Autor Wątek: Czy warto kupić Daiwa N'Zon Distance Special Feeder  (Przeczytany 593 razy)

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 39
Zastanawiam się nad kupnem wędki z tematu w wersji 3,6 do 120 albo 150g w celu łowienia karpi. Nie chodzi mi o to żeby tym kijem osiągać ekstremalne rzuty ale myślę te 80m i móc łowić na takiej odległości jak zajdzie taka potrzeba. Potrzebuje wędki do szybkiego holu, szybkiego odławiania - wiem liczą się umiejętności. Kij widzę, że coś tam ma z Daiwy SLR AU ale zdaję sobie sprawę, że nie jest to kopia 1:1. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat owej wędki ?

Offline Gabriel

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
Odp: Czy warto kupić Daiwa N'Zon Distance Special Feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 21.09.2025, 12:06 »
Ja kupiłem kilka dni temu ale 13" tj 3.96 do 120g.
Do tego mam Ultegre 5500, żyłka 0,23, podajnik 50g i 100m spokojnie osiągam, a jest potencjał na więcej.

Co do holu to się nie wypowiem, bo byłem 15 minut nad wodą sprawdzić jak to lata.

Jak masz jakieś pytania to pisz, porównać mogę do Daiwy super slim 3.6 do 120g i Navisa 3.6 do 120 i 3.9 do 100 i 4.2 do 180g.

Na sucho kij szybko gaśnie, jest celny, super wykonany.
I on i super slim czuć ze ma sport zapas mocy ale nie jest pałowaty.
Na SS kilka tym wyjechało, ale nic większego jak 7kg.

Zastanawiałem się  tez nad SS 3.96 do 120g, ale do dystansu wolałem mieć jakieś mocniejsze przelotki i szczytówkę z większymi przelotkami pod strzałówke.

W Mefisto jest chyba w najlepszej cenie w całym internecie.

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 21.09.2025, 13:38 »
Myślałem nad kupnem wędki Super Slim ale w wersji 3,3/100g albo 150 lecz w jednym sklepie odradzono iż nie posiada dużego zapasu mocy mimo dużego cw. Jeżeli chodzi o kij z tematu to interesuje mnie tylko wersja 3,6, mam długie wędki ale najlepiej używa mi się 3,3 i 3,6

Offline Gabriel

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #3 dnia: 21.09.2025, 14:03 »
Mam też SS 3.3 do 100g. Kupiłem go specjalnie na 2 łowiska.
Jedno no kill pzw I jedną komercje.
I mocy im na pewno nie brakuje.
Fajne paraboliki.
Wiadomo, jakaś 15 czy 20 nie wyskoczy na klatę.
Ale takie do 7-10 idą jak po sznurku.
Zanim kupiłem swoje byłem z kolegą który wcześniej je kupil. I widziałem co one potrafią.
A z boku siedział gość z Mikado slim  I jak widziałem jak się meczy, to naprawdę ..Daiwa i niebo lepsza.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 180
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 21.09.2025, 14:34 »
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem SS power feeder 3,35m do 100g i ten kijek 75m spokojnie miota 40g podajnikiem. Ja nie wiem co Ci to za sklep odradził, ale chyba nikt z tego sklepu tego kijka w użytkowaniu nie miał. Dla mnie ta wersja to bajka i sam myślę czy nie kupić na jezioro i rzekę wersji 3,9m. We czwartek wyholowałem nią karpia 77cm kolo 10kg i to sie morda sama cieszy jak ta wędeczka sobie radzi z takimi rybami :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 21.09.2025, 14:52 »
Szukam czegoś sztywniejszego z zapasem mocy, żeby przy podbieraniu nie męczyć się. Odradzono, że nie ma on na tyle mocy. Zastanawiam się nad tytułową wędką albo super slim.