Autor Wątek: Wędka Korum 3K Trilogy Triple Tip 12FT  (Przeczytany 854 razy)

Offline Człowiek123

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Wędka Korum 3K Trilogy Triple Tip 12FT
« dnia: 24.09.2025, 22:25 »
Siemka, pytanie do ewentualnych użytkowników, szukam fajnego uniwersalnego kija na rzeki i stawy pod klasyka i methodę. Zaciekawił mnie właśnie ten korum ktoś coś więcej na jego temat się wypowie?

https://sklepdrapieznik.pl/103743-wedka-korum-3k-trilogy-triple-tip-12ft.html

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 401
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wędka Korum 3K Trilogy Triple Tip 12FT
« Odpowiedź #1 dnia: 25.09.2025, 05:19 »
Nie połączysz rzeki i klasyka na jeziorze czy metody, a już na pewno nie taką armatą. Korum robi kije głównie na rzeki, duże leszcze, brzany, klenie, nie koszyki po 20-30g i przypony 0.10.
Dzierżno uzależnia

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 25.09.2025, 07:02 »
Siemka, pytanie do ewentualnych użytkowników, szukam fajnego uniwersalnego kija na rzeki i stawy pod klasyka i methodę. Zaciekawił mnie właśnie ten korum ktoś coś więcej na jego temat się wypowie?

https://sklepdrapieznik.pl/103743-wedka-korum-3k-trilogy-triple-tip-12ft.html

Tak jak kolega już napisał. Za 500 za to kupisz na spokojnie 2 kije, jednego który ogarnie Ci coś pod cięższe zestawy i jakiegoś fajnego budżetowego feederka. A jak chcesz uniwersał to polecam klasykę - wędkę teleskopowa ;D
Plum

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2265
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 25.09.2025, 09:27 »
W tym budżecie też proponuję kupić dwie wędki. Jak Ci się nie śpieszy i poszperasz/poczekasz, to u nas na giełdzie wyrwiesz w tej cenie wędki nowe warte razem z 800 zł.

To powiedziawszy. Zaproponowana wędka jest ciekawa, szczególnie na rzeki, bo obsłuży od małych i wolnych, po te duże, konkretne.

Nie napisałeś, na jakiej łowisz Ty i jak chcesz łowić na metodę/klasyka. Blisko-lekko, czy dystansowo? Bo do tego drugiego z podajnikami 60+ to proponowany Korum też się nada. Tylko nie wiadomo, jakie ma właściwości rzutowe.
A jak na lekko, podajniki 20-40g, to lepiej wziąć pickerka/feederka.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline baania

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Wędka Korum 3K Trilogy Triple Tip 12FT
« Odpowiedź #4 dnia: 25.09.2025, 12:07 »
Nie znam wędki Koruma, ale ja Wartę i jeziora obławiam Stingerem x cross 3,6 110g. Pewnie nie jest idealnie, ale z kołowrotkiem Mifine Kudo jest to zestaw kosztujący 200zl, a rzucę i metodą 30g i i 70g koszykiem z kolcami.

Offline Człowiek123

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5 dnia: 25.09.2025, 15:17 »
W tym budżecie też proponuję kupić dwie wędki. Jak Ci się nie śpieszy i poszperasz/poczekasz, to u nas na giełdzie wyrwiesz w tej cenie wędki nowe warte razem z 800 zł.

To powiedziawszy. Zaproponowana wędka jest ciekawa, szczególnie na rzeki, bo obsłuży od małych i wolnych, po te duże, konkretne.

Nie napisałeś, na jakiej łowisz Ty i jak chcesz łowić na metodę/klasyka. Blisko-lekko, czy dystansowo? Bo do tego drugiego z podajnikami 60+ to proponowany Korum też się nada. Tylko nie wiadomo, jakie ma właściwości rzutowe.
A jak na lekko, podajniki 20-40g, to lepiej wziąć pickerka/feederka.

Mam zamiar korzystać z niej na rzekach ale równiez do dystansu. Sam osobiście używam obciążeń od 40g w górę stąd uważam że byłaby to ok opcja. Szczególnie że do mniejszych obciążeń mam inne feedery. Te mają być konkretne i mocne właśnie pod method feedera i spore ryby karpiowate między innymi amury oraz karpie.

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 916
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #6 dnia: 26.09.2025, 08:22 »
Mam pierwszą serię tych kijków i muszę przyznać, że to świetne patyki w tej cenie. Korzystam z nich (sekcje 1,75 i 2,25lb) głównie do łowienia na metodę z alarmami, natomiast sekcji feederowej jeszcze do niedawna używałem do klasyka na rzekach. Obecna wersja ma wymienne szczytówki (2, 4, 6oz) w sekcji feederowej, gdzie w poprzedniej była tylko jedna 4oz wbudowana na stałe. Kije mają spory zapas mocy, ale i przyjemną, progresywną akcję. Jeśli szukasz uniwersalnego combo do łowienia feederowego, jak i "brzanowania" w rzekach, czy łowienia gruntowego z sygnalizatorami, to te kije są świetnym wyborem w kategorii cena/jakość. Jeśli jednak interesuje Cię łowienie skupione głównie na feederze, to szukałbym raczej typowych feederów bez opcji dodatkowych topów, bo cena Trilogy wynika głównie z wyposażenia w 3 różne sekcje.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