Autor Wątek: Flagman Armadale Basic F1 Special 3.60 80g  (Przeczytany 2939 razy)

Offline Adrian1998

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Flagman Armadale Basic F1 Special 3.60 80g
« dnia: 03.09.2025, 00:38 »
Witam. Użytkuje ktoś wędkę Flagman Armadale Basic w wersji f1 3.60 cm 80g? Chodzi mi o to jak wam się sprawuje podczas wędkowania w klasyku oraz ogólnie wrażenia i ocena tego kija.
Pozdrawiam

Offline Jozi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Odp: Flagman Armadale Basic F1 Special 3.60 80g
« Odpowiedź #1 dnia: 27.12.2025, 17:55 »
Witam. Użytkuje ktoś wędkę Flagman Armadale Basic w wersji f1 3.60 cm 80g? Chodzi mi o to jak wam się sprawuje podczas wędkowania w klasyku oraz ogólnie wrażenia i ocena tego kija.
Pozdrawiam
Czy kolega przetestował kijek?
Ja zakupiłem krótszego brata na bliższe odległości, natomiast na 50-60m odległości Flagman Armadale Grand 360cm i 80g.
Na sucho bardzo ten Basic 330 mi spasował swoją akcją, do niego zakupiłem Daiwę ń'zon lt 5000s-cp z zapasową szpulą.
Jak przyjdzie Grand to spróbuję go sparować ze starym Shimano Baitrunerem 5000, tylko będzie wymagał serwisu po ponad 20 letnim leżakowaniu.

Offline Zbigniew Studnik

• Ekspert
  • Reputacja: 492
  • No kill
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 27.12.2025, 19:51 »
Mam ten kij od wiosny tego roku. Nie wędkuję na niego dużo i nie mam porównania z kijami o tych parametrach. Ale póki co daje radę i przy dłubaniu drobnicy na wodzie stojącej i przy większych rybach na rzekach. W 10 minucie filmu masz hol na tym kiju

Offline Jozi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 28.12.2025, 06:02 »
Mam ten kij od wiosny tego roku. Nie wędkuję na niego dużo i nie mam porównania z kijami o tych parametrach. Ale póki co daje radę i przy dłubaniu drobnicy na wodzie stojącej i przy większych rybach na rzekach. W 10 minucie filmu masz hol na tym kiju
W czasach młodości na skórkę z chleba na Wisłoku łowiło się piękne klenie a i częstym przyłowem był pstrąg potokowy.
W grudniu jest ubogo z pokarmem, dlatego potok chętnie się skusił na chlebek tostowy :D :D.
No praca kija extra, zamówiłem Flagmana Grand 360 80g, powinien być spoko na połowy koszykami do 40g, bo więcej nie planuję.

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 09.01.2026, 15:51 »
Pozdrawiam
Czy kolega przetestował kijek?
Ja zakupiłem krótszego brata na bliższe odległości, natomiast na 50-60m odległości Flagman Armadale Grand 360cm i 80g.
Na sucho bardzo ten Basic 330 mi spasował swoją akcją, do niego zakupiłem Daiwę ń'zon lt 5000s-cp z zapasową szpulą.

Łowię tym kijkiem od pół roku na Odrze dobre właściwości rzutowe, pewny hol ze względu na głębsze umiecie, dodatkowym atutem są duże przelotki w szczytowkach

Jak przyjdzie Grand to spróbuję go sparować ze starym Shimano Baitrunerem 5000, tylko będzie wymagał serwisu po ponad 20 letnim leżakowaniu.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki