Autor Wątek: Robinson Contest Match FD 3510 skręca żyłkę  (Przeczytany 1481 razy)

Offline Danteforum

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Robinson Contest Match FD 3510 skręca żyłkę
« Odpowiedź #15 dnia: 05.06.2025, 22:26 »
Kupiłem drugi taki sam z możliwością zwrotu. Dziś nawijam dwie różne żyłki i jutro idę testować. Jak okaże się, że po kilku rzutach jest to samo to oddaje to dziadostwo i kupuje coś innego. Mam Daiwe Fuego i nic się nie dzieje.

Offline Danteforum

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 06.06.2025, 23:28 »
Zauważyłem dziś że po jednym dniu żyłka na kołowrotku zrobiła się jakaś taka karbowana. Niby się nie płacze specjalnie ale nie jest ślizga lecz taka falowane pod palcem.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 07.06.2025, 00:56 »
Zauważyłem dziś że po jednym dniu żyłka na kołowrotku zrobiła się jakaś taka karbowana. Niby się nie płacze specjalnie ale nie jest ślizga lecz taka falowane pod palcem.
pewnie rolka kiepsko kreci :/
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Boreasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #18 dnia: 07.06.2025, 07:44 »
Jak nawijałes żyłkę,  to była bardzo napiętą?. Bo wygląda na to, jakby kolejne zwoje odcisły się na sobie. Zarzuć zestaw,  potrzymaj w wodzie niech się trochę naprostuje i zwiń na spokojnie,  zobacz co się zmieniło.

Edyta

Jeszcze jedno, zostaw te garnki w kuchni i nawijaj tą żyłkę tak jak zalecają czołowi producenci kołowrotków,  poniżej Daiwa i Shimano. Teoretycznie też  będzie skręcona ale na tyle mało że nie robią się jakieś makarony i inne cuda.

Jakby nadal było coś nie hallo , zobacz czy np. rolka kolowrotka się nie zacina.

Online stefan-k

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #19 dnia: 07.06.2025, 16:52 »
Coś jest nie tak z tymi Robinsonami, już dawno pisałem tez tu na forum o kołowrotku Robinson Feeder FD 4010, tragicznie skręcał żyłkę. Trzy razy odsyłany na reklamację do Robinsona i naprawa ciągle polegała na wymianie łożyska w rolce, a kołowrotek dalej skręcał żyłkę. W sklepie gdzie kupiłem nie chcieli wierzyć dopóki dwa takie same zakupione przez gościa który kupił je pod zawody methodowe nie wróciły do sklepu z ta samą wadą. Oddali mi pieniądze -tak to się zakończyło. Nie piszcie mi że źle nawijałem żyłkę bo mam w tej chwili już 10 różnych kołowrotków Daiwy i nigdy w żadnym taki problem nie występował.

Offline Danteforum

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 08.06.2025, 13:07 »
A no właśnie...
Kupiłem drugi ten sam kołowrotek i jest to samo. Tym razem żyłka Górka Match. Jutro odsyłam ten kołowrotek, a ten co mam będę próbował reklamować.
Na kołowrotku Daiwa Fuego mam pierwsza w życiu nawiniętą żyłkę. Zrobiła się na niej już spirala bo od 3 miesięcy co weekend napierniczam i nawet 1cm się nie skręciła. A wiadomo jak łowi początkujący... Ciągle coś zaczepiałem, urwałem itd.

Offline Danteforum

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 09.06.2025, 09:43 »
Czy waszym zdaniem Preston Magnitude będzie się nadawał do matcha? Bo chyba trzeba szukać czegoś innego aniżeli Robinson...