Autor Wątek: Korum Accessory Chair  (Przeczytany 9484 razy)

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Korum Accessory Chair
« dnia: 14.12.2014, 15:27 »
Witam wzystkich!

Szukałem ostatnio na necie jakiegoś dobrego krzesła i trafiłem właśnie na korum accessory chair. Cała konstrukcja wydała mi się bardzo interesująca ponieważ łączy ona w sobie wygodę zwykłych krzeseł z możliwością dodania osprzetu na wzór koszy wędkarskich.

Zastanawiam się tylko jak faktycznie jest z jakością tego produktu, ponieważ nie jest to tania rzecz. Czytałem trochę fora angielskie i generalnie każdy wędkarz bardzo chwali sobie ten produkt, niektórzy skarża się tylko na drętwienie tyłka xD

Czy ktoś z Was miał styczność z tymi krzesłami? Bo bardzo podoba mi się możliwość doczepienia tam oprzyżadowania dodatkowego i zrobienia z tego stanowiska podobnego właśnie do kosza wędkarskiego. Z tym, że nie chcę decydować się w ciemno bo cena to prawie 500zł za samo krzesło + koszty osprzętu, więc cena nie jest mała.

Na koniec zdjęcie produktu:

Pozdrawiam
Marcin

Offline WOJTON

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 7
Odp: Korum Accessory Chair
« Odpowiedź #1 dnia: 14.12.2014, 16:22 »
Witam
jakeś dwa miesiące temu przerabiałem ten sam temat. finalnie zdecydowałem się na zakup właśnie na korum Accessory Chair.
tylko z tego co się orientuje to odświeżona wersja krzesła. kupilem to krzesło http://sklepdrapieznik.pl/sklep/korum/4651-accessory-chair.html . niestety jeszcze nie było mi dane wypróbować nad wodą- ale na ,,sucho" sprawia bardzo dobre wrażenie pod względem wykonania jak i komfortu siedzenia..malutkie ALE wg mnie- przy moim wzroście (183cm) mam wrażenie ,że oparcie jest trochę za niskie-brak podparcia na głowę- ale akurat to nie jest znaczące. druga sprawa to uważam ,że nogi powinny być trochę dłuższe lub teleskopowe..w tym krześle są jakieś trochę krótkie. oczywiście na krześle nie nawieszasz tyle akcesorii co do
 seatboxa no chyba ,że dokupisz podnóżek... ogólnie polecam krzesło choć nie byłem jeszcze z nim nad wodą..
jeżeli jednak jakość i wygoda ma większe znaczenie niż cena, wtedy zastanów się na tym krzesłem Delux Accessory Chair .http://sklepdrapieznik.pl/sklep/korum/4633-delux-accessory-chair.html
niewiele droższe a jakby co to możesz wziąć na raty..

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2 dnia: 14.12.2014, 19:15 »
Sporo na temat krzeseł Preston/Korum dyskutowaliśmy również w TYM WĄTKU.

Ja również przymierzam się do zakupu, ale z uwagi na spore problemy z kręgosłupem szyjnym, wybieram spośród:
Korum Deluxe Accessory Chair i
Preston Monster Feeder Chair
Pozdrawiam
Mateusz

Offline AdamuS

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 14.12.2014, 21:00 »
Ja pozostaje przy monsterze na wieki wieków :)

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #4 dnia: 14.12.2014, 21:51 »
Zakupiłem accessory chair i podnóżek,zmontowałem na sucho w stołowym :)niby jest ok.Natomiast martwi mnie wżynające się śruby w nogi przy regulacji np.poziomowanie.Nogi są z alu,materiał do twardych nie należy.Przy podnóżku,jak się nie mylę,przed śrubą dociskającą jest blaszka.Ogólnie jestem zadowolony,aby do wiosny.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #5 dnia: 15.12.2014, 00:05 »
O tych śrubach już koledzy wspominali w innym wątku.
Nie widziałem tych krzeseł, ale może da się te śruby wykręcić i przykleić na ich końcówki jakieś kółka z gumy lub plastiku?

