Autor Wątek: Potrzebny ciężki rzeczny feeder - 3.9m 150-160g - wyższa półka  (Przeczytany 516 razy)

Offline zyziu

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Panowie doradźcie coś, potrzebuje porządnej wędki do ciężkiego rzecznego łowienia feederem (głównie wrocławska Odra).
Jestem przyzwyczajony do długości 3.9 i taka mi się najlepiej operuje.
Nie lubie łowić koszykami powyżej 140g wiec jak płynie mocniej to rezygnuje z łowienia.

Budżet to ok 1.5K PLN

Myślałem o nowych matrixach distance - ale nie ma mojej długości..
Jest jeszcze Zemex Rampage River - ale nie znam wędki ..

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1297
  • Ulubione metody: trotting
Daiwa N'ZON Distance Special 13'/150 g lub 13'/180 g - seria wykonana bardzo starannie i z solidnych materiałów/komponentów, ale nie dla miłośników głębszego ugięcia podczas holu. MAP Parabolix BE Pro Distance 13'/160 g - nieco głębsze ugięcie, minimalistyczne przelotki, ciepła nowość, więc deficyt recenzji. Zemex Rampage 13'/150 g - model stosunkowo leciwy, blankowo bardzo solidny, komponenty ze średniej półki (jest sporo filmików na YouTube). Flagman Armadale River 13'/150 g - atrakcyjna waga, dobry grafit, przeciętne przelotki, niestandardowa rękojeść:

Reszta albo wyraźnie droższa (Daiwa SLR, Guru Aventus Distance), albo wyraźnie tańsza (Preston Monster Distance, Guru N-Gauge Pro Dinstance etc.). Osobiście brałbym poprawkę na fakt, że koszyk 140 g + zanęta może pasować bardziej do feedera z cw. 180 g niż 150 g (zależnie od firmy), a przede wszystkim starałbym się za pomocą tzw. łuku i specjalistycznych koszyków zredukować wymaganą gramaturę ;)

Offline Herman

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 55
Może coś z Shimano, np. X7, mają dystansowe kije o dużym c.w. i 3,9m.

Offline Zbigniew Studnik

• Ekspert
  • Reputacja: 485
  • No kill
  • Ulubione metody: feeder
Tradycyjnie polecem zemexy model river super feeder 390/180. Wędki nie do zajechania. Super na świnki zimą i wielkie karpie latem. Bardziej wszechstronnej wędki nie miałem. Mam też rampage 390/150 ale wolę river i to zarówno w rzece jak i wodzie stojącej.

Offline ma1234

• Reputacja: 51
W tej cenie są jeszcze Sportexy Xclusive.
Jak jesteś z Wrocławia do możesz podjechać do sklepu feederlink.pl do Oławy - powinni mieć Sportexy do pomacania.

Offline pknr1

• Reputacja: 46
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Dołóż do Tournament SLR 3.9m. Najlepszy Ciężki Feeder jaki miałem.

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 166
Która wersja?

Offline zyziu

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Dzięki za podpowiedzi.

1. Tak muszę wybrać się do Oławy i pomacać te sportexy.

2. Ciekawy jestem różnic między tymi zemexami (river i rampage) oczywiście prócz cw..

3. Cena SLR mnie trochę przeraża, tym bardziej, że nigdy nie miałem tej wędki w łapie ..