru faktycznie miło mnie zaskoczyło.

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #19 dnia: 26.04.2025, 16:14 »
A jak w porównaniu do aventusa, czy jest jakaś znaczna różnica?  Obecnie moje najdroższe kije to supery 10 ft i 12 ft. Ale guru faktycznie miło mnie zaskoczyło.

11ft Aventusa mam Distance to jest znacznie mocniejsza wędka. 10ft też ma więcej mocy niż 11 N-gauge. Jeśli chodzi o spasowanie, wykonanie czy jakiekolwiek mankamenty typu przesztywnienia czy problemy na spigocie to nic nie zauważyłem. n-Gauge nie odbiega od Aventusa. Różnicę to osprzęt i akcja. Miałem Supery i te X I te starsze i uważam że Pro jest dużo lepszym sprzętem niż Supera. Nawet jeśli chodzi o komponenty użyte w wedkach.

Offline sihir

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #20 dnia: 26.04.2025, 20:26 »
Szkoda, że Preston to już nie ta sama firma co kiedyś, jeśli chodzi o wędki.
Oszczędzanie na przelotkach, uchwytach kołowrotka w nie tanich kijach jest trochę słabe.

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 26.04.2025, 20:48 »
Szkoda, że Preston to już nie ta sama firma co kiedyś, jeśli chodzi o wędki.
Oszczędzanie na przelotkach, uchwytach kołowrotka w nie tanich kijach jest trochę słabe.

Od zawsze tak było, zawsze topowe wędki od Prestona były gorzej wyposażone, chociaż trochę tańsze od topów Daiwy czy Drennan.