Ja tak zrobiłem w ramieniu do parasola, bo śruba strasznie rysowała sztycę parasola.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Marcin

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 15.12.2014, 02:58 »
A czy ktoś z Was używa może Groundbait Bowl and Hoop? Jak to sie sprawuje? Jest praktyczne tak bardzo jak wydaje się to na pierwszy rzut oka?

Po przeczytaniu tematu który podlinkował Mateo zdecydowałem, że będę odkładał jednak na Korum Deluxe Accessory Chair do tego na początek chcę dokupić Standard Side Tray i właśnie ten Bowl and Hoop. Myślicie, że taki zestaw zda egzamin?

Oczywiście cały zestaw będę z czasem uzupełniał, to ma być taki nazwjmy to "Starter Pack" - po przystępnej cenie.

Dam jeszcze poglądowo zdjęcia:

Krzesło

Bowl and Hoop

Standard Side Tray
Pozdrawiam
Marcin

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • życie jest za krótkie żeby łowić tylko w weekendy
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 15.12.2014, 11:11 »
miałbym prosbe zeby kolega adamuS w recenzjach opisał swoje krzesło + i - oraz dodał  zdjęcie z nad wody oraz kogos kto ma i uzytkuje Korum Accessory Chair  oraz Korum Deluxe Accessory Chair
Arek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #8 dnia: 15.12.2014, 11:24 »
I żeby dopisał czy też śruby kaleczą nóżki!!
Arek

Offline AdamuS

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #9 dnia: 15.12.2014, 16:27 »
Ja w swoim egzemplarzu monstera nie wiedzę - same +. Tak śruby kaleczą nóżki... Zdjęcia z nad wody macie wyżej.

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #10 dnia: 15.12.2014, 17:54 »
Z czasem rozwierce i zamontuję nowy profil alu, i po sprawie ;)

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #11 dnia: 15.12.2014, 23:28 »
A ja bym chciał wiedzieć ile waży krzesło Monster :)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #12 dnia: 15.12.2014, 23:45 »
Mateo! Napisz do chłopaków z Gozdawy!! Napewno odpowiedzą! Ale myśle że podobnie do Korum de lux!
Arek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #13 dnia: 16.12.2014, 07:46 »
Ja uż ywam Prestonowksiego  pojemnika do zanęty w rozmiarze dużym i sprawdza się bardzo dobrze. Ma tę zaletę, że do środka mozna włożyć oprócz zanęty pojemnik z drugą zanęta, przynetami etc...

Na pewno nie polecam kupowania tego side tray'a z Koruma. Mały strasznie i niewiele na nim się da położyć. O wiele lepiej kupić z Prestona szeroki stolik, jego cena jest podobna  https://www.tackleuk.co.uk/Shop/CoarseFishingSeatBoxesAttachments?page=4

Ważne jest aby na stoliku zmieściły sie dwa pojemniki przynetowe - takie jak z Drennana obok siebie. Daje to dużo opcji - a w lato mozemy miec potrzebę posiadania większej ilości przynęt i zanet... Strzałem w dziesiątkę był w moim przypadku stolik z szufladą. Wszystko co nie może byc na słońcu lub przeszkadza a uzywa się rzadko - wędruje do niej - a na stoliczku jest reszta. Świetnie oszczędza ro miejsce - i zrezygnowałem z uzywania okrągłego pojemnika na zanętę, gdyż 'mieszczę' się.

Normalnie miałbym pretensje do Koruma, że nie myśli o wiekszych opcjach - ale jak zdamy sobie sprawę, że to dwie te same firmy, to wszystko juz gra... Kolory się jedynie gryzą. ;)
Lucjan

Offline Marcin

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 16.12.2014, 19:14 »
Dzięki Luk, faktycznie w tym side tray od Koruma nie podobało mi się to miejsce na kubek, chyba zdecyduje sie na ten z prestona bo jest tylko 30zł droższy.

Mam jeszcze pytanie odnośnie tej poduszki pod głowę w modelu deluxe, z czego ona jest zrobiona? Tzn. chodzi mi o to jak miękka jest? Żeby nie było tak, że ona bardziej będzie przeszkadzała niż pomagała.
Pozdrawiam
Marcin