Hej Koleżanki i Koledzy Wędkarze.
Zwracam się do Was wszystkich z bardzo nietypową prośbą.
Nie, nie chodzi o żadne wsparcie materialne czy też finansowe. Prośba jest tak nietypowa, że tak powiem
„Ludziska BADAJCIE się”Wiem troszkę to śmiesznie brzmi ale już wyjaśniam.
Zachęcony pakietem diagnostycznym jaki zasponsorował mi mój pracodawca w Luxmed (tam mamy jako firma opiekę medyczną) oraz opiniami kolegów, którzy wcześniej skorzystali zapisałem się na pakiet diagnostyczny 40+

Początek lipca czas start.
W sumie nic mi nie było (okaz zdrowia) więc spoko co mi tam przebadam się (morfologia, krew utajona, RTG, okulista, urolog, USG, kardiolog itp. )

W pierwszym badaniu wyniki morfologii – lux malina. Potem krew utajona - wynik dodatni - i tu zonk. :'(
Kurczę a miałem tej kupy nie zanosić

Lekarz rozszerzył badania o kolono i gastro. W oczekiwaniu na nie robię USG i tu znowu coś się małego znalazło. Reszta badań wszystko ok.
W końcu w gastro też lekarzowi coś nie spodobało i pobrał wycinki z dwunastnicy i wysłał na badania na CITO.
Wynik histopatologii miażdżący – powalił całe moje plany na sierpień

(zaplanowany urlop) oraz wrzesień i październik

(nakupowane zanęty i pokręcone zestawy na moje spławikowe zasiadki) – w opisie mega agresywny chłoniak

.
No kurczę przecież nic mi nie jest, nic mnie nie boli. Żadnych objawów. Chyba pomyłka.

Tak czy siak od 12 sierpnia rozpocząłem leczenie.

Mega agresywnego chłoniaka leczy się mega agresywną chemią dzięki czemu można go zabić. To zarazem jego wada i zaleta.
Jestem po II cyklu chemioterapii, jeszcze 2 razy. Mam nadzieję że się spotkamy nad wodą na wiosnę.

Całej sprawie dodaje pikanterii mały szczegół. W co będzie Wam trudno uwierzyć.
A wierzcie, że mi i mojej rodzinie było równie trudno. 17 lat temu jako młody chłopak miałem tego samego (dokładnie tego samego) chłoniaka i przeszedłem podobną terapię. Był całkowicie wyleczalny i miał nigdy nie wrócić. Nawet się tego nie spodziewałem. (jestem 4 takim przypadkiem na świecie - choć wolałbym nie być

)
Piszę te słowa bo dzięki temu, że poszedłem na te badania
tak bardziej z przypadku niż z potrzeby mogę je teraz do Was skierować. Obcy został wcześnie wykryty zanim pojawiły się jego objawy. Wiem, że zawsze nie ma się czasu na takie sprawy - czasami jednak warto poświęcić swój czas.
Jeśli macie możliwość
proszę przebadajcie się. Może to komuś uratować życie.
Pozdrawiam Wszystkich
Marcin
P.S. Dodam jeszcze że nic mi nie wyszło tak dobrze i szybko w tym roku jak włosy