Preston Space Maker Multi Brolly 50" , mam i szczerze polecam. Bardzo dobra jakosc wykonania moim zdaniem, nie przepuszcza zadnych promieni slonecznych, nie przemaka. Najlepiej wypada jako brolly ale jako ,,grzybek" w standardowym polozeniu rowniez sie sprawdza ale tu juz mam pewne uwagi ze wzgledu na krotka sztyce ktora jest w zestawie. Jezeli musimy wbic ja gleboko w ziemie to parasol jest dosyc nisko nad glowa co jest malo wygodne i moze powodowac ze bedzie dosyc cieplo pod nim.
W momencie kiedy uzywam uchwytu do fotela a sztyca wciskam w podloze plytko sprawa wyglada o wiele lepiej.
Najlepiej byloby dokupic dluzsza sztyce albo dobrej jakosci uchwyt do parasola wciskany w ziemie, np taki jaki oferuje Arkadiusz Orzeszyna, wtedy mozemy o wiele wyzej utrzymywac parasol nad glowa.
Do tego w zestawie mamy fajny, gruby pokrowiec na parasol oraz 2 sledzie bardzo dobrej jakosci. Parasol posiada 4 wszyte uszy do ustabilizowania go jako brolly lub nawet podczas normalnej pozycji ale wtedy trzeba pomyslec nad linkami.
Aktualnie widze ze ceny miedzy 380 a 500 zl sie ksztaltuja, radze rozgladac sie za promocja bo w maju udalo mi sie go kupic za 270 zl.
Wiekszy wariant 60" jest w kolorze srebrnym, odbijajacym, ten 50" ktory opisuje tylko jako czarny wystepuje. Warto miec to na uwadze.